Πρώτο τρίποντο, πρώτη τριάρα! (pics/vids)

Επικρατώντας κατά κράτος της Καρμιώτισσας, η ΑΕΚ πήρε το πρώτο τρίποντο στην νέα χρονιά με σκορ 3-0 στο ΓΣΖ.

Πολύ καλή παρουσία από το συγκρότημα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ σε όλη σχεδόν την διάρκεια του ματς. Λαρένα στο 14΄, Τρισκόφσκι στο 67΄και Τομάς στο 74΄οι σκόρερ για την ομάδα της Λάρνακας. 

Προσπάθησε να απειλήσει στην αρχή του δεύτερου μέρους η Καρμιώτισσα όταν το σκορ ήταν 1-0 ωστόσο Μινιό και αστοχία δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Λιάσου Λουκά να πετύχει έστω ένα γκολ. 

Το Kerkida.net ήταν στο στάδιο της Λάρνακας...

Πρώτη φάση με "Τρίσκο"...

Στο 5ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά η ΑΕΚ... Ο Ιβάν Τρισκόφσκι έπειτα από πάσα του Γκαρίδο έπιασε ωραίο σουτ εντός περιοχής ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Γουίλερ και πέρασε σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Πρώτο ΓΚΟΛ της σεζόν με Λαρένα...

Στο 14ο λεπτό η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Χόρχε Λαρένα νίκησε τον Καϊρίνο με σουτ εντός περιοχής.

20΄Έσωσε ο Καϊρίνος!

Στο 20ο λεπτό ο Αντρέ Άλβες έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τομάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση όμως το πλασέ του αποκρούστηκε σε δύο χρόνους από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων

.Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα ελέγχοντας ωστόσο το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με το τέρμα του Λαρένα νωρίς, στο 14΄.

Δυνατά η Καρμιώτισσα

Στο 48΄της επανάληψης η Καρμιώτισσα απείλησε την εστία της ΑΕΚ μπαίνοντας πολύ δυνατά. Αρχικά ο Βαττής αφού ξεπέρασε τον Καταλά και τον Ορτίθ, μπήκε στην περιοχή του Μινιό, πλάσαρε ωστόσο ο Ισπανός κίπερ έδιωξε σωτήρια. Στο ίδιο λεπτό ο Αντάμοβιτς έπιασε νέο σουτ χωρίς να βρει τον στόχο.

Συμπληρώνοντας μία ώρα αγώνα η ΑΕΚ έκανε αισθητή την παρουσία της στο δεύτερο μέρος με τον Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός επιχείρησε να νικήσει τον Καϊρίνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του κίπερ της Καρμιώτισσας.  

Προηγούμενως ο Καταλά στάθηκε άτυχος αφού αποχώρησε τραυματίας δίνοντας την θέση του στον Μοϊσόφ.

Στάυρου στο 66΄...

Ο Αντρέας Σταύρου βρήκε τον Μινιό σε ετοιμότητα στο σουτ που επιχείρησε λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ.

2-0 με "Τρίσκο"

Στο 67΄η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Προηγήθηκε η ωραία ενέργεια του Ορτίθ από δεξιά. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Σκοπιανό ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Καρμιώτισσας κάνοντας το 2-0.

Εξαιρετικός συνδυασμός και 3-0! 

Με ένα πολύ όμορφο τρόπο ήρθε το 3-0 για την ΑΕΚ στο 74΄. Ο Ορτίθ βρήκε χώρο από δεξιά, έκανε την σέντρα στον Άλβες ο οποίος έστρωσε με τον στήθος στον Χουάν Τομάς με τον Ισπανό με ένα ξερό σουτ εντός περιοχής έκανε το 3-0 "σκοτώνοντας" τις όποιες ελπίδες της Καρμιώτισσας για κάτι θετικό.

Από την ώρα της επίτευξης του τρίτου γκολ, οι δύο ομάδες κατέβασαν στροφές. Η ΑΕΚ έλεγξε τον ρυθμό μέχρι το τέλος του ματς με τους παίκτες της Καρμιώτισσας να προσπαθούν να επιτεθούν θέλοντας το γκολ της τιμής. 

Το 3-0 έμελλε να είναι το τελικό σκορ με τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν με τον κόσμο το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. 

Οι εντεκάδες:

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιντιάκεθ): Μινιό, Καταλά (57΄Μοϊσόφ), Μουρίγιο, Ορτίθ, Γκαρίδο, Λαρένα, Τομάς, Μπόλιεβιτς, Τετέ (70' Ακοράν), Τρισκόφσκι (78΄Τρισκόφσκι), Άλβες.

Στον πάγκο: Γιωργαλλίδης, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Ακοράν, Ιωάννου, Λαμπάν, Εγγλέζου, Μούσιτς, Χαρλάμπους, Χαραλαμπίδης, Μιντίκκης,

Καρμιώτισσα (Λιάσος Λουκά): Καϊρίνος, Βοσκανιάν, Ταραλίδης (69΄Όρντος), Βαττής (77' Σάλιακας), Γουίλερ, Χριστοφή, Αντάμοβιτς, Σταύρου, Πόλιανετς, Κονέ, Μανογιάν.

Στον πάγκο: Ντραγκόγιεβιτς, Κυριάκου, Α. Κυπριανού, Ερνάντες, Σιαμπούτου, Σάλιακας, Παπαδόπουλος, Όρντος, Πόζογλου, Τσολακίδης.

Διαιτητής: Ορθοδόξου Ανδρέας

Α' Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Κυριάκου Κυριάκος

4ος Διαιτητής: Ζαφείρης Σάββας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας