Ισπανική ανατροπή μέσα σ' ένα τρίλεπτο! (φώτος)

Η ΑΕΛ ήταν μπροστά με 0-1 μέχρι το 79' αλλά η ΑΕΚ με δυο γκολ από τους Ισπανούς Ακοράν και Τέτε, μέχρι το 83' έκανε την ολική ανατροπή και πήρε τη νίκη με 2-1! Ρίσκαρε ο Ιντιάκεθ, του βγήκε έτσι η ομάδα του συνεχίζει από την κορυφή, την ώρα που οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού έχασαν εκ νέου έδαφος. Ο Ντόσα στο 35' το γκολ των ηττημένων...

Επιθετική ΑΕΚ, ουσιαστική ΑΕΛ

Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο σε θέαμα αφού οι δυο προπονητές - όπως ήταν και το λογικότερο - απέφυγαν τα ρίσκα. Η ΑΕΚ ήταν πιο επιθετική, είχε κατοχή και έφτιαξε περισσότερες φάσεις όμως η ΑΕΛ στην μια και μοναδική που είχε, έφτασε στο γκολ.

Με το "καλημέρα" η ΑΕΚ είχε την πρώτη αξιόλογη στιγμή αφού στο 2ο οι Φορτούνα και Ρόμο δεν συνεννοήθηκαν, ο Ακοράν κέρδισε και γύρισε όμως δεν υπήρχε κάποιος συμπαίκτης του να σκοράρει σε κενή εστία μετά την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 7ο λεπτό και πάλι μετά από λάθος στην αριστερή αμυντική πλευρά της ΑΕΛ, οι γηπεδούχοι κέρδισαν και η φάση ολοκληρώθηκε με δυνατό σουτ του Τρισκόφσκι που πήγε λίγο ψηλά.

Απ' εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν κάπως, πάντα με την ΑΕΚ όμως να έχει περισσότερη κατοχή και να παίζει πιο επιθετικά.  Πάντως τα πρώτα 20 λεπτά έφυγαν χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 25' και το μακρινό σουτ του Λαρένα που ήταν για λίγο άστοχο.

Από την άλλη η ομάδα του Χριστοδούλου άργησε να φτιάξει την πρώτη της φάση όμως αυτό δεν είχε καμία σημασία: Στο 35' ο Γεωργιάδης γέμισε με χτύπημα φάουλ από δεξιά και ο Ντόσα με γυριστή κεφαλιά έκανε το 0-1. Το γκολ που θα έκανε ακόμα πιο ενδιαφέρον το ντέρμπι ήρθε και δυο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να έρθει ακόμα ένα, όταν ο Ακοράν βρήκε τον Άλβες, ο οποίος "φάτσα" με τον Ρόμο σούταρε έξω, στην μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ.

Κόλαση - παράδεισος σε λίγα λεπτά

Η πρώτη καλή στιγμή στην "επανάληψη" ήταν για την ΑΕΛ στο 55', όταν ο Αρουαμπαρένα από κοντά έκανε το πλασέ όμως ήταν άστοχος. Απ' εκεί και πέρα η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο και γυρόφερνε την περιοχή, όμως οι χώροι ήταν κλειστοί και δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες. Στο 66' ο Ακοράν έκανε ωραία προσπάθεια και σε πέσιμο στην περιοχή υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι απ' την εξέδρα, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια παράβαση.

Με την εικόνα που είχε το ντέρμπι ήταν δεδομένο πως οι γηπεδούχοι θα είχαν την ευκαιρία τους να ισοφαρίσουν και το θέμα ήταν αν θα την εκμεταλλεύονταν... Η απάντηση δόθηκε στο 79' όταν ο Ακοράν με βολίδα εκτός περιοχής "εκτέλεσε" τον Ρόμο και ισοφάρισε.

Η ΑΕΚ όμως δεν σταμάτησε εκεί... Η ισοφάριση της έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση και στο 83' έφτασε στην ολική ανατροπή όταν ο Τέτε μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 2-1!

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 88' με φάουλ του Χαραλαμπίδη που απέκρουσε ο Ρόμο ενώ στο 94' ο Σοάρες δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ, Μόισοφ, Μουρίγιο (76' Χαραλαμπίδης), Γκαρίδο, Λαμπάν, Μπόλιεβιτς (60' Τέτε), Λαρένα, Τρισκόφσκι, Ακοράν, Άλβες (85' Καταλά)

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Σιέλης, Ντόσα, Φορτούνα, Νικολάου (87' Μπουένο), Σοάρες, Σόουζα (85' Ουέλινκτον), Μέσκα, Γεωργιάδης (68' Σαβανέ), Αρουαμπαρένα

Κίτρινες: Μουρίγιο / Φορτούνα, Αϊρόσα

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ για τον Τέτε.

- Τρίτο γκολ για τον Ακοράν.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ντόσα Τζούνιορ.

- Διαιτητής ήταν ο Νικολάου Γιώργος, με βοηθούς τους Καλογήρου Μάριο - Εγγλέζου Νίκο, τέταρτο τον Σκαπούλλη Χαράλαμπο και παρατηρητή τον Γεωργίου Ανδρέα.