Ισοπαλία με... Βραζιλιάνικη υπογραφή (βίντεο/φώτος)

Ο Βινίσιους έβαλε μπροστά το ΑΠΟΕΛ, ο Άλβες απάντησε άμεσα για την ΑΕΚ έτσι οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1 που κρατά τους Λαρνακείς στην κορυφή. Το ντέρμπι "σημαδεύτηκε" από το σοβαρό τραυματισμό του Χουάν Τομάς.

Καλό... αλλά μέχρι εκεί

Αρκετά καλό το πρώτο ημίχρονο αλλά... μέχρι εκεί. Όπως θα περίμενε κανείς σε ένα ντέρμπι κορυφής, δεν υπήρχε ο τρελός ρυθμός και οι πάρα πολλές φάσεις. Η πρώτη τελική προσπάθεια ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό με ένα μακρινό σουτ του Μπρεσάν που βρήκε έτοιμο τον Μίνιο. Μεγάλη ευκαιρία δεν υπήρχε, πάντως, στο πρώτο δεκάλεπτο... Η ΑΕΚ στο 8' είχε μια καλή προϋπόθεση με πάσα του Τομάς από δεξιά προς τον Τρισκόφσκι, όμως ο Αστίθ έκανε το τάκλιν και ανέκοψε τον κίνδυνο. Στο επόμενο λεπτό από πολύ κοντά αλλά πλάγια, ο Άλβες έκανε το πλασέ όμως ο Βάτερμαν είχε κλειστή τη γωνία του. Στο 11' ήταν η σειρά του Βινίσιους να σουτάρει από μακριά και ο Μίνιο έδιωξε με γροθιές.

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο χωρίς πολλά - πολλά, πριν η ΑΕΚ χάσει διπλή ευκαιρία στο 20'. Αρχικά Τρισκόφσκι και Άλβες άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο δεύτερος έκανε δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή και ο Βάτερμαν έβγαλε την δύσκολη απόκρουση, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τρισκόφσκι σούταρε άστοχα. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι - που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο - απείλησαν ξανά με μακρινό, συρτό σουτ του Λαρένα, όμως ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ ήταν ξανά έτοιμος.

Από την άλλη οι γαλαζοκίτρινοι είχαν καλή στιγμή μετά από αρκετή ώρα, στο 31', όταν μετά από κόρνερ ο Εφραίμ έκανε εξ επαφής την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Μουρίγιο (Ο Εφραίμ ζήτησε πέναλτι - η μπάλα φαίνεται πως χτυπά στο χέρι του αμυντικού της ΑΕΚ που πάντως έχει πλάτη στην μπάλα).

Στο 37' το ΑΠΟΕΛ που πλέον ισορρόπησε το ματς είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Μπρεσάν εντός περιοχής που σταμάτησε στο σώμα του Καταλά. Στο επόμενο λεπτό ο Τρισκόφσκι ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αστίθ. Δεν είχαμε κάποια άλλη καλή ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο, το οποίο πάντως σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Τομάς στο 42'.

Γκολ και άμεση απάντηση

Άσχημος ο ρυθμός στο ξεκίνημα της "επανάληψης". Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και στο 50' είχε ένα σουτ του Τρισκόφσκι που πήγε ψηλά. Χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 60' για την επόμενη φάση, η οποία έφερε και το γκολ: Ο Βινίσιους μετά από πάσα του Σωτηρίου φάνηκε να ανοίγει πολύ την μπάλα, όμως την πρόλαβε και έβαλε την προβολή πριν ο Μίνιο αποκρούσει και με δεύτερη προσπάθεια μετά την κόντρα, σκόραρε σε κενή εστία για το 0-1.

Πάντως το προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ κράτησε ελάχιστα αφού στο 65' μετά από γέμισμα στην περιοχή και διστακτική έξοδο του Βάτερμαν, ο Μόισοφ με το κεφάλι γύρισε στον Άλβες που επίσης με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-1.

Στο 70' πάντως οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα στην... άμεση απάντηση όμως ο Μπερτόλιο δεν έκανε καλό τελείωμα από πλάγια δεξιά στην περιοχή. Απ' εκεί και πέρα δεν είχαμε καλές φάσεις. Το ΑΠΟΕΛ ήταν πιο επιθετικό στα τελευταία είκοσι λεπτά, έφτιαξε 2-3 φορές τις προϋποθέσεις για το γκολ, όμως έμεινε μέχρι εκεί.

ΑΕΚ: Μίνιο, Μουρίγιο, Μοϊσόφ (72' Τέτε), Καταλά, Ορτίθ, Γκαρίδο, Λαμπάν, Λαρένα, Τομάς (42' Ακοράν), Τρισκόφσκι, Άλβες (87' Μπόλιεβιτς)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπρεσάν (61' Μπερτόλιο), Εφραίμ, Βάντερ (73' Αλωνεύτης), Σωτηρίου (83' Ντε Καμάργκο)

Κίτρινες: Μοϊσόφ, Ορτίθ, Λαρένα, Καταλά / Βάντερ, Μπρεσάν, Μοράις, Αστίθ

Ενδιαφέρουν

- Πέμπτο γκολ για τον Άλβες στο πρωτάθλημα.

- Δεύτερο γκολ για τον Βινίσιους στο πρωτάθλημα.

-  Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Μάριο Δημητριάδη. Τέταρτος ο Γιώργος Νικολάου και παρατηρητής ο Ανδρέας Γεωργίου.