"Επιστροφή" με Γκιέ και Άλεξ! (βίντεος/φώτος)

Με γκόλ από Γκιέ και Ντα Σίλβα (πέναλτι) στο πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλωνας κέρδισε την Ομόνοια με 2-1 και επέστρεψε στις επιτυχίες μετά τις ήττες από ΑΕΚ και ΑΕΛ. Ο Κατελάρης πέτυχε το γκολ των πρασίνων, σε ένα ματς που διακόπηκε για αρκετά λεπτά λόγω φωτοβολίδων.

Δυο γκολ σε δέκα λεπτά

Το δεκάλεπτο "έφυγε" χωρίς τη μεγάλη φάση... Στο 3' ο Απόλλωνας είχε την πρώτη καλή στιγμή σε γέμισμα του Σαρδινέρο όμως ο Παναγή "πρόλαβε" τον Παπουλή. Ο ρυθμός πάντως ήταν γρήγορος απ' το ξεκίνημα και η πρώτη ευκαιρία δεν θα αργούσε... Έτσι και έγινε στο 15' όταν ο Κατελάρης έπιασε την κεφαλιά και ο Βάλε έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά από έξι λεπτά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να έχουν καλή στιγμή και ο Γκίε από κοντά δεν έχασε την ευκαιρία αφού ουσιαστικά όντας αμαρκάριστος, έκανε το 1-0 μετά τη σέντρα του Ντα Σίλβα. Το προβάδισμα έδωσε ψυχολογία στον Απόλλωνα που στο 29' είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει γερό προβάδισμα και δεν την έχασε... Ο Παπουλής κέρδισε το πέναλτι απ' τον Κατελάρη και ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε για το 2-0.

Στα επόμενα λεπτά δεν είχαμε κάτι, με την επόμενη φάση να έρχεται στις καθυστερήσεις όταν ο Ντέρμπισαϊαρ σούταρε στο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο να βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος

Η "επανάληψη" δεν πρόσφερε κάτι στα πρώτα δέκα λεπτά και μάλιστα είχαμε και διακοπή λόγω ρίψης φωτοβολίδων. Με την επανέναρξη η πρώτη φάση δεν άργησε και στο 69' ο Κατελάρης με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μαργκάσα έκανε το 2-1. Ένα δεκάλεπτο αργότερα, ήταν ο Κωνσταντινίδης που βρέθηκε σε θέση βολής αλλά από κοντά δεν έκανε καλό σουτ, χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία... Ακολούθησαν δυο μαζεμένες αλλαγές εκ μέρους της Ομόνοιας (Χριστοφή και Αγκάγιεφ) όμως αυτό δεν βοήθησε τους πράσινους να γίνουν πιο απειλητικοί έτσι μέχρι το 100' που ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης (10 λεπτά καθυστερήσεις λόγω της διακοπής) δεν είχαμε άλλη φάση.

Έτσι η ομάδα του Εμάνουελ πανηγύρισε το μεγάλο τρίποντο και πλησίασε την αποψινή της αντίπαλο στον ένα βαθμό.

Απόλλων: Βάλε, Στυλιανού, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Γκόμες, Σακέτι, Κυριάκου (90' Ρέινολντς), Ντα Σίλβα, Παπουλής (99' Μπάρμπαρο), Σαρδινέρο (74' Πέδρο), Γκιέ

Ομόνοια: Παναγή, Κωνσταντινίδης (96' Ρουσιάς), Βύντρα, Φλορέσκου, Σοϊλέδης, Κατελάρης, Τουρέ, Μαργκάσα, Κλέιτον (83' Αγκάγιεφ), Ντέρμπισαϊαρ, Σέρινταν (83' Χριστοφή)

Κίτρινες: Σακέτι, Στυλιανού / Βύντρα, Κατελάρης

- Διατέθηκαν 4150 εισιτήρια

- Πρώτο γκολ για τον Φάνο Κατελάρη.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άμπραχαμ Γκιέ.

- Τρίτο και για τον Άλεξ Ντα Σίλβα.

- Mε πέντε λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε ο αγώνας λόγω καπνογόνων.

- Διαιτητής ήταν ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Νίκο Εγγλέζου, τέταρτο τον Λούκα Σωτηρίου και παρατηρητή τον Ανδρέα Ξάνθου.