Μοιρασιά με Ματ και (γκολάρα) Τσαμπούρη! (φώτος)

Νέα Σαλαμίνα και Ομόνοια μοιράστηκαν τους βαθμούς μετά το τελικό 1-1 στο "Αμμόχωστος". Καλύτερη η Ομόνοια σε γενικές γραμμές, κυρίως στο πρώτο μέρος όπου έφτιαξε εννιά τελικές έναντι μηδέν των γηπεδούχων, ανέβηκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Στάικου Βεργέτη. Τα γκολ πέτυχαν οι Ντάρμπισαϊαρ και Τσαμπούρης. Μάλιστα το τέρμα του ποδοσφαιριστή των ερυθρολεύκων ήταν σπάνιας ομορφιάς αφού σούταρε λίγο κάτω από τον χώρο του κέντρου. 

10λεπτο φωτιά για την Ομόνοια...

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο η Ομόνοια απείλησε δύο φορές την εστία του Βεσελόφσκι. Αρχικά το σουτ του Τουρέ αφού κόντραρε τελικώς εξουδετερώθηκε από τον ερυθρόλευκο κίπερ. Στην εξέλιξη της φάσης εκτελέστηκε κόρνερ από τον Κλέιτον με τον Ντάρμπισαϊαρ στο δεύτερο δοκάρι να σημαδεύει το δοκάρι. 

Κάθετη πάσα, Σιέρινταν τετ α τετ αλλά...

Στο τρίτο λεπτό ο Μαργκάσα έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σιέρινταν ο οποίος έκανε πολύ αδύναμο πλασέ απέναντι από τον Βεσελόφσκι.

Μεγάλη φάση με Κίλιαν!

Στο 8ο λεπτό ο Σιέρινταν έφτασε μια ανάσα από το 0-1. Ο Ιρλανδός μέσα στην περιοχή και πλάγια, έπιασε δυνατό σουτ ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού κόντραρε σε αμυνόμενο και στην συνέχεια απομακρύνθηκε. 

Έπεσε ο ρυθμός...

Μετά το... on fire πρώτο 10λεπτο της Ομόνοιας στο "Αμμόχωστος" ο ρυθμός μέχρι το 20΄ έπεσε αισθητά. Η Ομόνοια είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν μπορούσε με την ίδια ευκολία να πλησιάσει την εστία του Βεσελόφσκι. 

Σύριζα άουτ ο Ντάρμπισαϊαρ! 

Ο Κλέιτον εκτέλεσε κόρνερ στο 31΄, ο Ντάρμπισαϊρ πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους ,άλλαξε την πορεία του κορμιού του στον αέρα, έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω από αριστερό κάθετο δοκάρι του Βεσελόφσκι ο οποίος δεν αντέδρασε. 

ΕΣΩΣΕ ο Βεσελόφσκι!

Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας γλίτωσε την ομάδα του από το να βρεθεί πίσω στο σκορ. Ο Κλέιτον έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ντάρμπισαϊρ με τον Άγγλο να πλασάρει και τον τερματοφύλακα να απομακρύνει πέφτοντας. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι ο Βεσελόφσκι είπε "όχι" στον επιθετικό της Ομόνοιας.

Στο δεύτερο μέρος με διπλή αλλαγή...

Με δύο αλλαγές στο σχήμα της βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος η Νέα Σαλαμίνα. Ο Στάικος Βεργέτης αντικατέστησε τους Μπεμπέ και Παύλου με τους Μάτσι και Κούσουλο.

Απειλεί ο Κούσουλος

Ουσιαστικά η πρώτη καλή φάση για την Νέα Σαλαμίνα ήρθε στο 55΄ από τους δύο παίκτες που μπήκαν στο δεύτερο μέρος. Ο Μάτσι έστρωσε στον Κούσουλο, αυτός έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Παναγή.

Απίστευτο χαμένο τετ-α-τετ του Μακρίεφ!

Στο 70΄ η Νέα Σαλαμίνα απόλεσε τεράστια ευκαιρία με τον Μακρίεφ. Ο Μάτσι με πισινή κεφαλιά στον χώρο του κέντρου έβγαλε μόνο του τον Βούλγαρο απέναντι από τον Παναγή ωστόσο το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. 

ΓΚΟΛ με τον Ματ!

Στο 71΄ ο Ντάρμπισαϊαρ έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την Ομόνοια. Ο Χριστοφή βρήκε με ωραία πάσα τον Άγγλο, αυτός έκανε την προσποίηση και με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

ΦΟΒΕΡΟΣ Τσαμπούρης και 1-1!

Απίθανης ομορφιάς γκολ από τον Σάββα Τσαμπούρη! Ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας στο 77΄ με ασύλληπτο δυνατό σουτ από πολύ μακριά νίκησε τον Παναγή για το 1-1. 

Μάτσι και Χριστοφή δύο απανωτές! 

Δύο ευκαιρίες, μια για την κάθε ομάδα στο 85ο λεπτό του αγώνα. Αρχικά ο Μάτσι, έπειτα από την σέντρα του Τσαμπούρη, έστειλε την μπάλα με το κεφάλι λίγο άουτ ενώ στο ίδο λεπτό ο Χριστοφή με δυνατό σουτ εκτός της περιοχής του Βεσελόφσκι δεν βρήκε στόχο.

Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν. Κατάφεραν να δημιουργήσουν από μία ευκαιρία ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

NΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Φούσκο, Άντονιτς, Γκράτσι, Τσαμπούρης, Σκοπελίτης, Τζούρτζουριτς (74΄ Κολοκούδιας), Mπεμπέ (45΄ Κούσουλος), Πεδρίτο, Παύλου (45΄ Μάτσι), Μακρίεφ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Σοιλέδης, Βύντρα, Φλορέσκου, Κωνσταντινίδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ (85' Φυλακτού), Κλέιτον, Ντάρμπισάιρ, Σιέρινταν (55΄ Χριστοφή)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Παύλο Γεωργίου. Επιπρόσθετοι είναι οι Λεόντιος Τράτου και Αντρέας Ορθοδόξου. 

**Από την ήττα 3-0 κόντρα στην ΑΕΛ προέρχονται οι γηπεδούχοι, ενώ στην αντίπερα οι φιλοξενούμενοι από τη νίκη 2-0 επί της Ανόρθωσης. 

**Πριν από την έναρξη του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» τίμησαν Δρ. Σίμο Ιωάννου για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του προς το σωματείο.