ΑΠΟΕΛ made in Brazil! (φώτος/βίντεο)

Το ΑΠΟΕΛ των πολλών αλλαγών δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει το εμπόδιο της νεοφώτιστης Αναγέννησης και με σκόρερ τους δύο Βραζιλιάνους - Ντε Καμάργκο και Βάντερ - επικράτησε με 2-0. Και τα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος.

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την υπεροχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα. 90λεπτο ο Μπερτόλιο, τρίτο γκολ σε τρία ματς για τον Ντε Καμάργκο, γκολάρα ο Βάντερ. Πήρε λεπτά συμμετοχής και ο Κωστάκης Αρτυματάς ενώ ο Μπρεσάν αγωνίστηκε για σχεδόν 70 λεπτά. Το Kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Πρώτη φάση με Γιαν - Γιαν

Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα το ΑΠΟΕΛ δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία. Ο Βάντερ έδωσε στον Γιαννιώτα ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή έπιασε ωραίο σουτ όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Μάστρου.

Με μπανταρισμένο κεφάλι...

Ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο τραυματίστηκε στο 9ο λεπτό έπειτα από φάουλ του Μάρισιτς. Του επιθετικού του ΑΠΟΕΛ του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και συνέχισε κανονικά με μπανταρισμένο κεφάλι. Ο αμυντικός της ομάδας της Δερύνειας δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

Ευκαιρία με Ιγκόρ... 

Το ΑΠΟΕΛ έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 με τον Ντε Καμάργκο στο 17ο λεπτό. Ο επιθετικός των "γαλαζοκιτρίνων" έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάστρου με το κεφάλι. Την σέντρα πραγματοποίησε ο Γιαννιώτας από δεξιά.

Έκανε αισθητή την παρουσία της με Βέσλεμ... 

Η Αναγέννηση έφτιαξε την πρώτη της ευκαιρία στο 21΄με τον Βέσλεμ. Ο επιθετικός της ομάδας της Δερύνειας ξέφυγε από τους αμυντικούς και πήγε με ψηλοκρεμμαστό σουτ να νικήσει τον Βάτερμαν ο οποίος ωστόσο αντέδρασε θετικά στέλλοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Δύο κολλητές κλασικές ευκαιρίες!

Στο 25ο λεπτό ο Μπερτόλιο ανάγκασε τον Μάστρου να διώξει εντυπωσιακά με σουτ λίγο έξω από την περιοχή της Αναγέννησης ενώ στο ίδιο λεπτό ο Γιαννιώτας γύρισε την μπάλα στη καρδιά της περιοχής εκεί όπου ο Ντε Καμάργκο ανενόχλητος με κεφαλιά την έστειλε άουτ. 

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι έγινε πολύ νευρικό, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται πολύ να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει, με το 0-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Ξεκίνημα με ευκαιρία Ντε Καμάργκο...

Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το ΑΠΟΕΛ έχασε την πρώτη του ευκαιρία. "Δράστης" και πάλι ο Ντε Καμάργκο οποίος με κεφαλιά απείλησε τον Μάστρου ο οποίος αντέδρασε θετικά.

ΓΚΟΛ στο 57΄

Η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο μετουσιώθηκε σε γκολ στο 56ο λεπτό. Ο Βάντερ έπειτα από ωραία πάσα του Μπρεσάν, σέντραρε στην περιοχή εκεί όπου ο Ντε Καμάργκο με το κεφάλι δεν λάθεψε για το 1-0 στο ΓΣΠ. 

2-0 με γκολάρα Βάντερ!

Ο Βάντερ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 78ο λεπτό κάνοντας το 2-0 στο ΓΣΠ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ πλάσαρε ιδανικά εκτός περιοχής τον Μάστρου - ο οποίος ήταν εκτός εστίας - γράφοντας το 2-0.

Το ΑΠΟΕΛ από το σημείο επίτευξης του 2-0 και μετά έλεγχε χωρίς κανένα πρόβλημα το ματς. Έχασε ακόμα κάποιες ευκαιρίες με τους Μπερτόλιο και Βάντερ ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η είσοδος των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο, Μερκής, Αλεξάνδρου, Σέρτζιο, Μοράις, Μπερτόλιο, Γιαννιώτας (62΄ Εφραίμ), Μπρεσάν (68΄ Αρτυματάς) Βάντερ, Ντε Καμάργκο (72΄ Πιέρος)

Στον πάγκο: Πάρντο, Χριστοφόρου, Λάγο, Ορλάντι, Λάτσι, Αστίθ, Παπαφώτης, Αλωνεύτης

Αναγέννηση: Μάστρου, Μπαρπούδης, Ντιαλό, Σωτηρίου (67΄ Φουρτάδο), Βλασόπουλος (75΄ Κολάνης) Γιουσπασιάν, Χριστοδούλου (61΄Φωτίου), Μπριτζίτο, Κάλεζιτς, Γουέσλεμ.

Στον πάγκο: Βιέρα, Γιαννακού, Θεράποντος, Κυπριανού, Αναστασίου, Σλόουι, Ιωάννου.

Η είσοδος του ΑΠΟΕΛ:

Διαιτητές:

Χαράλαμπος Σκαπούλλης

Α' Βοηθός: Παύλος Γεωργίου

Β΄ Βοηθός: Γιώργος Σάββα

4ος: Κωνσταντίνος Φωτίου

Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής