Δυο γκολ και... δυο στα δυο (photos)

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη απ' την Δόξα και το βράδυ της Τετάρτης την κέρδισε με 2-0, στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής. Ορτίθ και Σεράν με αυτογκόλ διαμόρφωσαν το σκορ, σ' έναν αγώνα που θα ξεχαστεί γρήγορα αφού δεν είχε καλό θέαμα...

Γρήγορο γκολ και μετά... τίποτα

Από την αρχή φάνηκε στο γήπεδο το λογικό σενάριο: Η ΑΕΚ θα επιτιθόταν και η Δόξα θα σκεφτόταν πρώτα την άμυνά της. Αυτό έφερε γρήγορα καρπούς για την ομάδα της Λάρνακας που στο 5' μετά από ωραίο συνδυασμό ανάμεσα σε Τρισκόφσκι - Τομάς - Ορτίθ, ο τελευταίος πλάσαρε από κοντά για το 1-0.

Μετά το γκολ ο ρυθμός έγινε πιο αργός. Η Δόξα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, όμως πάντα με την ΑΕΚ να διατηρεί τον έλεχγο. Έτσι, μέχρι το 20ο λεπτό δεν είχαμε κάτι άλλο αξιοσημείωτο αφού το σουτ του Περάλτα σ' εκείνο το λεπτό δεν ήταν απειλητικό για τον Μίνιο ενώ τρία λεπτά προηγουμένως ο Χαραλαμπίδης σούταρε άστοχα.

H ίδια εικόνα συνεχίστηκε και ουσιαστικά μετά το γκολ το θέαμα ήταν ανύπαρκτο. Η ΑΕΚ έκανε περισσότερο διαχείριση χωρίς να πιέζει και χωρίς να μπορεί να συνδυαστεί σωστά ενώ η Δόξα στις λίγες φορές που πλησίασε την περιοχή, δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους. Μια κεφαλιά του Χαραλάμπους στο 44' πήγε έξω έτσι φυσιολογικά το ημίχρονο "έκλεισε" στο 1-0.

Αυτογκόλ και όλα τέλειωσαν

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της "επανάληψης", με την ΑΕΚ με την βοήθεια της τύχης να φτάνει πάλι σε γρήγορο γκολ. Στο 51' ο Λαμπάν έκανε το γέμισμα με φάουλ και ο Σεράν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του (φωτογραφία).

Είναι αντιληπτό πως μετά το 2-0, ο ρυθμός έγινε ακόμα πιο αργός. Η ΑΕΚ πλέον έπρεπε απλά να κάνει διαχείριση ενώ η Δόξα είχε να ανέβει βουνό και παρόλο που το προσπάθησε, δεν είχε τους τρόπους να απειλήσει ουσιαστικά. Η επόμενη αξιόλογη στιγμή ήρθε στο 75' όταν ο Τρισκόφσκι σούταρε από κοντά και ο Νέγκρι απόκρουσε.

Τίποτα απολύτως στην συνέχεια... Η Δόξα είχε την κατοχή στο τελευταίο δεκάλεπτο και γυρόφερνε την περιοχή όμως τα πάντα είχαν κριθεί όταν είχε διαμορφωθεί το 2-0.

ΑΕΚ: Mίνιο, Ορτίθ, Μόισοφ, Χαραλάμπους, Τρουγιόλς, Λαμπάν, Τομάς (70' Εγγλέζου), Λαρένα (83' Μπόλιεβιτς), Χαραλαμπίδης, Ακοράν, Τρισκόφσκι (77' Άλβες)

Δόξα: Νέγκρι, Παουλίνιο, Σεράν, Δημητρίου, Πουτζιουρής (46' Ενινφούλ), Ρούντι, Γκόμες, Ρεδόνδο, Παγιές, Εντμάρ (58' Φοφανά), Περάλτα (55' Μπεμπέτο)

Κίτρινες: - / Πουτζιουρής, Δημητρίου, Ενινφούλ

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ορτίθ.

- Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Όμηρο Τζιωρτζή και Γιώργο Σάββα. Τέταρτος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης και παρατηρητής διαιτησίας ο Μιχάλης Ιωάννου.