"Ξύπνησε" στο τέλος και τουλάχιστον... κέρδισε (videos/photos)

Η Ομόνοια ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Καρμιώττισσα, αποδοκιμάστηκε απ' τον κόσμο της όμως "ξύπνησε" στο τέλος και έφτασε στη νίκη με 4-2. Oι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δυο φορές όμως οι "πράσινοι" με τρία γκολ από το 74' μέχρι το 87', έφτασαν στο δεύτερο σερί τρίποντο.

Καλύτερη η Καρμιώτισσα, απ' το πέναλτι η Ομόνοια

Κακή η Ομόνοια στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, πολύ καλή η Καρμιώτισσα που προηγήθηκε αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ το προβάδισμα. Η πρώτη... υποψία φάσης ήρθε στο 1ο λεπτό όταν ο Παντελιάδης σε διώξιμο παρολίγο να στείλει στα δίκτυα της ομάδας του τη μπάλα. Για την ομάδα των Πολεμιδιών ήταν και η πρώτη κλασική ευκαιρία αφού στο 12' ο Παναγή έκανε δύσκολη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Όρντος ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Αντάμοβιτς έκανε το σουτ και ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας ήταν και πάλι έτοιμος. Στο 17' η ομάδα του Λιάσου Λουκά έχασε άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία, με τον Μπόλιανετς με κοντινό σουτ να "σημαδεύει" το δοκάρι.

Μετά τις "προειδοποιήσεις", λοιπόν, ήρθε και η ζημιά από την απαιτητική Καρμιώτισσα απέναντι σε μια Ομόνοια που δεν "πατούσε" καθόλου καλά. Ο Όρντος στο 19' σκόραρε με μακρινό, συρτό σουτ και έδωσε στην ομάδα του αυτό που δικαιούταν.

Με την ομάδα του Τζον Κάρβερ να ψάχνεται και τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν και μετά το γκολ να έχουν μια πολύ καλή παρουσία, ήρθε η φάση του 28' όταν ο Κύπρου κέρδισε πέναλτι απ' τον Χριστοφή, να ξαναβάλει την Ομόνοια στον... σωστό δρόμο. Ο Σέρινταν εκτέλεσε για το 1-1 και όλα άρχισαν απ' την αρχή.

Μάλιστα στο 34' οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να γυρίσουν το σκορ αφού είχαν και την πρώτη τους χαμένη ευκαιρία με σουτ του Αγκάγιεφ που πήγε μόλις πάνω απ' την εστία. Στο 38' ήταν σειρά της Καρμιώτισσας να απειλήσει με σουτ του Μπόλιανετς που πλάσαρε λίγο έξω ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σέρινταν έκανε το πλασέ και ο Βοσκανιάν έδιωξε σε κόρνερ, πάνω στην γραμμή του τέρματος.

Ξανά η Καρμίωτισσα και τρία "πράσινα" γκολ σε 13 λεπτά

Στο 54' είχαμε την πρώτη φάση στην "επανάληψη" με τους φιλοξενούμενους δικαίως να ζητάνε πέναλτι για χέρι του Παντελιάδη σε σουτ του Βαττή, με τον διαιτητή να μην σφυρίζει την παράβαση. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα η Καρμιώτισσα βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα αφού μετά από κόρνερ ο Ταραλίδης έκανε το 1-2 με κεφαλιά. Μάλιστα οι νεοφώτιστοι δυο λεπτά αργότερα με τον Όρντος έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ όμως η κεφαλία του πήγε λίγο έξω. Η νέα καλή στιγμή δεν άργησε και ήταν και πάλι για την Καρμιώτισσα που στο 59' είδε το σουτ του Μανογιάν να είναι μόλις άστοχο.

Μετά το 1-2, οι "πράσινοι" βγήκαν μπροστά και στο 70' είχαν καλή στιγμή με τακουνάκι του Σέρινταν, ενώ στο 74' ο Ντέρμπισαϊαρ από κοντά ισοφάρισε μετά από "ριμπάουντ" σε κεφαλιά-δοκάρι του Ιρλανδού. Η ισοφάριση ανέβασε ψυχολογικά την Ομόνοια που συνέχισε να πιέζει και έφτασε στο ζητούμενο στο 80ο λεπτό, με τον Ματ να πλασάρει τον Καϊρίνο για το 3-2. Στο 87ο λεπτό ο Μαργκάσα απλώς "υπέγραψε" την ανατροπή και με κοντινό σουτ ανέβασε το σκορ στο 4-2, το οποίο πάντως σε καμία περίπτωση δεν αποδίδει την εικόνα του ματς.

Ομόνοια: Παναγή, Κωνσταντινίδης, Νασιμέντο, Βύντρα, Παντελιάδης, Φλορέσκου (58' Κλέιτον), Τουρέ, Μαργκάσα, Αγκάγιεφ (58' Κατελάρης), Κύπρου (58' Ντέρμπισαϊαρ), Σέρινταν

Καρμιώτισσα: Καϊρίνος, Βοσκανιάν, Ταραλίδης, Χριστοφή, Αντάμοβιτς, Αρότσα, Μπόλιανετς, Σάλιακας, Βαττής (63' Κονέ), Όρντος, Μανογιάν

Κίτρινες: Τουρέ / -

Ενδιαφέρουν

- Πρώτο γκολ για το Ρενάτο Μαργκάσα.

- Στα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα ο Ματ Ντέρμπισαϊαρ.

- Τέταρτο γκολ για τον Κίλιαν Σέρινταν.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μίχαλ Όρντος. 

- Διαιτητής ήταν ο Λεόντιος Τράττος, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου - Νίκο Σαμάρα, τέταρτο τον Σάββα Ζαφείρη και παρατηρητή τον Γιώργο Πεκρή