Πέντε στα πέντε με... τεσσάρα! (Φώτος)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την πεντάδα αγώνων σε 15 ημέρες η ΑΕΚ, η οποία στο σημερινό ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «ΓΣΖ» υποδέχθηκε την Ανόρθωση και επικράτησε με το επιβλητικό 4-1. Από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, Τρισκόφσκι – Μουρίγιο στο πρώτο και Μπόλιεβιτς – Λαρένα στο δεύτερο ενώ για την Ανόρθωση μείωσε προσωρινά σε 3-1 ο Καμπρέρα. Με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε η «Κυρία» λόγω αυστηρής αποβολής του Σεχού στο 11’. Η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει το απόλυτο 5 στα 5 και να είναι μόνη πρώτη στην κορυφή.

Δεκάλεπτο: Από ένα φάουλ και από μία κάρτα

Με σοβαρά λάθη, από ένα σε κάθε άμυνα ξεκίνησε το παιχνίδι. Αρχικά στο 5’, ο Μοϊσόφ δεν έκοψε σωστά μια εύκολη σχετικά φάση και έδωσε την ευκαιρία στον Ίσμα να γίνει απειλητικός εντός περιοχής αλλά ο Σκοπιανός επανήλθε και με τάκλιν διόρθωσε το λάθος του. Στην συνέχεια στο 7’, ο Κόπριβετς χωρίς να πιέζεται έδιωξε λανθασμένα αλλά ο Άλβες δεν ήταν έτοιμος, αιφνιδιάστηκε και δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος. Μέχρι και το δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες… μάζεψαν και από μία κίτρινη για δυνατά μαρκαρίσματα, Λαμπάν και Σεχού αντίστοιχα.

Με 10 από το... 11'!

Στο 11’ ο Σεχού… ζευγάρωσε τις κίτρινες και άφησε από νωρίς την ομάδα του με δέκα παίκτες. Αν και ήταν χρεωμένος με κάρτα, ο Νιγηριανός χαφ έπαιξε επικίνδυνα πέφτοντας τάκλιν. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Δημήτρης Μασιά τιμώρησε με δεύτερη κίτρινη τον ποδοσφαιριστή και τον… έστειλε στα αποδυτήρια. Αυστηρή απόφαση από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Τέτε, "Τρίσκο" και 1-0!

Η αριθμητική υπεροχή διαμόρφωσε διαφορετικά τα δεδομένα και η ΑΕΚ άρχισε να ασκεί μεγαλύτερη πίεση. Η ομάδα της Λάρνακας χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά για να πάρει προβάδισμα και το έκανε με τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο Τέτε κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά, έκανε την παράλληλη πάσα στον Τρισκόφσκι ο οποίος με δεξί πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κόπριβετς… ανοίγοντας το σκορ στο 16’.

10N_AEK_PHI_9832.jpg"Άχαστο" ο Άλβες

Χωρίς να ρισκάρει υπερβολικά, η ΑΕΚ είχε την κατοχή και τον πλήρη έλεγχο  ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, το οποίο… άγγιξε στο 28’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Λαρένα, ο Άλβες από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά, ο Κόπριβετς απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, ο Άλβες που πήρε το ριμπάουντ έκανε το δυνατό σουτ εξ’ επαφής… τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι και χάνοντας μοναδική ευκαιρία. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τρισκόφσκι ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή με τον Ακοράν.

Ευκαιρία και... 2-0!

Στο 37’ ο Τομάς από αριστερά έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε, περνώντας σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του όμως, η μπάλα διώχθηκε σε πρώτη φάση και έφτασε στον Τέτε, αυτός έδωσε στον Μουρίγιο ο οποίος ανενόχλητος από αριστερά έκανε ένα χλιαρό πλασέ, το οποίο θεωρητικά ήταν κάτι σαν ζέσταμα για τον Κόπριβετς. Ο γκολκίπερ της Ανόρθωσης ενήργησε λανθασμένα και είδε την μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του και να καταλήγει στα δίκτυα για το 2-0 στο 38΄. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

20N_AEK_SAKI5439.jpg

Χαμηλός ρυθμός

Χαμηλός ο ρυθμός στην επανάληψη, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται το υπέρ της αποτέλεσμα και να αφήνει λίγο την κατοχή στην Ανόρθωση ο οποία προσπάθησε να σκοράρει και να μπει ξανά στο παιχνίδι, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι το 60’. 

Γκολάρα Μπόλιεβιτς

Ένα λεπτό πριν το 70’, η ΑΕΚ έφτασε και σε τρίτο γκολ… κλειδώνοντας ουσιαστικά την νίκη. Ο Ορτίθ ανέβηκε από δεξιά και έκανε την παράλληλη πάσα, η μπάλα πέρασε και έφτασε αριστερά στον Τέτε, αυτός ψύχραιμα περίμενε και είδε την κάθετη κίνηση του Μπόλιεβιτς, έστρωσε την μπάλα και ο Μαυροβούνιος χαφ με δυνατό πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κόπριβετς για το 3-0.

Ωραίο γκολ ο Καμπρέρα

Στο 78’ του αγώνα, έστω και αν αγωνιζόταν με δέκα παίκτες η Ανόρθωση κατάφερε να φτάσει στο γκολ. Ο Καμπρέρα έγινε κάτοχος μπάλας εκτός περιοχής, την έφερε στο αριστερό και έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μουρίγιο και πήρε ύψος, ξεγελώντας τον Μίνιο και καταλήγοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του.

Το γκολ της βραδιάς ο Λαρένα!

Οκτώ λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ… επανέφερε την διαφορά των τριών τερμάτων στο παιχνίδι. Δράστης αυτή την φορά ο Χόρχε Λαρένα, με ένα από τα γκολ σήμα… κατατεθέν του, με κάθετη κίνηση και δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο παρά την προσπάθεια του Κόπριβετς που ακούμπησε την μπάλα, κατέληξε στα δίκτυα και αφού πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το 4-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: Μίνιο, Μοϊσόφ, Λαρένα, Ορτίθ, Άλβες, Τομάς, Τέτε (78'Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι (30'Ακοράν), Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαμπάν (46'Μπόλιεβιτς).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σάντος, Βίκτορ, Καλντερόν, Οικονομίδης, Σεχού, Πελέ, Ράγιος (46'Ρέινα), Ίσμα, Κολούνγκα (67'Καμπρέρα).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαμπάν, Τομάς - Πελέ, Ίσμα, Σάντος.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Σεχού (2η κίτρινη)

**Διαιτητής της αναμέτρηης ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Αθηνόδωρο Ιωάννου.

**Οι δύο ομάδες είχαν μεσοβδόμαδα αγώνα. Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του Εθνικού εκτός και η Ανόρθωση έμεινε στο 0-0 εντός με το ΑΠΟΕΛ.

**Στα προηγούμρνα τέσσερα παιχνίδια, η ΑΕΚ μέτρησε το απόλυτο των τεσσάρων νικών με 9 γκολ υπέρ και κανένα κατά.

**Με το γκολ του ο Τρισκόφσκι έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που σκόραρε πέραν τους ενός γκολ στο πρωτάθλημα. Τον ακολούθησαν και οι Μπόλιεβιτς - Λαρένα.

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Τρισκόφσκι με τον Ακοράν, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

**Το γκολ του Καμπρέρα ήταν το πρώτο που δέχθηκε φέτος η ομάδα της ΑΕΚ.