Αρουαμπαρένα και... το κεφάλι ψηλά! (βίντεο/φώτος)

Το γκολ του Μίκελ Αρουαμπαρένα στο 85' με πέναλτι έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ με 1-0, στο μεγάλο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ. Το γνωστό σύνθημα ακούστηκε στην ατμόσφαιρα και η Λεμεσιανή ομάδα... σήκωσε κεφάλι μετά την ήττα από την ΑΕΚ, πλησιάζοντας τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας στους δυο βαθμούς.

Ημίχρονο με μια κλασική

Δεν ήταν καλό το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, όπου είδαμε μόνο μια κλασική ευκαιρία. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν αλλά περισσότερο έγινε παιχνίδι κέντρου... Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση ήρθε στο 4ο λεπτό όταν ο Σιέλης σκόραρε με κεφαλιά, όμως σωστά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Το ΑΠΟΕΛ από την άλλη απέιλησε για πρώτη φορά στο 10' με τρία διαδοχικά σουτ από Βινίσιους και Γιαννιώτα, που σταμάτησαν στα σώματα αμυντικών της ΑΕΛ. Στο 22' οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη - και μοναδική στο πρώτο μέρος - κλασική ευκαιρία, όταν ο Σόουζα έκανε συρτό σουτ μέσα στην περιοχή, που πήγε μόλις δίπλα απ' το κάθετο δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μέσκα "έφυγε" φάτσα με τον Βάτερμαν όμως σωστά η φάση ανακόπηκε από τον βοηθό ως οφσάιντ. Τίποτε άλλο στην συνέχεια, πέρα από την αναγκαστική αλλαγή του Ντόσα από τον Λαφράνς στο 36'. Πάντως σε γενικές γραμμές η ΑΕΛ πατούσε καλύτερα, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να πούμε ότι το σκορ την αδικεί.

Στο τέλος η ουσία

Με τελική προσπάθεια για την ΑΕΛ επανάρχισε το ματς, όταν στο 50' ο Γεωργιάδης έκανε το σουτ εντός περιοχής, με την μπάλα να πάει ψηλά. Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ μετά από πάρα πολλή ώρα έκανε αισθητή - επιθετικά - την παρουσία του στο 57' όμως το σουτ του Σωτηρίου στην κίνηση ήταν άστοχο. Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτιαξαν τις προϋποθέσεις όταν μετά από κάθετη μπαλιά ο Λαφράνς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βάτερμαν όμως δεν μπόρεσε να κάνει καλό κατέβασμα και ο Ολλανδός τον "πρόλαβε" πριν σουτάρει.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει, ο Κρίστιανσεν άλλαξε το σχήμα στο 60' όταν ο Ντε Καμάργκο πήρε την θέση του Μπρεσάν. Η κίνηση δεν άλλαξε ιδιαίτερα την εικόνα αφού σταδιακά οι φιλοξενούμενοι μπορεί να κέρδισαν μέτρα και να ανέβηκαν πιο ψηλά... αλλά μέχρι εκεί.

Το παιχνίδι που κυλούσε πλέον με πολύ αργό ρυθμό... ξύπνησε στο 85' και μάλιστα για τα καλά! Ο Αρουαμπαρένα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αστίθ και ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Τίποτε απολύτως στα δέκα λεπτά που ακολούθησαν (μαζί με τις καθυτερήσεις). Με τις πολλές διακοπές, παίχθηκε ελάχιστο ποδόσφαιρο και παρόλο που το ΑΠΟΕΛ ρίσκαρε όσο μπορούσε, σε καμία περίπτωση δεν απείλησε την ΑΕΛ με ισοφάριση.

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Ντόσα (36' Λαφράνς), Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο (89' Νικολάου), Μέσκα, Γεωργιάδης (57' Σαβανέ), Αρουαμπαρένα

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Λάγο (88' Βάντερ), Μοράις, Βινίσιους, Μπρεσάν (60' Ντε Καμάργκο), Γιαννιώτας (68' Αλωνεύτης), Εφραίμ, Σωτηρίου

Κίτρινες: Μπουένο, Ρόμο / Γιαννιώτας, Βινίσιους, Αστίθ

Ενδιαφέρουν

- Τέταρτο γκολ για τον Μίκελ Αρουαμπαρένα.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Ντόσα από τον Λαφράνς.

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου. Βοηθοί οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Παύλος Γεωργίου, τέταρτος ο Χρίστος Νικολαΐδης και παρατηρητής ο Γιώργος Πεκρής.

Η κάλυψη του ντέρμπι είναι προσφορά της BET on ALFA!