Ο Μαρτίνιουκ "χτύπησε" στο τέλος (φώτος)

Με γκολ του Μαρτίνιουκ στο 90', ο Ερμής πήρε μια μεγάλη νίκη επί του Απόλλωνα με 3-2 και τον προσπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα.

Γκολ ο Ερμής και άμεση ανατροπή

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν έδωσε... συγκινήσεις. Η Λεμεσιανή ομάδα είχε λίγο περισσότερο την κατοχή και την επιθετική πρωτοβουλία όμως δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική, πέρα από μια κεφαλιά του Σαρδινέρο που έφυγε αρκετά έξω. Στο 18' ήρθε και η δεύτερη καλή φάση, με μακρινό, δυνατό σουτ του Ντα Σίλβα, που βρήκε έτοιμο τον Τσερνάουσκας. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε και μια κεφαλιά του Γκιέ που, όμως, πήγε ψηλά.

Με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να σκοράρει στις τρεις καλές στιγμές που έφτιαξε, ο Ερμής τον "τιμώρησε" στο 21' όταν ο Χριστόφ έκανε το γέμισμα και ο Αλεξίου με κεφαλιά - ψαράκι έκανε το 1-0, στην πρώτη καλή φάση των γηπεδούχων. Μάλιστα στο 25' οι "φτεροπόδαροι" έχασαν άλλη μια πολύ καλή ευκαιρία αφού ο Ντα Σίλβα βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Βάλε όμως ο Πορτογάλος έκανε έγκαιρη έξοδο και έσωσε το πλασέ.

Στο 32' ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων να απειλήσουν ξανά αφού μετά από φάουλ-γέμισμα του Ντα Σίλβα, ο Παπουλής από καλή θέση και αμαρκάριστος έκανε το σουτ όμως αστόχησε. Ωστόσο ο Ελλαδίτης "εξιλεώθηκε" δευτερόλεπτα αργότερα αφού μετά από ασίστ του Γκιέ, με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στο 39' ο Γκιέ από δημιουργός έγινε εκτελεστής αφού μετά από ωραία πάσα του Σαρδινέρο και διπλή προσπάθεια, έκανε το 1-2 με κοντινό πλασέ σε κενή εστία πλέον, μετά την αρχική απόκρουση του Τσερνάουσκας και ολοκλήρωσε την γρήγορη ανατροπή για την ομάδα του.

Ανατροπή στην ανατροπή

"Γρήγορα" έφυγαν τα πρώτα 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο αφού δεν είχαμε αξιόλογες φάσεις, με τον Ερμή να "ψάχνεται" αλλά τον Απόλλωνα να κλείνει καλά τους χώρους και να μην κινδυνεύει με ισοφάριση. Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση ήρθε στο 65' και ήταν μια ασυνήθιστη στιγμή που έφερε το 2-2: Μετά από μπαλιά, ο Βινίσιους από το ύψος της περιοχής πήγε να διώξει στην κίνηση, όμως η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία και κατέληξε στο τέρμα του Βάλε που αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να σώσει ένα "απίστευτο" αυτογκόλ.

Μετά την ισοφάριση και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, η ψυχολογία πήγε με το μέρος του Ερμή που στο 70' είχε διπλή ευκαιρία με Άλμπα και Ίμπσον μέσα στην περιοχή να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα. 

Σταδιακά ο Απόλλωνας πήρε την κατοχή της μπάλας και ανέβηκε ψηλά ψάχνοντας το γκολ της νίκης, όμως η επόμενη ευκαιρία ήταν και πάλι για την ομάδα του Παναγιώτου, με τον Άλμπα στο 84' να κάνει διαγώνιο σουτ που έφυγε λίγο ψηλά απ' τα δοκάρια.

Μετα τις "προειδοποιήσεις" λοιπόν, ήρθε και το γκολ από πλευράς Ερμή στο 90' αφού ο Μαρτίνιουκ μετά από φάση διαρκείας, σούταρε από πλάγια αριστερά θέση και έκανε το 3-2! Υπήρξαν, πάντως, διαμαρτυρίες από πλευράς Απόλλωνα για φάουλ του Άλμπα στον Ρομπέρζ, δευτερόλεπτα πριν την επίτευξη του γκολ.

Ερμής: Τσερνάουσκας, Χριστόφ, Μαρτίνιουκ, Ντα Σίλβα (65' Άλμπα), Ντε Βρίσε, Ντε Μέλο, Μαϊσουράτζε (79' Αρτάμπε), Μπάουμαν, Μπενγκά, Χριστοφή, Αλεξίου (87' Κέζος)

Απόλλων: Βάλε, Στυλιανού (73' Λόπες), Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες, Σακέτι (73' Μάγκλιτσα), Χάμπος, Ντα Σίλβα, Παπουλής, Σαρδινέρο (87' Πίεχ), Γκιέ

Κίτρινες: Χριστοφή, Μπάουμαν (4η), Άλμπα / Στυλιανού (4η), Μάγκλιτσα

Ενδιαφέρουν

- Τέταρτο γκολ για τον Γιάροσλαβ Μαρτίνιουκ.

- Δεν παίζει κόντρα στην Αναγέννηση ο Στυλιανού που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες.

- Δεν παίζει κόντρα στην Ανόρθωση ο Μπάουμαν που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες.

- Τέταρτο γκολ για τον Άμπραχαμ Γκιέ.

- Στα τέσσερα γκολ ανέβηκε ο Φώτης Παπουλής.

- Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για το Νικόλα Αλεξίου.

- Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος - Χρίστο Ε. Χρίστου, επιπρόσθετους τους Χαράλαμπο Σκαπούλλη - Κώστα Ψευδιώτη, τέταρτο τον Κωνσταντίνο Φωτίου και παρατηρητή τον Ανδρέα Δημητρίου.