Η βία στην κοινωνία και η βία στα γήπεδα...

Απίστευτη αγριότητα καταγράφεται στο βίντεο που κυκλοφορεί με τις μαθήτριες στην αυλή του σχολείου. Οι εικόνες είναι σκληρές και προκαλούν θλίψη. Δεν θα επεκταθούμε στο θέμα αυτό απλά θα προχωρήσουμε στην διατύπωση του δικού μας προβληματισμού, ο οποίος σχετίζεται με τους αθλητικούς χώρους.

Τι θα γινόταν σήμερα αν το περιστατικό αυτό λάμβανε χώρα σε γήπεδο; Πως θα το αντιμετώπιζε η κοινωνία; Ως βία στα γήπεδα; Ως το ποδόσφαιρο να αποτελεί την μοναδική... έδρα των χούλιγκανς; ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι...

ΟΧΙ όμως κύριοι... Καθόλου έτσι δεν είναι τα πράγματα. Η κοινωνία είναι που πάσχει και όχι αποκλειστικά το ποδόσφαιρο ή τα άλλα σπορ. ΕΔΩ και χρόνια τα λέμε και τα ξαναλέμε. Επιτέλους η πολιτεία ας λάβει μέτρα. Ας κοιτάξει τι γίνεται στα σχολεία, εκεί που αναδεικνύονται και μεγαλώνουν τα παιδιά. Εκεί που φτιάχνονται προσωπικότητες και χαρακτήρες. Η οργή μας είναι μεγάλη με την ΑΠΑΘΕΙΑ των αρχών... ΟΧΙ βέβαια σήμερα ή χθες αλλά εδώ και πολλά χρόνια.

ΟΧΙ λοιπόν δεν είναι τα γήπεδα το καρκίνωμα. Απλά εκεί βρίσκουν, όταν βολεύει, καταφύγιο τα αρρωστημένα μυαλά τα οποία εμείς έχουμε δημιουργήσει με την έλλειψη ενδιαφέροντος και παιδείας.

Το περιστατικό στο σχολείο ήταν ΔΥΣΤΥΧΩΣ μία απάντηση. Αυτό είναι σήμερα ένα κομμάτι της κοινωνίας μας. Δεν είναι όλα τα παιδιά προβληματικά αλλά αυτά έστω τα λίγα γίνονται συχνά-πυκνά πρωταγωνιστές και μας θυμίζουν ότι σαν κοινωνία, έχουμε αποτύχει σε μεγάλο βαθμό στην καθοδήγησή τους...