Από ένα ημίχρονο, από ένα γκολ, από ένα βαθμό (Φώτος)

Συμβιβασμός στην Πάφο, στο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΖ και Αναγέννηση. Οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1, με την ΑΕΖ να προηγείται με τον Ντι Φράγκο και την Αναγέννηση να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με τον Φουρτάδο. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος, έμειναν με δέκα στην επανάληψη λόγω αποβολής του Αναστασίου. Καλύτερη η ΑΕΖ στο δεύτερο μέρος αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την αριθμητική της υπεροχή.

Το πρώτο τέταρτο

Χωρίς κάτι αξιόλογο κύλησε το πρώτο τέταρτο. Η ΑΕΖ είχε την ελαφριά υπεροχή, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μάστρου ενώ η Αναγέννηση έπαιξε ανοικτά, θέλοντας να επιτεθεί δοκιμάζοντας μπαλιές στην πλάτη της άμυνας προς τον Φουρτάδο.

Κυριάρχησε η Δερύνεια

Απ' το εικοσάλεπτο και έπειτα, η Αναγέννηση κυριάρχησε στο γήπεδο και μέχρι το 30' έφτιαξε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, αρχικά με τον Γουέσλεμ στο 21', στην συνέχεια με τον Χριστοδούλου στο 27' και τέλος με τον Μπριτζίτο στο 29', όλες χωρίς αποτέλεσμα.

Πρώτη απειλή

Η τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο μέρος, ήταν η πρώτη της ΑΕΖ στο 39' με την κεφαλιά του Ανδρέου που απέκρουσε δύσκολα ο Μάστρου. Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση, στο ισόπαλο 0-0.

Αποβολή και γκολ

Με την έναρξη της επανάληψης, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο είχαμε νέα δεδομένα στο παιχνίδι. Στο 54’ η Αναγέννηση έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Αναστασίου και στο 56’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο, ο Ντι Φράγκο από κοντά με πλασέ… έγραψε το 1-0.

Άμεση απάντηση!

Το προβάδισμα των γηπεδούχων κράτησε μόλις για έξι λεπτά, με την Αναγέννηση να δείχνει… σφυγμό παρά το γεγονός ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο κι στο 62’ να ισοφαρίζει σε 1-1.Ο Μπριτζίτο έκανε την σέντρα, ο Ταουντούλ δεν εκτίμησε σωστά την φάση και ο Φουρτάδο με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Τίποτα δεν άλλαξε

Πάνω - κάτω η μπάλα στα επόμενα λεπτά μέχρι το τέλος, με την ΑΕΖ να πιέζει περισσότερο, να έχει αρκετά στημένα με τον Αουρέλιο τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα και την Αναγέννηση πρώτα να αμύνεται και στην συνέχεια να δοκιμάζει κάποιες αντεπιθέσεις. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1.

Οι εντεκάδες:

ΑΕΖ: Ταουντούλ, Τσιμόντζι, Σάσι, Αουρέλιο, Κυριάκου, Πάγκαλος, Οζίας, Μαμμίδης (86'Βιγιαφάνες), Φελισιέν, Ανδρέου (83'Πιτταράς), Ντι Φράνκο (75'Σεμέδο).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μάστρου, Φωτίου, Σωτηρίου, Γιαννακού, Ευθυμίου, Βλασόπουλος, Αναστασίου, Χριστοδούλου (84'Κολάνης), Μπριτζίτο (90' Νατσιόπουλος), Γουέσλεμ, Φουρτάδο (69'Ράτκοβιτς).

KOKKINH: Αναστασίου.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και  Νίκο Εγγλέζου.