Κυριακάτικος περίπατος με εξάρα! (φώτος)

Ο Απόλλωνας έκανε... περίπατο το βράδυ της Κυριακής στο ΓΣΖ, κόντρα στην Καρμιώτισσα. Κέρδισε με 0-6, με γκολ από Παπουλή (2), Ντα Σίλβα, Μάγκλιτσα, Πιέχ και Χάμπο και έδωσε συνέχεια στην αντεπίθεση διαρκείας που κάνει τις τελευταίες βδομάδες.

"Καθάρισε" σε 20 λεπτά

Ο Απόλλωνας έκανε ονειρικό ξεκίνημα αφού στο 3' ο Μαγκλίτσα έκανε την κεφαλιά, ο Καϊρίνος απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Παπουλής εξ επαφής απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1. Μάλιστα δυο λεπτά αργότερα η ομάδα του Εμανουέλ - που έκανε ότι ήθελε στο ξεκίνημα - έχασε ξεκάθαρη ευκαιρία για ακόμα ένα γκολ, όταν η κοντινή κεφαλιά του Βινίσιους πήγε μόλις έξω. Στο 6' ήταν η σειρά του Γκιέ να σουτάρει άστοχα, από πλάγια δεξιά. Ο ίδιος παίκτης στο 10' ήταν πιο ουσιαστικός αφού ντρίμπλαρε τον Κυριάκου και κέρδισε το πέναλτι, με τον Ντα Σίλβα να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 0-2.

Tα δυο γρήγορα γκολ έβαλαν "φρένο" στον τρελό ρυθμό που είχε ο Απόλλωνας στο ξεκίνημα αφού πλέον δεν υπήρχε λόγος για τόση πίεση. Η Καρμιώτισσα πλησίασε σε 2-3 περιπτώσεις την περιοχή του Βάλε και ο Ταραλίδης στο 17' σούταρε έξω, στην πρώτη αξιοσημείωτη φάση των γηπεδούχων. Ακόμα και χωρίς να φορτσάρουν, οι φιλοξενούμενοι στο 20' έκαναν το 0-3 με ωραίο "τσίμπημα" του Παπουλή από κοντά.

Κάπου εκεί αν και πολύ νωρίς, ουσιαστικά το ματς τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφερε άλλες ευκαιρίες, πέρα από ένα σουτ του Όρντος στο 45+1' από εξαιρετική θέση, που πήγε έξω. Το τρίτο γκολ εξαφάνισε και την τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων να διεκδικήσουν τον βαθμό. Προέκυψαν, πάντως, δυο αναγκαστικές αλλαγές για τον Απόλλωνα αφού Γκιέ και Βασιλείου αντιμετώπισαν προβλήματα, κάτι που χάλασε την εικόνα ενός εξαιρετικού για τους γαλάζιους, ημιχρόνου.

Ακόμα τρία γκολ

Ο ρυθμός με την επανέναρξη ήταν αρκετά καλός, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 55' όταν σε μια αντεπίθεση, ο Παπουλής από δεξιά έστρωσε στον Μαγκλίτσα, που από κοντά με προβολή έκανε το 0-4.

Με τα πάντα να είχαν κριθεί εδώ και ώρα, οι δυο ομάδες... κατέβασαν τον διακόπτη και ο ρυθμός ήταν πλέον πολύ αργός. Η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 70' και έφερε και αυτή γκολ, με τον Πιέχ να κάνει ωραία κίνηση και σουτ μέσα στην περιοχή, για το 0-5.

Στο 84' ήταν η σειρά του Χάμπου να σκοράρει για το 0-6, που ήταν και το πιο ωραίο γκολ του αγώνα, με καταπληκτικό σουτ από πολύ μακριά.

Καρμιώτισσα: Καϊρίνος, Βοσκανιάν (63' Τσολακίδης), Ταραλίδης, Βαττής, Ε.Κυριάκου, Χριστοφή, Δημητρίου, Αρόχα (66' Α. Κυριάκου), Σάλιακας, Κονέ, Όρντος (71' Κύπρου)

Απόλλων: Βάλε, Στυλιανού, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Βασιλείου (43' Γκόμες), Χάμπος, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (59' Πέδρο), Παπουλής, Γκίε (21' Πιέχ), Μαγκλίτσα

Κίτρινες: - / -

Ενδιαφέρουν

- Πρώτο γκολ για τον Χάμπο.

- Πρώτο γκολ για τον Αρκάντιους Πιέχ.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άντον Μαγκλίτσα.

- Στα πέντε γκολ ο Άλεξ Ντα Σίλβα.

- Στα εφτά γκολ ο Φώτης Παπουλής.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Γκιέ από τον Πιέχ.

- Αναγκαστική και η αντικατάσταση του Βασιλείου από τον Γκόμες.

- Διαιτητής ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα - Όμηρο Τζιωρτζή, τέταρτο τον Ανδρέα Μ. Αργυρού και παρατηρητή τον Χρίστο Σκαπούλλη.