"Το έψαχνα να φύγω από την Κύπρο" (φώτος)

Ο Γιάννης Σάββα στα 25 του χρόνια πήρε την απόφαση να φύγει από την Κύπρο και να κυνηγήσει το όνειρο του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ΑΕΛ Καλλονής. Ο Παφίτης στόπερ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Καρμιώτισσα και φέτος πήρε την μεταγραφή του για την Καλλονή. 

Γέννημα θρέμα Παφίτης ,ο Γιάννης στήριξε την τοπική ομάδα και αποτέλεσε μέλος της για χρόνια.
ΑΕΠ, ΑΕΚ Κουκλιών, Pafos fc, Καρμιώτισσα ήταν οι ποδοσφαιρική σταθμοί του νεαρού που καταγράφει πολλές συμμετοχές και στην πρώτη κατηγορία.

Μιλάει στο kerkida.net  για τη νέα του ομάδα, την Καρμιώτισσα αλλά και για την Pafos fc

Πως πήρες την απόφαση να μετακομίσεις στην Μυτιλήνη; 

«Ενδιαφέρθηκε η ΑΕΛ Καλλονής για μένα και το είδα αμέσως θετικά. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να φύγω από την Κύπρο γιατί ήταν κάτι που το έψαχνα. Η Καλλονή είχε 5 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στην Superleague και φέτος αγωνίζεται στην Football League.

Προσαρμόστηκες; Πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Προσαρμόστηκα αμέσως και σε αυτό με βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτες μου. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και νιώθω σαν να είμαι στην Κύπρο».

Παρακολουθείς το κυπριακό πρωτάθλημα φαντάζομαι, πως σου φαίνεται η Καρμιώτισσα;

« Είναι μια ομάδα που δείχνει ότι θα παλέψει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Υπάρχουν έμπειροι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και γενικά μέχρι στιγμής αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις το μόνο που λείπει είναι τα θετικά αποτελέσματα και πιστεύω ότι θα έρθουν και αυτά».

Ήσουν για χρόνια μέλος της ομάδας της Πάφου. Θα τα καταφέρει θεωρείς η Pafos fc φέτος να ανέβει στην Α’ κατηγορία;

«Κατά την άποψη μου η Πάφος είναι η καλύτερη ομάδα της 2ης κατηγορίας και από πλευράς ονόματος και από ρόστερ και πιστεύω θα τα καταφέρει να επιστρέψει στην Α’ κατηγορία , εκεί που της αξίζει να βρίσκεται».

Ποιοι είναι οι στόχοι της Καλλονής φέτος και ποιοι οι δικοί σου;

«Είμαστε μια νεανική ομάδα και κύριος στόχος είναι να κάνουμε μια καλή πορεία και να είμαστε κοντά στις άλλες ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Προσωπικός μου στόχος είναι να καθιερωθώ στην ομάδα και να πραγματοποιήσω μια ποδοσφαιρικά γεμάτη χρονιά και βλέπουμε στη συνέχεια».