ΕΜΨΥΧΩΣΤΕ τους...

Κάθε χρόνο τα ίδια, τίποτα δεν αλλάζει, πότε θα κάνουμε και εμείς το βήμα παραπάνω. Αρκετοί <καλοθελητές> έσπευσαν να εκφράσουν την δυσανασχέτηση τους και βεβαίως την απαξιωτική κριτική τους για την Εθνική Ομάδα των Ανδρών θεωρώντας ότι η νέα αυτή προσπάθεια που γίνεται δεν είναι αρκετή. Ως γνήσια τέκνα της Κύπρου και φυσικά προπονητές της κερκίδας είναι και κάποιοι που θεωρούν αν μη τι άλλο αρνητικό το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα από μια ομάδα εκατομμυρίων στην οποία το χρήμα ρέει άφθονο αγνοώντας βεβαίως το γεγονός ότι αρκετά από τα δικά μας παιδιά δεν αγωνίζονται καν στις ομάδες στους ως βασικοί. Αλήθεια είμαι ωστόσο η μόνη που θεωρεί ότι ταλέντο σε αυτή την ομάδα υπάρχει και μάλιστα αρκετό.

Ήταν θεωρώ χάρμα οφθαλμων να βλέπεις ένα παιδί γιατί για παιδί πρόκειται, να παίρνει θέση στο γήπεδο στα δεκαοκτώ του μόλις χρόνια απέναντι σε μεγαθήρια και να ορθώνει το ανάστημα του. Μιλάμε βεβαίως για τον Γρηγόρη Κάστανο ένα από τα μεγαλύτερα θεωρώ ταλέντα αυτού του τόπου. Δεν έχει μέλλον ο πιτσιρικάς αυτός; Δεν έχει μέλλον ο Κωνσταντίνος Παναγή ο οποίος χρόνο με τον χρόνο αποδεικνύει την κλάση του στα εικοσιένα του χρόνια επιδεικνύοντας το θράσος και τον τσαμπουκά ενός καλού τερματοφύλακα; Ή μήπως υπάρχει η πεποίθηση ότι ο Κωνσταντίνος Λαίφης δεν θα εξελιχθεί σε ένα τρομερό αμυντικό ο οποίος ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα είναι άξιος πρεσβευτής της Κύπρου μας; Αναφερόμαστε βεβαίως σε μεμονωμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών αφού το συγκρότημα μας ξεχειλίζει από ταλέντο ωστόσο είναι ένα μικρό δείγμα του τι μπορούν να προσφέρουν σε αυτό τον τόπο στο μέλλον τα δικά μας παιδιά. Κανείς δεν παραγκωνίζεται αφού ποδοσφαιριστές όπως ο Γιώργος Εφραίμ, ο Ντόσα Τζιούνιορ και ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου έχουν την εμπειρία και την θέληση να προσφέρουν στο μέλλον ακόμα περισσότερα. 

Ας δώσουμε πίστωση χρόνου στο έργο που γίνεται από τον Χριστάκη Χριστοφόρου και την ομάδα του και ας συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο όπως και χθες βροντοφωνάζοντας και εμψυχώνοντας την δική μας Εθνική. Όλο το μέλλον είναι μπροστά τους και είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον θα σηκώσουν ψηλά την σημαία της Κύπρου μας, αφού το ταλέντο ρέει άφθονο ενώ η πίστη και η θέληση είναι χαρκτηριστικά της νοοτροπίας και του εγωισμού μας. Στοίχημα πλέον η σωστή αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών και η εξωτερίκευση των ικανοτήτων τους.