Ξέφυγε με Σέρι από του Εθνικού τα δόντια… (Bίντεο/φώτος)

Δίχως να θέλξει με την απόδοσή της η Ομόνοια κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα του σκληροτράχηλου Εθνικού Άχνας στο «Δασάκι» 1-2.  

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο σκορ με τον Σέρινταν στο 16’ όμως στην συνέχεια ο Εθνικός αντέδρασε ισοφαρίζοντας στο 60’ με τον Χατζηβασίλη. Παρά την αγχωτική διαδικασία στην οποία ήλθε, ο Ιρλανδός στο 76’ με το δεύτερο του προσωπικό γκολ χάρισε το πολύτιμο μέσα από κάθε άποψη τρίποντο. 

Ένα τρίποντο που φέρνει την ομάδα της Λευκωσίας στους 8 βαθμούς. Χωρίς νίκη σε τρεις αγώνες οι γηπεδούχοι. 

Πρώτη ευκαιρία για τον Εθνικό…
Μετά την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών, ο Εθνικός ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, ο Κατσαράβα ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και στο 5’ έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Παναγή να διώξει σωτήρια. 

Πρώτη ευκαιρία στο 16’ και 0-1 με Σέρινταν… 
Παρότι ο Εθνικός έδειχνε πιο ενεργός επιθετικά στο 16’ η Ομόνοια ευτύχησε στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Παντελιάδης βρήκε όμορφα τον Σέρινταν ο οποίος γύρισε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 0-1.

Έφυγε το άγχος και έλεγχος του ρυθμού…
Όπως αναμενόταν, το γκολ απέβαλε το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας. Χωρίς να είναι ωστόσο ιδιαίτερα επιθετική, είχε όμως καλή κυκλοφορία της μπάλας και στο 24’ έφτασε κοντά για να πετύχει δεύτερο γκολ με σουτ του Κωνσταντινίδη. 

Πίεση και ξανά ευκαιρία με Κύπρου…
Όσο περνούσε η Ομόνοια γινόταν όλο και καλύτερη. Άσκησε έντονη πίεση  αναγκάζοντας τον Εθνικό σε παθητικό ρόλο. Στο 32’ μετά από καλή κίνηση του Κύπρου από δεξιά, έκανε τα σουτ αναγκάζοντας τον Μπογκαντίνοφ να διώξει δύσκολα με τα πόδια. 

Σωτήρια επέμβαση Παναγή σε σουτ του Κατσαράβα…
Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι κέρδισαν ξανά μέτρα και στο 36’ απείλησαν για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Κατσαράβα με τσαμπουκά πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Παναγή να πραγματοποιήσει την επέμβαση του αγώνα κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. 

Καλό σουτ Αγκάγιεφ, 0-1 στο ημίχρονο…
Ό,τι καλύτερο επιφύλαξε η συνέχεια μέχρι το τέλος του α’ μέρους ήταν ένα καλό σουτ του Αγκάγιεφ που πέρασε λίγο έξω. Έτσι, η Ομόνοια κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια έχοντας πολύτιμο 0-1 ως προβάδισμα. 

1-1 στο 60’ με Χατζηβασίλη και νέα δεδομένα…
Πλήρωσε το νωθρό της ξεκίνημα η Ομόνοια με τον χειρότερο τρόπο. Στο 60’ ο Χατζηβασίλης με έξοχη ενέργεια ξέφυγε της επιτήρησης του Νασιμέντο και με ωραίο πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα φέρνοντας νέα δεδομένα στο ματς. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό αργότερα μετά από λάθος διώξιμο του Παναγή, η μπάλα είχε αποδέχτη τον Κατσαράβα ο οποίος παρότι μόνος αιφνιδιάστηκε και την έστειλε  έξω.

1-2 στο 71΄πάλι με τον Σέρινταν! 
Η Ομόνοια εκεί που έδειχνε να βρίσκει σκούρα πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Σέρινταν. Μετά από γύρισμα του Αγκάγιεφ, ο Ιρλανδός  πρόλαβε τον Μπογκαντίνοφ στην έξοδο και αφού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αυτή πέρασε στα δίκτυα σημειώνοντας το 1-2.

Να σημειωθεί ότι στην φάση οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή υποστηρίζοντας ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή στο κατά το γύρισμα του Σέρινταν. 

Αγχωτική διαδικασία αλλά στο τέλος πήρε την πολύτιμη νίκη…
Στα εναπομείναντα λεπτά, μη έχοντας άλλη επιλογή ο Εθνικός τα έδωσε όλα στην επίθεση μπας και καταφέρει τουλάχιστον να πάρει τον έναν βαθμό. Δημιούργησε καλές ευκαιρίες ωστόσο έστω και με δόση άγχους η Ομόνοια κράτησε (στο μεσοδιάστημα προσπάθησε να κτυπήσει στην κόντρα για να κλειδώσει το ματς) παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο. Ένα τρίποντο ηρεμίας και σαφώς πίστωσης χρόνου εν όψει συνέχειας. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Αραμπάλ, Αρέστη (55’ Τζελάγια), Κυπριανού (66' Κιπιάνι), Τσικάρσκι, Φιλίποφ, Κρατσούνοφ, Πιντσέλι, Χατζηβασίλης (82’ Mπογκτάν), Κατσαράβα

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Νασιμέντο (71' Κατελάρης), Βύντρα, Παντελιάδης, Μαρκάσα, Φλορέσκου, Τουρέ (87’ Φυλακτού), Κωνσταντινίδης, Αγκάγιεφ (87’  Παναγιώτου), Κύπρου, Σέρινταν  

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατσαράβα, Πιντσέλι,Τσικάρσκι, Αράμπαλ / Nασιμέντο

**Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Ιωάννης Λαζάρου και Χαράλαμπο Γεωργίου. 

**Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον επιθετικό της Ομόνοιας Κίλιαν Σέρινταν. 

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Νασιμέντο. 

**Ο Εθνικός Άχνας προέρχεται από την εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 ενάντια στην ΑΕΛ. Από την άλλη η Ομόνοια από την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Δόξα.