Πάλι 3άρα από τρεις διαφορετικούς σκόρερ… (φώτος)

Με ένα γκολ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους και δυο στο τελευταίο σκέλος του αγώνα η ΑΕΛ λύγισε και την αντίσταση του Άρη επικρατώντας με 0-3. Αυτή ήταν η 6η νίκη για τους «γαλαζοκίτρινους» της Λεμεσού που με πέρας οκτώ αγωνιστικών παραμένουν αήττητοι.  

Το σκορ άνοιξε στο 45’ ο Λαφράνς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ  στο 83’ ο Σοάρες με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 0-2. Στο 90’ ο Σαβανέ μετά από ασίστ του Ουέλινγκτον διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Πιο δύσκολα απ’ όσο υποδηλώνει το σκορ ήρθε η νίκη αφού ο Άρης στάθηκε αρκετά καλά. Με τη δύναμη όμως που των στημένων φάσεων η ΑΕΛ κτύπησε σε καθοριστικά σημεία του αγώνα. 

Καλό ξεκίνημα για τον Άρη…
Με διάθεση μπήκε ο Άρης πιέζοντας ψηλά την ΑΕΛ. Αυτή του η τακτική προσέγγιση περιόρισε την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου στο να κάνει παιχνίδι από πίσω.  Το καλό του ξεκίνημα συνοδεύτηκε με δύο καλές τελικές προσπάθειες.

Παράπονα για πέναλτι…
Σταδιακά η ΑΕΛ ανέβασε στροφές και σε μια οργανωμένη επιθετική προσπάθεια  στο 9’ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Παντίδο. Ο Κώστας Ψευδιώτης όμως είχε αντίθετη άποψη και έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί… 

Ευκαιρία στο 13’ με Αρουαμπαρένα 
Στο 13’ η ΑΕΛ δημιούργησε την καλύτερη της ευκαιρία στον αγώνα με τον Αρουαμπαρένα να ξεφεύγει από το προσωπικό του μαρκάρισμα, να κάνει το σουτ και ν’ αναγκάζει τον Γιαννακόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Πτώση ρυθμού και γενικά κακό παιχνίδι…
Η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι το ιδιαίτερο. Το πρώτο μισάωρο πέρασε με το σκηνικό να φέρει την ΑΕΛ να έχει την κατοχή όμως να μην μπορεί να σπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Άρη.

Σ’ ένα δίλεπτο, διπλή μεγάλη ευκαιρία για ΑΕΛ
Πιέση και τεράστιες ευκαιρίες... Δύο τεράστιες ευκαιρίες απώλεσε η ΑΕΛ για ν’ ανοίξει το σκορ. Αρχικά με τον Σιέλη στο 32’ και έπειτα με τον Σαβανέ στο 33’. Αμφότεροι με κεφαλιές από πλεονεκτική θέση δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. 

Τεράστια ευκαιρία με Παμπάνκο
Αυτές οι δυο φάσεις ήταν και η αφετηρία ώστε οι τυπικά φιλοξενούμενοι να επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό τους. Γυρόφερναν συνεχώς την περιοχή του Άρη και στο 41’ με μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Μπαμπάνκο έφυγε εντελώς μόνο ωστόσο δεν κατάφερε να πλασάρει ιδανικά τον Γιαννακόπουλο.

Γκολ στο τελευταίο λεπτό με Λαφράνς
Η υπεροχή της ΑΕΛ απέφερε καρπούς σε καίριο χρονικό σημείο και συγκεκριμένα στην τελευταία φάση του α’ μέρους. Στο 45’ ο Σοάρες εκτέλεσε φάουλ και ο Λαφράνς έξοχα με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ένα σκορ που έβαλε τους γαλαζοκιτρίνους σε θέση οδηγού. 

Με απειλητικές διαθέσεις… 
Με απειλητικές διαθέσεις μπήκε στην επανάληψη ο Άρης. Μετά το γκολ που δέχθηκε έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση και στα πρώτα λεπτά δημιούργησε δυο καλές φάσεις με σουτ των Παναγή και Μαραγκουδάκη. 

Έδωσε χώρο η ΑΕΛ, νέα ευκαιρία ο Άρης με Σκούρτης…
Η ΑΕΛ έδωσε χώρο στον Άρη και λίγο έλειψε να το πληρώσει… Όσο κυλούσε ο χρόνος γινόταν όλο και καλύτερος και στο 66’ με τον νεοεισελθόντα Σκούρτη απείλησε τον Ρομό. 

0-2 στο 83’ με Σουάρες…
Στο 83’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σοάρες η ΑΕΛ κατάφερε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 0-2. Ο μέσος των γαλαζοκιτρίνων επιχείρησε το δυνατό σουτ, η μπάλα έφυγε μέσα απ’ όλα τα σώματα και κατέληξε στα δίκτυα του Γιαννοκόπουλου. 

0-3 και τέλος αγώνα από τον Σαβανέ
Αναπόφευκτα το γκολ σκότωσε τις φιλοδοξίες του Άρη για κάτι καλό. Έτσι, η ΑΕΛ βρήκε την ευκαιρία για να πετύχει και τρίτο. Στο 90’ Ουέλινγκτον έδωσε ασιστ πάρε-βάλε  Σαβανέ ο οποίος από κοντά στέλνει την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 0-3. 

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Ευσταθίου, Παντίδος, Φράγκος (55’ Μάρτινς), Μαραγκουδάκης, Άλβαρεθ  (46' Kυριάκου), Θεοφίλου, Ονίλο (66’ Σκούρτης), Παναγή, Χάρμονι, Γιούσεφ

ΑΕΛ: Ρόμο, Λαφράνς, Σιέλης, Μπαμπάνκο (46' Μπουένο), Σόουζα, Σαβανέ, Αρουαμπαρένα (78' Ουέλινγκτον), Μέσκα (80’ Νικολάου), Αιρόσα, Σοάρες, Φορτούνα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παναγή, Άλβαρες, Παντίδος, Θεοφίλου / Αρουαμπαρένα

**Κόπηκαν 2231 εισιτήρια.  

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν Κώστας Ψευδιώτη, με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Γιώργο Σάββα.

**Πριν από την σέντρα τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στην μνήμη του Βλάνταν Τόμιτς. 

**Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας Γιαννακόπουλος με τη φανέλα του Άρη.

**Τα δύο γκολ στο πρωτάθλημα έφτασαν οι Σοάρες και Σαβανέ 

**Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Λαφράνς για λογαριασμό της ΑΕΛ. Μάλιστα, ο Αιτινός το συνόδεψε με γκολ. 

**Οι τυπικά γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα 4-0 από την ΑΕΚ, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την νίκη 3-0 επί της Νέας Σαλαμίνας. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9η):  Ομόνοια-Άρης / ΑΕΛ-ΑΕΖ