Πρώτη φορά χωρίς γκολ πάτησε «μπανανόφλουδα» (φώτος)

Στο πρώτο παιχνίδι που δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα η ΑΕΚ πάτησε μπανανόφλουδα μένοντας στην άγονη ισοπαλία 0-0 με την μαχητική Αναγέννηση.

Ουσιαστικά η ομάδα της Λάρνακας έχοντας πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, χαράμισε το πρώτο μέρος και παρόλο που προσπάθησε στο δεύτερο τα βρήκε μπαστούνια μπροστά στην εμψυχωμένη για βαθμολογικό όφελος Δερύνεια.  

Με το πέρας του πρώτου γύρου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στους τρεις βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα με 32. 

Αναγνωριστικά λεπτά…
Πλην κάποιων κερδισμένων κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, το πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης πέρασε δίχως κάτι το αξιόλογο. Οι γηπεδούχοι με καλά οργανωμένη άμυνα θέλησαν να βραχυκυκλώσουν την κατοχή της μπάλα από πλευράς των φιλοξενουμένων.  

Από μια καλή προϋπόθεση…
Στο 17’ η Αναγέννηση δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Μπριζίτο να κάνει το σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ απάντησε με μια καλή μεταβίβαση στον Άλβες που δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ για ένα καλό τέλειωμα. 

Ανούσια κατοχή…
Όσο κυλούσε ο χρόνος οι φιλοξενούμενοι πήραν την συντριπτική κατοχή της μπάλας ωστόσο μάταια δεν έβρισκαν ανοιχτούν χώρους για να γίνουν απειλητικοί. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έβγαιναν στην επίθεση με γρήγορες κόντρα αντεπιθέσεις. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο… 

Δεν άλλαξε κάτι και… 0-0 ημίχρονο
Στις καθυστερήσεις η Αναγέννηση απώλεσε σημαντική ευκαιρία όταν σε εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα στην περιοχή του Χριστοδούλου δεν πρόλαβε σχεδόν εξ επαφής  να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα ο Φωτίου. Έτσι,  το σφύριγμα για την ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες στο άγονο 0-0. 

-Αξία αναφοράς ήταν η κατοχή: 28%-72%!

Δυνατό μπάσιμο στο β’ μέρος με δυο ευκαιρίες… 
Πολύ δυνατά μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΚ δίνοντας ρυθμό στην αναμέτρηση.   Είχε ένα καλό 5λεπτο όπου δημιούργησε δύο κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 50’ με τον Ακοράν να βρίσκει στόχο από πλεονεκτική θέση, και στο 54’  με τον Χαραλαμπίδη (μετά από παράλληλη μπαλιά του Εγγλέζου) να κάνει το σουτ όμως η μπάλα να κτυπά στα πόδια του Ευθυμίου και να καταλήγει κόρνερ. 

Πολύ πιο επιθετική με Τέτε και Λαρένα…
Η είσοδος στο παιχνίδι των Τέτε και Λαρένα άλλαξε κατά πολύ προς το καλύτερο την επιθετική εικόνα της ΑΕΚ. Στο 67΄ δημιούργησε νέα καλή ευκαιρία όταν σε κεφαλιά του Καταλά η μπάλα παρότι είχε τροχιά προς τα δίκτυα σταμάτησε στα πόδια του Χαραλάμπους.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία με Γουέσλεμ
Η Αναγέννηση απώλεσε στο 71’ την ευκαιρία του αγώνα… Μετά από λάθος του Καταλά, ο Μπριτζίτο κυνήγησε την μπάλα και σε αντεπίθεση βρήκε σε φάτσα με τον Γιωργαλλίδη ωστόσο για να σιγουρέψει το γκολ έδωσε στον Γουέσλεμ που εντελώς μόνος έστειλε την μπάλα απελπίστηκα πάνω από τα δοκάρια.

Διαμαρτυρίες για οφσάιντ…
Στο 81’ μετά από βαθιά μπαλιά ο Άλβες υποδέχθηκε την μπάλα και ενώ έβγαινε σε θέση τετ-α-τερ ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα τον βραζιλιάνο σε θέση οφσάιντ. Η εν λόγω φάση προξένησε τις έντονες αντιδράσεις από πλευράς φιλοξενουμένων. 

Ακοράν και Βλασόπουλος προ της γραμμής!
Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα στην επίθεση για να πετύχει το λυτρωτικό γκολ. Στο 85’ έφτασε μια ανάσα με τον Ακοράν να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και με εξουδετερωμένο τον Μάστρου να κάνει το πλασέ όμως ο Βλασόπουλος προ της γραμμής έδιωξε σωτήρια. Ένα λεπτό αργότερα απώλεσε νέα ευκαιρία σε διαγώνιο σουτ του Λαρένα που πέρασε λίγο έξω… 

Όλα για όλα για το λυτρωτικό γκολ…
Η ΑΕΚ τα έδωσε όλα για να πετύχει το λυτρωτικό γκολ αλλά μάταια δεν τα κατάφερε αφήνοντας βαθμούς στο Τάσος Μάρκου απέναντι στην ουραγό Αναγέννηση. Παλικαρίσιος βαθμός για την ομάδα της Δερεύνειας. 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μάστρου, Φωτίου, Σωτηρίου (72’ Φουρτάδο), Γιαννακού (19’ Μπαρμπούδης), Ντιαλό, Ευθυμίου, Βλασόπουλος, Νατσιόπουλος (84’ Γιουσπασιάν), Χριστοδούλου, Μπριτζίτο, Γουέσλεμ.

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ακοράν, Καταλά, Άλβες, Μπόλιεβιτς, Μουρίγιο, Λαμπάν (62’ Λαρένα), Εγγλέζου (62’ Τέτε), Χαραλάμπους, Μιντίκκης (79’ Ορτίθ), Χαραλαμπίδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βλασόπουλος / Μπόλιεβιτς

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τιμόθεος Χριστοφή, με βοηθούς τους Όμηρο Τζιωρτζή και Αντρέα Μιχαηλίδη. 

*Πριν από την έναρξη τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη της αεροπορικής τραγωδίας που αποδεκάτισε την βραζιλιάνικη Σαπεκοένσε.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Γιαννακού από πλευράς Αναγέννησης.