Δεύτερη σερί νίκη και πρώτη εντός…(φώτος)

Tην πρώτη της φετινή νίκη εντός έδρας πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα επικρατώντας της Αναγέννησης 2-0 χάρη σε δυο γκολ στο πρώτο μέρος των Κολοκούδια (11΄) και Μάατσι στο 39΄.  

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί επιτυχία (τρίτη συνολικά) για τους «ερυθρόλευκους»  και με το πέρας 10 αγωνιστικών έφτασαν τους 12 βαθμούς. Στον ένα βαθμό έμειναν οι φιλοξενούμενοι που παραμένουν ουραγοί στην κατάταξη. 

Ξεκίνημα δίχως κάτι αξιόλογο…
Στην απόλυτη μετριότητα κύλησε το πρώτο 5λεπτο αφού βρήκε τις δυο ομάδες με κοντινές πάσες να προσπαθούν να πιάσουν ρυθμό. 

Τεράστια διπλή ευκαιρία στο 8’ 
Στο 8’ λεπτό οι γηπεδούχοι απώλεσαν διπλή μεγάλη ευκαιρία για ν’ ανοίξουν το σκορ.  Ο Αμπελάιρας έπιασε το σουτ εκτός περιοχής με αποτέλεσμα ν’ αναγκάσει τον Μάστρου να αποκρούσει ασταθώς, σε δεύτερο χρόνο, σχεδόν εξ επαφής, ο Μάατσι δεν κατάφερε πάλι να τον νικήσει. Αυτή ήταν μια κλασική ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα που όσο κυλούσε ο χρόνος έπαιρνε τον έλεγχο του αγώνα.  

1-0  με κεφαλιά Κολοκούδια στο 11’ 
Η Νέα Σαλαμίνα μετουσίωσε την περιοχή της σε γκολ στο 11’.  Ο Μάατσι με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε το κεφάλι του Κολοκούδια που έξοχα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μάστρου γράφοντας το 1-0.  Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ για τον Κύπριο φορ στο πρωτάθλημα σε δεύτερο σερί παιχνίδι. 

Μια ανάσα από δεύτερο γκολ…
Το γκολ επέδρασε θετικά στην ψυχολογία των γηπεδούχων με συνεπακόλουθο να επιβάλουν πλήρως το ρυθμό τους. Ειδικά από την αριστερή πτέρυγα δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην Αναγέννηση. Η πίεση που άσκησαν μεταφράστηκε σε άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία στο 16’ με σουτ του Κολοκούδια που πέρασε λίγο έξω.  

Ούτε μια τελική…
Δείγμα της υπεροχής των γηπεδούχων με την έλευση μισής ώρας αποτέλεσε το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μια τελική προσπάθεια. Παρότι έριξαν ρυθμούς ήταν αυτοί που σε κάθε τους κατέβασμα έδειχναν να έχουν τον πρώτο λόγο για ακόμη ένα γκολ. 

2-0 στο 39’ με Μάατσι…
Τι και αν η Αναγέννηση κέρδισε μέτρα η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα γράφοντας το 2-0. Σε μια κόντρα αντεπίθεση στο 39’ ο Μάατσι με ατομική ενέργεια και σουτ νίκησε τον Μάστρου για δεύτερη φορά. 

Πρώτη τελική και ευκαιρία για μείωση…
Στην πρώτη φάση του β’ μέρους η Αναγέννηση έφτασε κοντά στο να μειώσει και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς. Μετά από αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων στπ 36', ο Ράτκοβιτς βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Βεσελόφσκι. 

Tετ-α-τετ, πτώση στην περιοχή, τίποτα ο διαιτητής…
Στο 50’ η Νέα Σαλαμίνα απάντησε στις ευκαιρίες με τον Κολοκούδια να βγάζει μόνο στον κενό χώρο σε θέση τετ-α-τετ τον Πεδρίτο. Ο Ισπανός ενώ ήταν έτοιμος να κάνει το πλασέ ο Ευθυμίου ήρθε από πίσω και τον ανέτρεψε.  Αν και αρχικά φάνηκε ότι ο αμυντικός της Αναγέννησης τον πρόλαβε, το ριπλέι έδειξε πως τον βρήκε κάτω χαμηλά πράγμα που μπορούσε να δοθεί παράβαση. 

Δεύτερη ευκαιρία με Μπριζίτο…
Με ατομική του ενέργεια ο Μπριζίτο πέρασε όλη την άμυνα των γηπεδούχων και μόνος από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε να βρει στόχο. Όλα αυτά με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. 

Tεράστια ευκαιρία για τρίτο γκολ…
Με το παιχνίδι να δείχνει ότι σιγά-σιγά να παίρνει το δρόμο του η Νέα Σαλαμίνα αντεπιθέσεις έψαχνε το τρίτο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη. Στο 76’, μετά από πάσα του Αμπελάιρας, ο Κολοκούδιας κατάφερε να τσιμπήσει την μπάλα μπροστά από τον Μάστρου που έκανε την έξοδο όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. 

Απευθείας φάουλ Νατσιόπουλου, εντυπωσιακή απόκρουση Βεσελόφσκι…
Παρά τα δυο γκολ διαφορά η Αναγέννηση δεν σήκωσε λευκή πετσέτα αλλά αντίθετά συνέχιζε να παλεύει για την μείωση.  Στο 85’ από στημένη μπάλα απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον Νατσιόπουλο να αναγκάζει τον Βεσελόσφκι να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Παρόλα αυτά μέχρι το τελικό σφύριγμα τίποτα δεν άλλαξε και έτσι η Νέα Σαλαμίνα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη εντός εδρας (δεύτερη σερί και τρίτη στο πρωτάθλημα. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Κούσουλος, Γκράτσι, Σκοπελίτης, Αμπελάιρας (88’ Νεάγκου), Τζούρτζουριτς, Μαάτσι (72’ Ελευθερίου), Πεδρίτο, Κολοκούδιας (78’ Μακριεφ)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Mάστρου, Μπαρπούδης, Ντιαλό, Αναστασίου, Βλασόπουλος, Γουσπανιάν, Νατσιόπουλος (90' Σλόου), Μπριζίτο, Θεράποντος (52’ Κάλεζιτς), Ευθυμίου,Ράτκοβιτς.  

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκράτσι (4η) / Ευθυμίου 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ηταν ο Αντρέας Ορθοδόξου, με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Χριστάκη Σπανό. 

**Τα δύο γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Γιώργος Κολοκούδιας. 

**Τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Νασίρ Μάατσι.

**Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Νταβίντ Γκάτσι και χάνει τον επόμενο αγώνα της Νέας Σαλαμίνας με τη Δόξα. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11η): Δόξα – Νέα Σαλαμίνα / Αναγέννηση - Άρης