Πρεμιέρα με... τεσσάρα! (Φώτος)

Πριν από το παιχνίδι υπήρχε ο κίνδυνος να επηρεαστούν απ΄το γιορτινό κλίμα της πρεμιέρας του νέου γηπέδου οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Μέσα στον αγώνα, η ομάδα της Λάρνακας χρειάστηκε μόλις 12 λεπτά για να... καθαρίσει το παιχνίδι με τον Άρη. Σκόραρε δύο γκολ σε 10' και 12' κάνοντας νωρίς το 2-0 και στην συνέχεια πέτυχε άλλα δύο, φτάνοντας στην επιβλητική νίκη με 4-0. Δύο γκολ ο Άλβες και από ένα οι Λαρένα και Τομάς, με την ΑΕΚ να φτάνει στο 7 στα 7 και να συνεχίζει... αλάνθαστη την κούρσα του πρωταθλήματος! Τρισκόφσκι και Ονίλο είχαν από ένα δοκάρι.

Οι επιλογές του Ιντιάκεθ

Κάτω απ' τα γκολπόστ ήταν ο Μίνιο, δεξί μπακ ο Ορτίθ, αριστερό μπακ ο Γκαρίδο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καταλά και Μουρίγιο. Αμυντικό χαφ ο Λαμπάν, δημιουργικά χαφ οι Λαρένα και Τομάς, έξω δεξιά ο Ακοράν, έξω αριστερά ο Τρισκόφσκι και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Οι επιλογές του Θαλή

Κάτω απ' τα γκολπόστ ήταν ο Γκολζ, δεξί μπακ ο Κυριάκου, αριστερό μπακ ο Ευσταθίου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Θεοφίλου και Παντίδος. Αμυντικά χαφ οι Μάρτινς και Παχίπης, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Φράγκος, στα άκρα οι Γιούσεφ και Αντωνίου και στην κορυφή της επίθεσης ο Σκούρτης.

Κατοχή, πίεση και γκολ στο δεκάλεπτο!

Με την... αύρα του νέου γηπέδου, η ΑΕΚ ξεκίνησε με φουλ επιθετική διάθεση. Ο κόσμος... έσπρωχνε και έστω κι αν έλειπαν οι φάσεις στα πρώτα λεπτά, η εικόνα ήταν υπέρ των γηπεδούχων. Μόλις στο 10', στην πρώτη ουσιαστικά φάση ήρθε και το πρώτο γκολ. Και τι γκολ, γκολάρα με την... σφραγίδα του Χόρχε Λαρένα! Ο Γκολζ δεν συνεννοήθηκε σωστά με την άμυνα του, η μπάλα διώχθηκε λανθασμένα και έφτασε στον Ισπανό χαφ που από πολύ μακριά δοκίμασε το δεξί βολέ, στέλνοντας την να... καρφωθεί στο δεξί παραθυράκι της εστίας των φιλοξενουμένων. 

Και δεύτερο σε δύο λεπτά!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η ΑΕΚ... διπλασίασε τα τέρματά της παίρνοντας νωρίς σοβαρό προβάδισμα! Ο Τρισκόφσκι πέρασε την κάθετη πάσα αριστερά εντός περιοχής στον Άλβες, αυτός πρόλαβε οριακά πριν βγει εκτός γηπέδου, κοντρόλαρε, ελίχθηκε και την στιγμή που όλοι περίμεναν να πασάρει, αυτός από εξαιρετικά δύσκολη θέση δοκίμασε ένα συρτό πλασε, ξεγελώντας τον Γκολτζ και... γράφοντας το 2-0 στο 12'!

Τριπλή φάση με... δοκάρι!

