Αδιόρθωτη... και ο Ρούντι την τιμώρησε (videos/photos)

H Ομόνοια υστέρησε για άλλη μια αγωνιστική αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την Δόξα στο ΓΣΠ. 1-1 το τελικό αποτέλεσμα παρόλο που οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά με γκολ-πέναλτι του Σέρινταν στο 17'. Εντούτοις οι φιλοξενούμενοι το πίστεψαν, εκμεταλλεύτηκαν την κακή απόδοση του "τριφυλλιού" ειδικά στο δεύτερο μέρος και ο Ρούντι "σφράγισε" το αποτέλεσμα με όμορφο γκολ στο 75'.

Πίεση και γκολ από νωρίς

Πολύ νωρίς οι πράσινοι πήραν τον έλεγχο και πίεσαν για το γκολ. Στο 9' ο Ντέρμπισαϊρ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ ενώ στο 12' ο Αγκάγιεφ μετά από λάθος πάσα του Ρεδόνδο, βγήκε "φάτσα" με τον Νέγκρι αλλά σούταρε έξω. Στο 16' το τριφύλλι κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σεράν στον Ντέρμπισαϊρ και ο Σέρινταν που είχε δημιουργήσει κιόλας τη φάση με μακρινή μπαλιά, εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και η επόμενη καλή στιγμή, πάλι με πρωταγωνιστή τον Ιρλανδό που έπιασε ωραίο μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πήγε κόρνερ. Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα είναι πως η Δόξα στο 30 έκανε το πρώτο της σουτ - μακρινό απ' τον Περάλτα - αλλά ο Παναγή δεν είχε πρόβλημα. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ανέβηκαν κάπως όμως η μεσοαμυντική λειτουργία της Ομόνοιας δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν. Στο 41' στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του ημιχρόνου, ο Γκόμες δοκίμασε το μακρινό σουτ και ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας μπλόκαρε.

Το πίστεψε και το έκανε

Λίγα πράγματα στα πρώτα λεπτά της "επανάληψης" με την Δόξα να "ψάχνεται" για την ισοφάριση και την Ομόνοια να κρατά εύκολα το προβάδισμα. Στο 58' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή με κεφαλιά του Ντέρμπισαϊρ που πήγε στο δοκάρι ενώ στην εξέλιξη της φάσης και πάλι ο Άγγλος από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει το Νέγκρι. Παρά την ευκαιρία, πάντως, οι γηπεδούχοι δεν "στέκονταν" καθόλου καλά αφού δεν μπορούσαν να οργανωθούν, με την Δόξα να το πιστεύει όσο περνούσε ο χρόνος αφού δεν είχε τίποτα να χάσει πλέον. Στο 68' ήρθε η προειδοποίηση με κεφαλιά του Σεράν που πήγε έξω, στο 70' ο Περάλτα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βύντρα και στο 71' ένα σουτ του Γκόμες δεν βρήκε στόχο. Αντίθετα, στο 75' ο Ρούντι είχε την ουσία αφού με ωραία προσποίηση και σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-1 και "πάγωσε" το ΓΣΠ.

Μάλιστα με την ψυχολογία ανεβασμένη, ήταν η Δόξα που μετά την ισοφάριση έφτασε πιο κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Φοφανά στο 85' να σουτάρει έξω ενώ στο 88' το σουτ του σκόρερ Ρούντι κόντραρε και πήγε κόρνερ.

Ομόνοια: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Όρσουλιτς, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον (60' Κύπρου), Αγκάγιεφ (75' Καρλίτος), Σέρινταν, Ντέρμπισαϊρ

Δόξα: Νέγκρι, Παουλίνιο, Δημητρίου, Σεράν, Ρεδόντο, Πουτζιουρής (60' Ενινφούλ), Ρούντι, Γκόμες, Παγές, Περάλτα (72' Λαμινέ), Εντμάρ (60' Φοφανά)

Κίτρινες: Κωνσταντινίδης, Ντέρμπισαϊρ / Σεράν, Παγές, Παουλίνιο

- Διατέθηκαν 5541 εισιτήρια.

- Πρώτο γκολ για τον Ρούντι στο πρωτάθλημα

- Πρώτο γκολ για τον Κίλιαν Σέρινταν στο πρωτάθλημα.

- Πριν την έναρξη τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στη μνήμη του Γ.Γιωρκάτζη, παλίαμαχου της Ομόνοιας που απεβίωσε αυτή την εβδομάδα.

- Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους - Ανδρέα Π. Ανδρέου, τέταρτο τον Χρίστο Νικολαΐδη και παρατηρητή τον Μιχάλη Παπαβαρνάβα.