MΠΡΑΒΟ τους (ΠΡΟΚΡΙΣΗ/ΝΙΚΗ επί του Βελγίου)

Περηφάνια για τους μικρούς μας άσους της Εθνικής U17... Μεγάλη νίκη με 1-0 επί του Βελγίου και πανάξια πρόκριση στον Elite Round της UEFA για πρώτη φορά μετά απο 10 χρόνια!!!.

Μεγάλη μέρα για την Εθνική Παίδων U-17. Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, νίκησε την πανίσχυρη ομάδα του Βελγίου με 1-0 στα Κούκλια και με έξι βαθμούς σε δύο αγώνες, εξασφάλισε την πρόκριση στον Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17.

Η Κύπρος πέτυχε το μεγάλο της στόχο από τη δεύτερη αγωνιστική και μάλιστα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής (η Κύπρος παίζει με το Γιβραλτάρ), τερματίζει στην πρώτη θέση του ομίλου.

Πρόκειται ασφαλώς για μια τεράστια επιτυχία για τους ποδοσφαιριστές μας και την τεχνική ηγεσία οι οποίοι πέτυχαν πρόκριση μετά από δέκα χρόνια αφού η τελευταία φορά που η Εθνική Παίδων είχε πετύχει πρόκριση, ήταν το 2006. 

Η νίκη της ομάδα μας ήταν δίκαιη αφού παίζοντας με μυαλό , πάθος και σωστή τακτική, έφτιαξε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο, διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της προβάδισμα και στο τέλος, πήρε αυτό που δικαιούταν.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι νεαροί διεθνείς μας άρχισαν τον αγώνα με ενθουσιασμό και πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ με τους Κατσαντώνη και Ελισσαίο Ανδρέου ενώ λίγο αργότερα, ένα σουτ του Λουκά από καλή θέση κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό. 

Στην καλύτερη φάση του Βελγίου στο 20' ο Αλέξανδρος Μιχαήλ έδιωξε στη γραμμή προσπάθεια του Οπέντα. 

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 43ο λεπτό,  ο Μιχάλης Χριστοδούλου έκλεψε την μπάλα από την άμυνα των Βέλγων, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πέτυχε το χρυσό γκολ. 

Στη συνέχεια οι Βέλγοι πίεσαν, δημιούργησαν προϋποθέσεις, όμως στις αντεπιθέσεις, η Κύπρος ήταν πιο επικίνδυνοι, χωρίς όμως κάποια από τις δύο ομάδες να καταφέρει να σκοράρει.

Έξαλλα πανηγύρια ακολούθησαν τη λήξη του αγώνα αφού η μεγάλη προσπάθεια και η σκληρή δουλειά επιβραβεύτηκαν.

Κύπρος (Γ. Οκκάς): Ρ. Πιττάτζιης, Κ. Σεργίου, Κ. Καραγιάννης, Ε. Ανδρέου, Α. Μιχαήλ, Α. Χρυστοστόμου (29' Μ. Ιωάννου), Δ. Τουμάζου, Μ. Χριστοδούλου (56' Ραουνάς), Α. Κατσαντώνης (74' Γερολέμου), Μ. Γενεθλίου, Π. Λουκά

Αναπληρωματικοί: Κ. Κωνσταντίνου, Χ. Σωκράτους,  Χρ. Σιέλης, Ι. Πικής.