Ο Γιαννιώτας απέναντι στον... Ντε λα Μπέγια (Ο Στάικος για το ΟΣΦΠ-ΑΠΟΕΛ)

Ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας, Στάικος Βεργέτης μίλησε στην ιστοσελίδα sportdog.gr. Ο Ελλαδίτης κόουτς αναφέρθηκε στον Γιαννιώτα, στον Μπερτόλιο την νέα του ομάδα αλλά και το ματς του ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη το "Καραϊσκάκης".

Πώς και πώς περιμένουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό οι άνθρωποι και οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, όπως σχολίασε σε συνέντευξή του στον SportDog o Στάικος Βεργέτης.

Ο πρώην προπονητής του Αστέρας Τρίπολης, που πλέον ζει και εργάζεται στην Κύπρο, αποθέωσε με τα λόγια του τον Γιάννη Γιαννιώτα, που φτάνει πάντα στο ταβάνι της απόδοσής του και δεν πέφτει πιο κάτω.

Ο Έλληνας άσος έχει κίνητρο για να κάνει καλό παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού, όπως μας είπε ο κύριος Βεργέτης, ενώ με τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά μπορεί να γίνει επικίνδυνος αντίπαλος για τον Ντε λα Μπέγια.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ψαλίδα που έχει κλείσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος, αλλά και στη νέα του ομάδα που πέτυχε πέντε γκολ στην πρεμιέρα του στον πάγκο της.

Στην Κύπρο ζούνε στους ρυθμούς τού αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό, στο Φάληρο. Ποιο είναι το κλίμα που αντιλαμβάνεστε εσείς ενόψει του αγώνα;

"Είναι παιχνίδι πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ αυτό εναντίον του Ολυμπιακού. Κι αυτό επειδή ο ίδιος ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει με προσδοκίες τους οπαδούς του, με τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του. Δίνουν πολύ μεγάλη βάση στις ευρωπαϊκές βραδιές, ζούνε για τα συγκεκριμένα παιχνίδια".

Στον ΑΠΟΕΛ βρίσκεται και ένα δικό σας παιδί, ο Γιαννιώτας, που συνεχίζει και τη φετινή σεζόν τα εξαιρετικά παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ.

"Στον ΑΠΟΕΛ υπάρχει ο Γιαννιώτας και ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που γνωρίζω από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Μπερτόλιο. Ο Γιαννιώτας είναι ένα παιδί που προσπαθεί στο 100% συνέχεια, φτάνει στο ταβάνι του και δεν πέφτει ποτέ παρακάτω. Για αυτό θεωρώ ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Τώρα για ποιον λόγο δεν τον κράτησαν στον Ολυμπιακό, αυτό είναι κάτι που μπορεί να απαντηθεί από τους προπονητές που δεν τον εμπιστεύτηκαν".

Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης;

"Αν στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ακόμα ο προπονητής που τον απέρριψε, σίγουρα θα είχε πιο ισχυρό κίνητρο για να παίξει. Σίγουρα και τώρα έχει κίνητρο για να παίξει καλά, αλλά θεωρώ όχι το έξτρα κίνητρο για να δώσει απαντήσεις σε αυτόν που τον απέρριψε"

Στην πλευρά του, με βάση τα ρεπορτάζ που διαβάζουμε, θα βρίσκεται ο Ντε Λα Μπέγια που προέρχεται από τραυματισμό.

"Κοιτάξτε, αγωνιστικά ο Γιαννιώτας έχει όπλο την ταχύτητά του και την κοφτή ντρίπλα του. Αυτά τα στοιχεία τον κάνουν επικύνδυνο τόσο απέναντι στον Ντε λα Μπέγια όσο και απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο αριστερό μπακ". 

Έχετε προλάβει να δείτε ελληνικό πρωτάθλημα;

"Δυστυχώς δεν πρόλαβα αυτό το Σαββατοκύριακο, γιατί έχω στρέψει την πρόσοχή μου στο κυπριακό πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο για τη φετινή Σούπερ Λιγκ, είναι πως έχει μικρύνει η ψαλίδα μεταξύ του Ολυμπιακού και των άλλων διεκδικητών του πρωταθλήματος. Κι αυτό, φυσικά, μόνο ενδιαφέρον μπορεί να προσθέσει στο πρωτάθλημα"

Τα δικά σας νέα από την Κύπρο ποια είναι;

"Την περασμένη εβδομάδα με προσέγγισαν οι άνθρωποι της Νέας Σαλαμίνας και εξέφρασαν ενδιαφέρον να συνεργαστούμε. Ήταν σημαντικό ότι ήρθαν στην Αθήνα για να εμένα. Διαπίστωσα ότι έχω να κάνω με ανερχόμενη ομάδα στην Κύπρο και με ανθρώπους που μπορώ να συννενοηθώ. Βρήκα την ομάδα σε αρνητική ψυχολογική κατάσταση, γιατί δεν είχε καλά πρώτα αποτελέσματα και δεν είχε πετύχει ακόμα γκολ. Προσπάθησα στις 4 πρώτες προπονήσεις να ανεβάσω την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση, καθώς και να ανεβάσω την ένταση και τον ρυθμό στο παιχνίδι τους. Τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και αυτό αποτυπώνεται στην πίεση που ασκήσαμε στον χώρο του κέντρου στο πρώτο ματς. Προϊόν αυτή της πίεσης ήταν τα περισσότερα από τα 5 γκολ που πετύχαμε στο πρώτο μου ματς".

Η εικόνα της Νέας Σαλαμίνας, της νέας σας ομάδας, ποια είναι;

"Έχει προπονητικό κέντρο αρκετά καλό για να κάνουμε τη δουλειά μας, καλύτερο από εκείνα που έχουν κάποιες ομάδες της Ελλάδας. Έχει χαμηλό μπάτζετ, αλλά μεγάλη αγάπη από τους ανθρώπους που την περιβάλλουν. Προσπαθεί να αναρριχηθεί από τη μέση του πίνακα και πάνω. Έχει πιστούς οπαδούς, περίπου άτομα 300 ταξίδεψαν 1,5 ώρα δρόμο για να μας δούνε στο πρώτο παιχνίδι. Την Κυριακή παίζουμε με την ΑΕΚ Λάρνακας και αναμένεται να γεμίσουν το "Αμμόχωστος", δηλαδή να έρθουν στο γήπεδο 5 - 6 χιλ. οπαδοί".