Η κίνηση - ματ του Καϊάφα που... κλείδωσε τον Μαντούκα!

Τα περισσότερα παιχνίδια Β’ Κατηγορίας περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Δεν έχουν την αίγλη των μεγάλων, δεν είναι ούτε τηλεοπτικά για να έχει ο κόσμος μία κάποια ιδέα. Στο Οθέλλος – Ένωση, δεν είχε καν φωτογράφο για να απαθανατίσει έστω κάποιες στιγμές…

Παρ’ όλα αυτά, αξίζει μια αναφορά στην μάχη των πάγκων, εκεί που οι δύο ομάδες μπορούν να υπερηφανεύονται ότι διαθέτουν δύο ανθρώπους με τέτοια ποδοσφαιρική προσωπικότητα, που όμοιους τους ελάχιστες ομάδες της Α’ Κατηγορίας διαθέτουν.

Στον πάγκο των γηπεδούχων, ο Γκουστάβο Μαντούκα. Ένας εκ των κορυφαίων ξένων που πέρασαν ποτέ από την Κύπρο, με μια γεμάτη πενταετία στο ΑΠΟΕΛ το οποίο βοήθησε σε τεράστιο βαθμό στην ανέλιξή του σε Κύπρο και Ευρώπη.

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων, ο Κώστας Καϊάφας. Ο εμβληματικός αρχηγός της Ομόνοιας, με 18 χρόνια παρουσίας ως ποδοσφαιριστής στο «τριφύλλι» και από τους κορυφαίους Κύπριους ποδοσφαιριστές της τελευταίας εικοσαετίας. Τα διαπιστευτήρια του τα έδειξε και ως προπονητής στους «πράσινους», ποιος ξεχνά ότι έμεινε εκτός ομίλων αποκλειστικά και μόνο χάρις στον… σφαγέα Τούτορ στο παιχνίδι με την Δυναμό Μόσχας;

Επιστρέφουμε στο Σαββατιάτικο παιχνίδι στην Αθηαίνου εκεί όπου ο Καϊάφας έκανε… ματ στον Μαντούκα. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, οριακό ως προς την έκβασή του, με τον Οθέλλο να προηγείται με τον Ατόρνο και την Ένωση να απαντά με τον Κουμή λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες είχαν τις δικές τους φάσεις για γκολ και το παιχνίδι κρίθηκε από τον… πάγκο.

Τι έκανε ο Καϊάφας;

Στο 73’ και στο 81’ έβαλε στο παιχνίδι τον Σέζαρ και τον Ιωσηφίδη αντίστοιχα. Κινήσεις τις οποίες δεν… διάβασε σωστά και δεν προσαρμόστηκε ανάλογα ο αντίπαλος πάγκος. Στο 84’ ο Σέζαρ σέρβιρε και ο Ιωσηφίδης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 2-1 και στο 87’ ο Σέζαρ (ξανά)σέρβιρε και ο Ιωσηφίδης (ξανά)σκόραρε για το 3-1! Αυτή ήταν και η επιβράβευση αφού παρά το ότι είχε την ισοπαλία σε εκτός έδρας ντέρμπι, δεν έπαιξε για να την κρατήσει αλλά κυνήγησε το γκολ της ανατροπής.

Οι δύο αλλαγές του τεχνικού της Ένωσης δηλαδή, είχαν την απόλυτη συνεργασία, με δύο ασίστ για τον ένα και δύο γκολ για τον άλλον, δικαιώνοντας στον απόλυτο βαθμό τις επιλογές του.