Τεσσάρα η ''Ελαφρά Ταξιαρχία'' (φώτος)

Δεύτερη σερί νίκη για τον Άρη, παραπαίει η Δόξα. Η «ελαφρά Ταξιαρχία»  στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής επικράτησε εντός έδρας της ομάδας της Κατωκοπιάς με το ευρύ 4-0 και έφτασε τους 10 βαθμούς.  

Με την επιτυχία τους αυτή οι γηπεδούχοι αύξησαν την μεταξύ τους διαφορά στους έξι βαθμούς. 

Ο Γκονζάλες άνοιξε το σκορ για τον Άρη στο 17ο λεπτό για να πετύχει το 2-0 ο Μηνάς Αντωνίου στο 47ο λεπτό. Ο Ανδρέας Φράγκου στο 85' ανέβασε το σκορ στο 3-0 για να έρθει και τέταρτο τέρμα για τον Άρη στο 90' με σκόρερ τον Ονίλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης ήταν ουσιαστικός και πραγματοποίησε μία από τις καλύτερές του εμφανίσεις. Φλύαρη η Δόξα στην αντίπερα που πάλι παρουσίασε σοβαρά επιθετικά προβλήματα. 

Πρώτη ευκαιρία στο 5’ με Πούλπο…
Μετρά την έλευση των  ανταγωνιστικών λεπτών ο Άρης ήταν αυτός που απώλεσε την πρώτη ευκαιρία. Μετά από βαθιά σέντρα στην περιοχή, ο Πούλπο ξεπετάχτηκε και μπήκε στην πορεία της μπάλας όμως αυτή δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο έξω. 

Aντίδραση από Δόξα και ισορροπία κινήσεων… 
Σταδιακά η Δόξα ανέβασε στροφές και ισορρόπησε το παιχνίδι.  Δημιούργησε 1-2 καλές τελικές προσπάθειες ωστόσο καμία εξ αυτών δεν ήταν κλασική.  

Γκολ 1-0 με Πούλπο στο 17’!
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μετά από περιπετειώδη φάση ν’ ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, μετά από βαθιά μπαλιά ο Γιουσέφ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, έκανε το πλασέ, ο Νέγκρι έδιωξε ασταθώς, και στην επαναφορά ο Πούλπο με σουτ έστειλε την μπάλα επάνω στον Πόλο που ήταν στην γραμμή και κατέληξε στα δίκτυα. 

Υποδειγματική αντεπίθεση και κλασική ευκαιρία για Άρη…
Παρότι η Δόξα πίεζε για την ισοφάριση κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ, ο Άρης ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ για το 2-0. Σε μια υποδειγματική κόντρα αντεπίθεση ο Πούλπο έδωσε παράλληλα στον Γιουσέφ που εντελώς μόνος στο 30’ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Νέγκρι. 

Νέα ευκαιρία με Πούλπο…
Μέσα σ’ ένα 3λεπτο ο Άρης έφτασε πάλι κοντά στο γκολ. Μετά από λάθος του Δημητρίου, ο Μάρτινς έκανε την σέντρα και ο  Πούλπο σχεδόν εξ επαφής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Έτσι η νέα ευκαιρία φτερά. 

Απανωτές ευκαιρίες για την ισοφάριση αλλά…
Πριν την ανάπαυλα η Δόξα τα έδωσε όλα και πίεσε για την ισοφάριση.  Κλείνοντας τον Άρη στο δικό του μισό  λίγο έλειψε να τα καταφέρει.  Καλύτερη στιγμή ήταν μια  κεφαλιά του Ενινφούλ από καλή θέση με την μπάλα να περνά ψηλά έξω.

Γκολ 2-0 με το καλημέρα του β’ μέρος…
Με την έναρξη του β’ μέρους ο Άρης έκανε το 2-0. Στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση με τον Γιουσέφ από δεξιά, έδωσε στον Αντωνίου που με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Αυτό το γκολ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους για τη δεύτερη σερί νίκη! 

Δοκάρι στο 67’ με τον Μαραγκουδάκη…
Στο 67’ ο Άρης ακούμπησε το 3-0. Με κόντρα αντεπίθεση ο Μάρτινς βρήκε στον κενό χώρο τον Μαραραγκουδάκη, αυτός έκανε το πλασέ ωστόσο η μπάλα κτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Νέγκρι. 

Διαχείριση από τους γηπεδούχους…
Η Δόξα ρίσκαρε για να πετύχει την μείωση και να μπει στο παιχνίδι ωστόσο πλήρωσε το επιθετικό της πρόβλημα.  Έτσι ο Άρης διαχειρίστηκε με σχετική ευκολία το υπέρ του προβάδισμα. Όλα αυτά μέχρι το 81’  της αναμέτρησης. 

«Κλείδωσε» τη νίκη ο Φράγκος…
Στο 85’ ο Φράγκος «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη για την ελαφρά ταξιαρχία γράφοντας το 3-0. Η φάση ξεκίνησε με τον Μηνά Αντωνίου να κάνει την επέλαση και το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στην συμβολή των δοκαριών. Στην επαναφορά ο Φράγκος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει για τρίτη φορά την μπάλα στα δίκτυα. 

Δοκάρι για Δόξα…  
Δύο λεπτά αργότερα η Δόξα έφτασε κοντά στη μείωση. Ο Μπεμπέτο έπιασε την κεφαλιά ωστόσο η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και πέρασε έξω. 

Λάθος Νέγκρι και… 4-0 με Ονίλο
Διαστάσεις θριάμβου πήρε η νίκη του Άρη. Στις καθυστερήσεις ο Ονίλο πίεσε τον Νέγκρι που στην προσπάθεια του να διώξει έκανε το λάθος.  Έκλεψε την μπάλα και εντελώς μόνος, σ’ ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του πέτυχε το 4-0. 

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Ευσταθίου, Παχίπης, Μάρτινς, Αλβάρεζ, Θεοφίλου, Αντωνίου, Παναγή (57' Μαραγκουδάκης), Κυριάκου, Γιούσεφ (78' Φράγκος), Πούλπο (88' Ονίλο)

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Δημητρίου, Πουτζιουρής, Ρεδόνδο, Πόλο, Ρούντι, Ενιφούλ, Φοφανά, Πάγιες (57’ Μπεμπέτο), Εντμάρ (56’ Κάστρο), Περάλτα (72’  Λεονάρντο) 

KITΡΙΝΕΣ: Παναγή, Γιούσεφ, Κυριάκου / Φοφανά

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Δώρο Τούρο. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13η): Εθνικός Άχνας-Άρης / Δόξα-ΑΕΖ