Εφαρμόστηκε πλήρως η Προκήρυξη

Σε σχέση με δημοσιεύματα και σχόλια περί καταστρατήγησης της Προκήρυξης του Κυπέλλου Coca – Cola στην κλήρωση του Κυπέλλου Α’ Γύρου, η ΚΟΠ, παραθέτει αυτούσια τα σχετικά αποσπάσματα της Προκήρυξης, προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στο φίλαθλο κοινό.  

Αυτούσιο το απόσπασμα της Προκήρυξης του Κυπέλλου για τον Α’ γύρο:

«1. Ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος Κυπέλλου Coca-Cola Α’, Β’ Κατηγορίας, περιόδου 2016/2017 έχει ως εξής:
1.1 Α΄ Γύρος

Συμμετέχουν 24 ομάδες: Α’ και Β’ Κατηγορίας .Οι δύο ομάδες που ήταν στον Τελικό του Κυπέλλου Coca-Cola 2015/2016: ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας, ΑΠΟΛΛΩΝ Λεμεσού και οι ομάδες fair play Α’ και Β’ Κατηγορίας, περιόδου 2015/2016 δεν θα λάβουν μέρος στον Α’ Γύρο.

Για τη δημιουργία ζευγών θα τίθενται οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας σε διαφορετική κληρωτίδα από τις ομάδες Β΄ Κατηγορίας θα κληρώνεται μια ομάδα Α΄ Κατηγορίας με μια ομάδα Β΄ Κατηγορίας. Στη συνέχεια γίνεται νέα κλήρωση μεταξύ των δύο ομάδων για την έδρα.

Αν μείνουν στην κληρωτίδα ομάδες θα κληρωθούν μεταξύ τους. Η πρώτη που θα κληρωθεί θα αγωνισθεί στην έδρα της».

Διευκρινήσεις: Από την στιγμή που η συμμετοχή στο Κύπελλο είναι προαιρετική, τρεις ομάδες Β’ Κατηγορίας δεν δήλωσαν συμμετοχή. Ως εκ τούτου, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τον αριθμό των ομάδων στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, ακολουθώντας και πάλι την Προκήρυξη, αποφάσισε τέσσερις ομάδες να περάσουν, μετά από κλήρωση, στο Β’ γύρο χωρίς αγώνες.

Για το συγκεκριμένο θέμα, η Προκήρυξη αναφέρει: «Σε περίπτωση που δεν δηλώσουν συμμετοχή στο Κύπελλο Κύπρου Coca-Cola Α', Β' Κατηγορίας ή Γ' Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ όλες οι ομάδες, τότε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ μπορεί να αλλάξει τον πιο πάνω τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων».

Στην προκειμένη περίπτωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ δεν άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος αλλά, άλλαξε τον τρόπο με το οποίο οι ομάδες στο Β’ γύρο θα είναι 16 και έδωσε το δικαίωμα, όπως ήταν και το σωστό, σε όλες τις ομάδες που θα αγωνιστούν στον Α’ γύρο να ήταν οι τυχερές.
Επίσης, όπως αναφέρθηκε και χθες στην κλήρωση, ομάδα Fair Play Β’ Κατηγορίας αναδείχτηκε ο Διγενής Ορόκλινης που υποβιβάστηκε στη Γ’ Κατηγορία και έτσι, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

Αναλυτικά η Προκήρυξη του Κυπέλλου (οι παράγραφοι που επισυνάπτονται βρίσκονται στις σελίδες 14 και 16. 

http://www.cfa.com.cy/images/DownloadsGr/Coca%20Cola16web-2016-2017.pdf