Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Impossible Pitch! (Bίντεο)

Και ξαφνικά στο timeline σου εμφανίζεται ένα video.  Εξαιρετικά πλάνα, έξυπνες ατάκες, τρομερά γραφικά.

Και αναρωτιέσαι... Τι είναι αυτό το Impossible Pitch; «Μα είναι κυπριακό;»

Ναι, η απάντηση είναι καταφατική. Το Impossible Pitch είναι μια πρωτοβουλία της ιστοσελίδας Impossible.Works που στόχο έχει να υλοποιήσει τον σκοπό ακριβώς που φτιάχτηκε η ιστοσελίδα.

Ποιος είναι αυτός;

Το Impossible.Works δημιουργήθηκε για να προβάλει τις startups και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να παρουσιάσει ανθρώπους που έχουν μια καταπληκτική ιδέα και το σθένος να κάνουν αυτή την ιδέα πράξη. Ανθρώπους αισιόδοξους, δυνατούς, τολμηρούς και καινοτόμους. Ανθρώπους που δεν φοβούνται την αποτυχία. 

Η παρουσίαση αυτών των πρωτοβουλιών όμως δεν είναι αρκετή. Οι γνώσεις, η έμπνευση και η οικονομική ενίσχυση είναι παράγοντες που βοηθούν πρακτικά νεαρούς entrepreneurs και αυτή την ενίσχυση θα προσφέρει το Impossible Pitch.

Σου θυμίζει το Dragons Den; Δεν έχεις άδικο γιατί το concept είναι πολύ κοντά.

Τι είναι το Impossible Pitch;

Το Impossible Pitch είναι μια προσπάθεια του Impossible.Works να ενισχύσει πρstartups και να διαφημίσει την Κύπρο στο εξωτερικό ως ένας ιδανικός προορισμός για entrepreneurs που χρειάζονται μια βάση για την startup τους.

Πώς μπορώ να πάρω μέρος στο Impossible Pitch;

Στο Impossible.Works υπάρχει ένα tab που ονομάζεται Ιmpossible Pitch (πατήστε ΕΔΩ) και σε οδηγεί σε μια αίτηση. Την συμπληρώνεις και τέλος.

Ποιό είναι το deadline για να συμπληρώσω την αίτησή μου; 

Μέχρι την 1η Νοεμβρίου {2016} θα πρέπει να έχεις στείλει την αίτησή σου.

Τι χρειάζεται να συμπληρώσω; 

Όλα όσα αναφέρονται με σαφήνεια στην αίτηση. Να ξέρεις πως η ικανότητά σου να συμπληρώσεις την αίτηση είναι μια ένδειξη για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεις την ευκαιρία αυτή και τη θέλησή σου να συμμετέχεις στο Impossible Pitch.

Πόσο επαγγελματικό πρέπει να είναι το video;

Δεν είναι ανάγκη να έχεις το ταλέντο της Sofia Copolla. Μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου για να εκφράσεις μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γιατί αξίζει κάποιος να επενδύσει χρόνο και χρήμα σε εσένα και την ομάδα σου. Αν παρατήρησες στην αρχή του video το impossible pitch πραγματοποιείται in collaboration με το Pitch60. Κάνε το ένα google. Μπορεί και να σε βοηθήσει.

Εγώ που δεν τα καταφέρνω με την κινηματογράφηση, τι να κάνω;

Εσύ φίλε μου να περιγράψεις συνοπτικά αλλά με επάρκεια την ιδέα σου και πίστεψέ με πως κανείς δεν θα θεωρήσει πως είσαι λιγότερο ικανός.

Ποιος θα αξιολογήσει τις αιτήσεις;

Ο Peter Lazou, εκπρόσωπος του Idea, εκπρόσωπος της Bank of Cyprus, και οι Impossible Pitch mentors θα ελέγξουν τις αιτήσεις και θα συναντήσουν τους αιτούντες από κοντά πριν αποφασίσουν ποιες είναι οι 5 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο impossible Pitch.  Οι ομάδες θα παρουσιαστούν on line και θα υπάρξει {online} voting για μια εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο και το κοινό θα έχει λόγο στη διαδικασία, ενισχύοντας την ιδέα και την ομάδα που πιστεύει πως αξίζει να σταθεί μπροστά στους επενδυτές.

Πότε θα μας ειδοποιήσει η παραγωγή πως η ομάδα μας θα λάβει μέρος στο Impossible Pitch; 

Όσοι στείλουν την αίτησή τους θα ενημερωθούν από την παραγωγή αν θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο είτε για να διευθετήσουν ραντεβού με την επιτροπή για την προσωπική τους συνέντευξη. Ναι θα υπάρξουν και προσωπικές συνεντεύξεις.

