(ΑΠΟΨΗ) ΔΕΝ είναι μικρό το δείγμα-Τι μας έδειξαν οι 14 μονομάχοι

Διανύσαμε σχεδόν το ¼ της απόστασης του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου 2016-17. Ασφαλώς 8 αγωνιστικές δεν αποτελούν μικρό δείγμα. Έχουμε, λοιπόν, ενώπιων μας μια καλή εικόνα από τις 14 ομάδες της Α΄ Κατηγορίας.

Πάμε να δούμε τι κατά την άποψή μας έδειξε μέχρι σήμερα η κάθε ομάδα ξεχωριστά-με τη σειρά όπως είναι διαμορφωμένος ο βαθμολογικός πίνακας.

ΑΕΚ- Πρώτη και αλάνθαστη. Ίσως, ούτε και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ομάδας δεν θα περίμενε το 8 στα 8. Περίμενε, όμως, ο κόσμος της ΑΕΚ και όχι μόνο ότι αυτή η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει και φέτος. Όπερ και εγένετο. Ο Τσάβι Ρόκα κάνει σπουδαία δουλειά και αυτό βγάζει… μάτια. Τι κι αν έπιασε δουλειά ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ λίγα 24ωρα πριν από το πρώτο επίσημο ματς. Αν είχε ακόμη ένα στράικερ, θα ήταν υπερπλήρες το ρόστερ της.

ΑΠΟΕΛ-Το γνωστό καλό ξεκίνημα από πλευράς ΑΠΟΕΛ με μόλις δύο χαμένους βαθμούς. Δεδομένα θα προσπαθήσει να κατακτήσει το 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Ο Τόμας Κρίστιανσεν σταδιακά περνάει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Πλούσιο έμψυχο υλικό στον Αρχάγγελο ενώ η Ευρώπη δεν αποτελεί εμπόδιο. Έχει συνηθίσει το ΑΠΟΕΛ σε ταυτόχρονες υποχρεώσεις σε Κύπρο και Ευρώπη.

ΑΕΛ- Ο Πάμπος Χριστοδούλου αποτελεί εγγύηση. Δύσκολα θα μπορούσε με άλλο προπονητή να είχε τέτοιο καλό ξεκίνημα. Μολονότι είχε λίγα χρήματα στη διάθεσή του, ο Πάμπος έφτιαξε μία πολύ καλή και σκληροτράχηλη ομάδα, ικανή να πρωταγωνιστήσει. Ξεκίνησε με στόχο την Ευρώπη και είναι δεδομένο -όπως κυλάει το πράγμα- ότι θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αν συνεχίσει έτσι, γιατί όχι και τον τίτλο!

Ομόνοια- Είναι Ομόνοια και θέλει δεν θέλει ξεκινάει με στόχο την κορυφή. Δεν έκανε καλή… εκκίνηση, όμως πήρε βαθμούς εκεί που δεν άξιζε. Στη συνέχεια ανέβασε στροφές, αλλά χάθηκαν βαθμοί που άξιζε να βάλει στο σακούλι της. Αν συνεχίσει από εκεί που έμεινε στο «Αμμόχωστος» και καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή της, μπορεί να μπει «σφήνα» για τον τίτλο.

Απόλλων- Ξεκίνησε με στόχο το πρωτάθλημα, αλλά το -11 από την κορυφή προσγείωσε… ανώμαλα τους πάντες στο στρατόπεδο του Απόλλωνα. Αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και θα το δείξει εφόσον σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Μόνο με αντεπίθεση διαρκείας θα επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. 

Ερμής- Ο Λούκας Φανιέρος από την αρχή δήλωνε ότι θέλει εξάδα. Τίποτα λιγότερο. Στην αρχή δεν μας έκαναν… κλικ οι δηλώσεις του. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα, η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου έχει αποκτήσει δυναμική… εξάδας. Θα το παλέψει και ίσως να τα καταφέρει.

Καρμιώτισσα- Ο Λιάσος Λούκα δεν θα παραμείνει για πολύ στον πάγκο της Καρμιώτισσας. Νεαρός, φιλόδοξος… και έτοιμος για άλλα. Κρατήστε το αυτό. Ο Κύπριος τεχνικός κάνει σπουδαία δουλειά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Μόνο σαν νεοφώτιστη ομάδα δεν συμπεριφέρεται η Καρμιώτισσα. Αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς η ομάδα των Πολεμιδιών, ο στόχος της παραμονής θα υλοποιηθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Και ίσως ανοίξει η όρεξη για κάτι περισσότερο…

Ανόρθωση- Ναι, φαινόταν από το καλοκαίρι ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά όταν είσαι η Ανόρθωση αυτά δεν… γίνονται. Πόση πίκρα να αντέξει ακόμη ο κόσμος; Δεν ξεκίνησε με στόχο το πρωτάθλημα, αλλά όχι και να είναι στο -16 μετά από 8 αγωνιστικές. Αν βρει καλό προπονητή, θα διεκδικήσει την είσοδό της στην εξάδα. Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

Νέα Σαλαμίνα- Ο στόχος το καλοκαίρι ήταν και παραμένει να διατηρηθεί στην πρώτη εξάδα. Μας απογοήτευσε στο ξεκίνημα, αποδεσμεύτηκε ο προπονητής και κάτι πάει να κάνει ο Στάικος Βεργέτης. Χρειάζεται αρκετή βελτίωση για να επιτευχθεί ο στόχος.

ΑΕΖ- Κάπως έτσι περιμέναμε να εμφανιστεί η νεοφώτιστη ομάδα. Θα δώσει μεγάλη «μάχη» για να παραμείνει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας. Πάλι καλά που υπάρχει και ο Κωνσταντίνος Πάγκαλος. Μία ομάδα μόνος του ο Ελλαδίτης, αφού έχει σημειώσει τα 7 από τα 9 γκολ της ΑΕΖ. Ένα περιστέρι δεν φέρνει την άνοιξη και θα πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα. 

Εθνικός Άχνας- Μας έχει συνηθίσει ο Εθνικός να μην τα πηγαίνει καλά στον πρώτο γύρο. Φαίνεται να βελτιώνεται η κατάσταση με τον Βάλντας Ιβανάουσκας στον πάγκο και μας ξάφνιασε ευχάριστα η εμφάνιση απέναντι στο ΑΠΟΕΛ. Θα μπορέσει να δώσει συνέχεια; Αυτό είναι το ερώτημα. Στόχος; Φυσικά η παραμονή στην κατηγορία.

Δόξα- Περιμέναμε και περιμένουμε πολύ περισσότερα από τη Δόξα. Από τις ομάδες που απογοητεύουν μέχρι στιγμής. Θα δώσει και αυτή τη δική της «μάχη» για να μην… πέσει.  

Άρης- Ο Θαλής Θεοδωρίδης έφυγε, η ομάδα θα βελτιωθεί; Αν και η αλήθεια είναι ότι απέναντι στην ΑΕΛ κάτι πήγε να κάνει ο Άρης, εντούτοις ο Ελλαδίτης τεχνικός «πλήρωσε το μάρμαρο» του κακού ξεκινήματος. Παραμένει χωρίς νίκη και προδιαγράφονται δύσκολα τα πράγματα. 

Αναγέννηση Δερύνειας- Είναι το νούμερο 1 φαβορί για τον υποβιβασμό. Μακάρι να μας διαψεύσει, αλλά με μόλις ένα βαθμό συγκομιδή, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι ελπίδες για ανάκαμψη στον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Έχει δύσκολη αποστολή αφού το ρόστερ είναι περιορισμένων δυνατοτήτων…