''Ανεβαίνει το επίπεδο των ποδοσφαιριστών''

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Κύπρο, στον σωστό δρόμο για να αλλάξουν επίπεδο. Αυτή η θέση επαναβεβαιώθηκε στην Γενική  Συνέλευση της περασμένης Τρίτης (25/10) στο FORUM, όπου η ηγεσία του ΠΑ.Σ.Π. ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου για σημαντικά θέματα που αφορούν τους ποδοσφαιριστές στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης, έκανε ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, παραθέτοντας αποτελέσματα σχετικών ερευνών. Με απλά λόγια, για μια ακόμη φορά τονίστηκε η ανάγκη προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να είναι πανέτοιμοι για τη δεύτερή τους καριέρα.

Κι επειδή ο ΠΑ.Σ.Π. πάντα μιλά με αποδείξεις, στη συγκεκριμένη συνάντηση φρόντισε να τοποθετηθούν επαγγελματίες παίκτες που αξιοποίησαν πλήρως τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που τους πρόσφερε ο Σύνδεσμος.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε η ευκαιρία στους Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη και Λουτσιάνο Μπεμπέ, να εκφράσουν τις σκέψεις τους, να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και να τονίσουν πόσο σημαντικό είναι να μορφωθούν ακαδημαϊκά οι παίκτες προκειμένου να είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τη ζωή τους με τη δύση της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.

Να σημειωθεί ότι ο Χαραλαμπίδης είναι απόφοιτος του προγράμματος σπουδών της FIFPro (Online Academy), ενώ ο Μπεμπέ αποφοιτά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με το οποίο, επίσης, συνεργάζεται ο ΠΑ.Σ.Π.

Ο κ. Νεοφυτίδης, δεν περιορίστηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΠΑ.Σ.Π. Τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τον Σύνδεσμο η συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές. Ταυτόχρονα, έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, λέγοντας ξεκάθαρα πως είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών η καταπολέμηση του αρνητικού αυτού φαινομένου. Ακολούθως, προβλήθηκε οπτικό υλικό με την ιστορία τριών ποδοσφαιριστών. Ενός που άκουσε τον ατζέντη του και είχε μειωμένη απόδοση και δυο άλλων που είπαν «όχι» στην πρόταση για χειραγώγηση αγώνα και τιμήθηκαν από τον ηγέτη της πατρίδας τους.

Σημαντικά ήτνα και τα όσα είχε να πει ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου, Λοΐζος Χατζηδημητρίου. Ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές για τις πρόνοιες του ενιαίου συμβολαίου, ενώ έκανε αναφορά στους κινδύνους που υπάρχουν γι΄ αυτούς. Σε γενικές γραμμές έστειλε το μήνυμα ότι ο Σύνδεσμος είναι σε θέση να χειριστεί όλες τις νομικήξς φύσεως υποθέσεις αποτελεσματικά, διαφυλάττοντας τα συμφέροντα των μελών του.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε και η επετειακή φωτογράφιση των μελών του Συνδέσμου που φοιτούν με υποτροφίες στα συνεργαζόμενα με τον ΠΑΣΠ Πανεπιστήμια. Στη συνέλευση παρευρέθηκαν και οι κάτοχοι των υποτροφιών που προσφέρει ο ΠΑ.Σ.Π. σε συνεργασία με Ανώτερα Εκπαιδευτική Ιδρύματα.
Στη Συνέλευση παρευρέθηκαν και παιδιά που φοιτούν στο αθλητικό σχολείο του FORUM.