Πότε θα μας δώσουν τα λεφτά οι επενδυτές; 

Μην βιάζεσαι. Όταν η παραγωγή θα σε ειδοποιήσει πως οι μέντορες αποφάσισαν πως είσαι ένας από τους 5 entrepreneurs που θα σταθούν μπροστά στους επενδυτές, τότε θα περάσεις ένα μήνα παρακολουθώντας workshops. Ο λόγος που θα γίνει αυτό, είναι γιατί πιστεύουμε πως οι γνώσεις είναι η πιο σημαντική επένδυση. Οι γνώσεις για να στήσεις την επιχείρησή σου, οι γνώσεις για να μπορέσεις να σταθείς απέναντι σε επενδυτές, οι γνώσεις που θα σου επιτρέψουν να μιλήσεις σωστά θα είναι η κληρονομιά που θα λάβεις από αυτό το πρόγραμμα. Επίσης θα λάβεις feedback από ανθρώπους που ήδη έκαναν αυτό που εσύ ονειρεύεσαι και μπορούν να σε βοηθήσουν να αποφύγεις κακοτοπιές και λάθη που μπορεί να σου στοιχίσουν χρόνο, χρήμα και προσπάθεια. Μην ξεχνάς επίσης πως το networking είναι σημαντικό και θα στο προσφέρουμε κι αυτό! Αφού λοιπόν προετοιμαστείς κατάλληλα, τότε θα γνωρίσεις και τους επενδυτές.

Μα… τα workshops μας θα κινηματογραφούνται;;;;;; Είναι reality; 

Όχι δεν θα είναι reality και όχι δεν μας ενδιαφέρει το drama που θα φέρει τηλεθέαση γιατί δεν είμαστε τηλεόραση. Μας ενδιαφέρει η πλούσια γνώση και οι σοφές συμβουλές που θα λάβεις από τους Κύπριους αλλά και εκ της αλλοδαπής mentors, να κινηματογραφηθούν και να μπορέσει κάθε entrepreneur που δεν μπήκε στο πρόγραμμα αλλά χρειάζεται έμπνευση και βοήθεια, να τις αξιοποιήσει. Εξάλλου οι συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα είναι επαγγελματίες που χαρακτηρίζονται -εκτός όλων των άλλων- από σοβαρότητα.

Που θα δημοσιευτούν αυτά τα videos;

Τα μικρά {short and sweet videos} θα δημοσιεύονται στο Impossible.Works προφανώς.

Οι μέντορες είναι Κύπριοι αλλά μιλούν αγγλικά. Γιατί έτσι; 

Γιατί το πρόγραμμα θα είναι στα αγγλικά. Όχι γιατί σνομπάρουμε την μητρική μας γλώσσα, αλλά επειδή θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε οποιονδήποτε να λάβει μέρος, επιπλέον επειδή θα έχουμε επισκέπτες μέντορες από ξενόγλωσσες χώρες και τέλος όπως διάβασες ήδη το πρόγραμμα διαφημίζει την Κύπρο ως startups destination.

Πόσα χρήματα θα επενδύσουν οι τέσσερις; 

Ο κάθε επενδυτής είναι υποχρεωμένος να προσφέρει τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Μπορεί όμως να επενδύσει περισσότερα αν ξετρελαθεί με την ιδέα και πειστεί από την αφοσίωση της ομάδας. Μπορεί κάποια ομάδα να πείσει όλους και κάποια να μην πείσει κανέναν. Μπορεί κάποιος επενδυτής να δώσει όλα του τα χρήματα σε έναν ή μπορεί να επενδύσει σε πολλά. Μπορεί να γίνουν πολλά γιατί όλα είναι possible. Να θυμάσαι πως εκτός από τους 4 που έχεις ήδη γνωρίσει στο video, η Τράπεζα Κύπρου θα προσφέρει εκόμη 10.000 κατά τη διάρκεια του pitch.

Υπάρχει ένα timeline για να ξέρουμε τι γίνεται και πότε; 

Φυσικά γιατί έχουμε πρόγραμμα. Μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις. Ακολουθούν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων με τους mentors. Από τις 15 Νοεμβρίου θα αρχίσουν τα workshops τα οποία θα διαρκέσουν ένα μήνα, μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Τα workshops θα λαμβάνουν χώρα δυο φορές την εβδομάδα -Τρίτη και Παρασκευή- για δύο ώρες  -από τις 19:00 μέχρι τις 21:00. Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες για τον Νοέμβριο είναι 15,18,22,25 και 29 και για τον Δεκέμβριο 2,6,9 και 13. Το Final Pitch θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2016.

Όλα αυτά θα είναι live;

Όχι. Δεν θα είναι live στο διαδίκτυο τίποτε από αυτά. Όλα θα κινηματογραφούνται και δημοσιεύονται σε σύντομα και ενδιαφέροντα videos αλλά όχι live.

Υπάρχει ένα τηλέφωνο για να μάθω πληροφορίες;

Φυσικά. Στο 22 396 999 θα σε συνδέσουν με την παραγωγή για να σου λύσουν όσες απορίες δεν σου έλυσε η αρχισυνταξία.

Καλή επιτυχία!

#impossiblepitch

Πηγή: impossible.works