(Χ)αρούμενη η Ελαφρά Ταξιαρχία… (φώτος)

Στην άγονη ισοπαλία 0-0 κόλλησαν στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της δεύτερης δόσης της 4ης αγωνιστικής, Νέα Σαλαμίνα και Άρης. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι σχεδόν σε όλο τον αγώνα, έχασαν σωρεία ευκαιριών για να πετύχουν κάποιο γκολ και να πάρουν τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι στην αντίπερα, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις και πολυπρόσωπη άμυνα έδειξαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με τον έναν βαθμό. Χωρίς γκολ και νίκη, η ομάδα της Αμμοχώστου έφτασε τους δυο βαθμούς. Στους τρεις ο Άρης επίσης που παραμένει χωρίς νίκη.

Δείγμα πίεσης οι σίγουρες πάσες…
Δείγμα του πόσο σημαντικός ήταν ο αγώνας για τις δύο ομάδες, τα πρώτα λεπτά κύλησαν με κύριο χαρακτηριστικό τις σίγουρες πάσες μικρού ρίσκου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κάπως καλύτεροι επιθετικά και στο 4’ δημιούργησαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια με τον Νάνο. Από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ ωστόσο η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βεσελόφσκι. 

Την κατοχή οι γηπεδούχοι, στις αντεπιθέσεις οι φιλοξενούμενοι
Σταδιακά ο αγώνας άρχισε να παίρνει ρυθμό με τις δυο ομάδες να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους στην επίθεση. Οι μεν γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ενώ οι δε φιλοξενούμενοι επέλεξαν να βγαίνουν γρήγορα στην κόντρα. 

Όλα αυτά στο 14’ οπότε και η Νέα Σαλαμίνα δημιούργησε δυο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ο Κούσουλος βρήκε χώρο και δοκίμασε το πόδι του αναγκάζοντας τον Γκολζ να διώξει με δυσκολία τη μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα από πλεονεκτική θέση ο Αμπελάιρας πάλι δεν κατάφερε να νικήσει τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα του Άρη.   

Διπλή καλή ευκαιρία οι «ερυθρόλευκοι»… 
Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πεδρίτο οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν διπλή κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός γέμισε στην περιοχή στο 26’, ο Γκράσι έπιασε την κεφαλιά, έδιωξε ο Γκολζ και στην επαναφορά ο Μάατσι με κεφαλιά ψαράκι δεν βρήκε στόχο. 

Ευκαιρία με Μάατσι, απάντηση με Αντωνίου 
Η Νέα Σαλαμίνα στη συνέχεια επέβαλε πλήρως το ρυθμό της. Μάλιστα στο 39’ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Μάατσι από την μικρή περιοχή να μην καταφέρει να πιάσει το σουτ σε σέντρα του Τσαμπούρη. 

Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες με τον Αντωνίου. Φεύγοντας έξυπνα στην πλάτη της άμυνας, βγήκε σε πλεονεκτική θέση ωστόσο το σουτ που έπιασε δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για να βρει στόχο. 

Πίεση από τους γηπεδούχους…
Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης βρήκαν τους γηπεδούχους να μπαίνουν πολύ δυνατά, προσπαθώντας να πετύχουν το λυτρωτικό γκολ. Παρόλα αυτά όπως και στο πρώτο, είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τελικές προσπάθειες. Από την άλλη, ο Άρης στο ίδιο τέμπο με αντεπιθέσεις και κύριο πρωταγωνιστή τον Αντωνίου επιχειρούσε να κάνει τη ζημιά. 

Έχανε τα «άχαστα» ο Μάατσι…
Πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής ο Μάατσι. Σε δυο τεράστιες ευκαιρίες από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε απλά να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα. Αρχικά στο 57’ μετά από σέντρα του Πεδρίτο μόνος αστόχησε σε κεφαλιά. Ένα λεπτό αργότερα εντελώς μόνος έπιασε ένα άτσαλο σουτ στέλνοντας τη μπάλα έξω.  

Επιθετικός μονόλογος…
Στη συνέχεια είχε τον απόλυτο έλεγχο η Νέα Σαλαμίνα ωστόσο μάταια δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίκτυα. Στην αντίπερα, ο Άρης όσο κυλούσε ο χρόνος έδειχνε ικανοποιημένος να κρατήσει το μηδέν και να φύγει με τον έναν βαθμό.  

Νέα Σαλαμίνα: Bεσελόφσκι, Άντονιτς, Γκράτσι, Φούσκο, Τσαμπούρης, Κούσουλος, Μπεμπέ, Αμπελάιρας (56’ Νεάγκου), Μάατσι, Πεδρίτο (76’ Παύλου), Μακρίεφ 

Άρης: Γκολζ, Ευσταθίου, Αλβάρεζ, Παντίδος, Θεοφίλου, Παχίπης, Μαρτίνες (76’ Κυριάκου),  Νάνο, Αντωνίου, Μαραγκουδάκης (30’ Μουκάνζα-57’ Φράγκου), Σκούρτης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νεάγκου / Παχίπης

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λουκάς Σωτηρίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Νίκο Εγγλέζου. 

**Ο Λουκάς Σωτηρίου απέβαλε τον γενικό αρχηγό της Νέας Σαλαμίνας Γιώργο Κωνσταντίνου για έντονες διαμαρτυρίες. 

**Χωρίς γκολ και νίκη στο πρωτάθλημα με το πέρας τεσσάρων αγώνων η Νέα Σαλαμίνα.

**Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα για τον Κούλλη Παύλου. 

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Μαραγκουδάκη στο 30’. Ο ποδοσφαιριστής του Άρη κτύπησε σε μια εναέρια μονομαχία και δεν μπορούσε να συνεχίσει. 

**Κλειστό έμεινε το δεξί τμήμα της κεντρικής εξέδρας της Νέας Σαλαμίνας όπου στεγάζονται οι οργανωμένοι φίλοι της. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από απόφαση της διοίκησης.  

**Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από την ήττα 0-4 από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την ήττα 1-2 από την Ανόρθωση.