Απ' την στιγμή που σημείωσε νωρίς δύο γκολ, περισσότερο έλεγξε το παιχνίδι παρά πίεσε για τρίτο στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ. Επόμενη καλή φάση ήρθε στο 27', με την φάση να είναι μάλιστα τριπλή! Αρχικά ο Τρισκόφσκι από αριστερά έκανε το δεξί σουτ στην κίνηση σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι, ο Ακοράν πήρε το... ριμπάουντ και έκανε το αριστερό πλασέ με τον Γκολζ να διώχνει δύσκολα και στην συνέχεια μετά την αδράνεια της άμυνας, ο Τρισκόφσκι με νέο σουτ από καλή θέση έστειλε την μπάλα ψηλά έξω.

Δεύτερο ο Άλβες, τρίτο η ΑΕΚ!

Παίζοντας... σβηστά, η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ έφτασε και σε τρίτο γκολ, ένα λεπτό πριν το σαραντάλεπτο. Στο 39', ο Ακοράν πέρασε την κάθετη πάσα στον Άλβες που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γκολζ για το 3-0 και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Από μία κίνηση

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να προβαίνουν σε δύο αλλαγές, μια ο καθένας. Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ πέρασε στο παιχνίδι τον Μοϊσοφ αντί του Μουρίγιο, αλλάζοντας τον παρτενέρ του Καταλά στο κέντρο της άμυνας ενώ ο Θαλής Θεοδωρίδης άλλαξε σέντερ φορ, με τον Ονίλο να αντικαθιστά τον αρνητικό Σκούρτη.

Πρώτη απειλή με Ονίλο

Στο 52' ο Άρης είχε την πρώτη του... απειλή, στην πρώτη μεγάλη φάση του β' μέρους. Ο Μίνιο δεν έδιωξε σωστά με τα πόδια, ο Ονίλο επωφελήθηκε και εντός περιοχής από δεξιά δοκίμασε το δυνατό συρτό σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και να περνά απέναντι, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ.

Διαχείριση και Καταλά

Υπεροχή από πλευράς ΑΕΚ έστω και χωρίς να ασκεί πίεση, και χωρίς να φτιάχνει πολλές φάσεις για περισσότερα γκολ αφού το 3-0 έδινε την δυνατότητα διαχείρισης. Η επόμενη καλή φάση ήρθε στο 69', με τον προωθημένο Καταλά να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Τυπικής διαδικασίας και... κερασάκι!

Τυπικής διαδικασίας τα τελευταία λεπτά, με άπαντες στο γήπεδο να περιμένουν απλά το τελικό σφύριγμα για να... κορυφωθούν οι πανηγυρισμοί τόσο για την νίκη όσο και για την πρεμιέρα της "Αρένας". Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 90', από τον Χουάν Τομάς ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής και έκανε το αριστερό πλασέ, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο σώμα και κατέληξε στα δίκτυα για το τελικό 4-0!

ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο (46'Μοϊσόφ), Γκαρίδο, Λαμπάν, Λαρένα (62''Εγγλέζου), Τομάς, Τρισκόφσκι (78'Χαραλαμπίδης), Ακοράν, Άλβες.

ΑΡΗΣ: Γκολζ, Ευσταθίου, Παντίδος, Παχίπης, Φράγκος, Σκούρτης (46'Ονίλο), Μάρτινς, Θεοφίλου, Αντωνίου (59'Μουκάνζα - 65'Παναγή), Κυριάκου, Γιούσεφ.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νικόλας Αθανασίου με βοηθούς τους Ανδρέα Ανδρέου και Ανδρέα Μιχαηλίδη.

**17 Οκτωβρίου 2016, η ημερομηνία της... πρεμιέρας της ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ.

**Πριν από το παιχνίδι, η ΑΕκ μετρούσε έξι νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

**Ο Άρης ήταν χωρίς νίκη με τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες.

**Ο Λαρένα πέτυχε το πρώτο γκολ στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ.

**Με το σημερινό του γκολ ο Χόρχε Λαρένα έφτασε στα τρία και είναι ο πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ.

**Πρώτο παιχνίδι στην ΑΡΕΝΑ και ο Αντρέ Άλβες σημείωσε τα πρώτο του φετινά γκολ.