Θύμα και η έτερη ομάδα της «Αμμοχώστου» (φώτος)

Την κέρδισε και την ξεπέρασε! Η Καρμιώτισσα μετά την Ανόρθωση κέρδισε και τη Νέα Σαλαμίνα με 1-0.  Σκόρερ του γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ο Μπόλιανετς στο 12’.  

Οι γηπεδούχοι με τη νέα τους επιτυχία  έφτασαν τους 17 βαθμούς και ξεπέρασε με το πέρας του α’ γύρου τους φιλοξενούμενους. 

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος η ομάδα των Πολεμιδιών στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ και παρά την έντονη πίεση των «ερυθρολεύκων»  σ’ όλο το υπόλοιπό διάστημα κράτησε το σκορ παίρνοντας μια σπουδαία νίκη

Ξεκίνημα με καλό ρυθμό…
Με διαθέσεις να δώσουν ένα γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι μπήκαν οι δύο ομάδες. Ελαφρώς καλύτεροι ήταν οι φιλοξενούμενοι που μόλις στο 1’ δημιούργησαν την πρώτη τελική προσπάθεια με τον Πεδρίτο.  

Καλή ευκαιρία με σουτ Αντάμοβιτς… 
Στο 7’ η Καρμιώτισσα απάντησε στις ευκαιρίες όταν μετά από γύρισμα του Μπόλιανετς ερχόμενος από πίσω ο Αντάμοβιτς έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. 

1-0 με Μπόλιανετς στο 12’ 
Η Καρμιώτισσα κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ με τον Μπόλιανετς στο 12’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βοσκανιάν κατέβασε την μπάλα, η άμυνα της Νέας Σαλαμίνας έδιωξε επιπόλαια και στην γρήγορη επαναφορά  ο Μπόλιανετς με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Βεσελόφσκι. 

Κλασική ευκαιρία για απάντηση... 
Παρά το γκολ η Νέα Σαλαμίνα δεν σάστισε και στο 14’ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Στο 14’ ο Μάατσι μπήκε στην περιοχή έδωσε έτοιμο γκολ στον κενό χώρο στον Πεδρίτο όμως αυτός έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 

Aκόμη δυο καλές στιγμές…
Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζούρτζουριτς και μια καλή κεφαλιά του Άντονιτς η Νέα Σαλαμίνα έχασε άλλες δυο ευκαιρίες για να πετύχει την ισοφάριση για να μπει ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης της νίκης. 

Ξανά με Γκάτσι…
Η πίεση των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε και στο 33’  με πρωταγωνιστή τον Γκράτσι δημιούργησαν νέα ευκαιρία. Ο Τζούρτζουριτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιταλός πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω. 

Φάουλ με Ταραλίδη, δύσκολα ο Βεσελόφσκι
Σιγά-σιγά η Καρμιώτισσα ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 45’  έφτασε κοντά για να πετύχει δεύτερο γκολ. Κερδίζοντας φάουλ σε πλεονεκτική θέση ο Ταραλίδης έκανε απευθείας δυνατή εκτέλεση και ανάγκασε τον Βεσελόφσκι να διώξει με δυσκολία. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του α’ μέρους. 

Ευκαιρία με το καλημέρα με τον Μπόλιανετς…
Με το σφύριγμα της έναρξης του β’ μέρους οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κλασική ευκαιρία για να πετύχουν δεύτερο γκολ. Ο Μπόλιανετς από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω. 

Τεράστια ευκαιρία με Κολοκούδια 
Την κλασικότερη της ευκαιρία στο παιχνίδι έχασε στο 55’  η Νέα Σαλαμίνα. Με βαθιά μπαλιά από δεξιά ο Τσαμπούρτης βρήκε τον Κολοκούδια που έπιασε την κεφαλιά όμως ο  Ντραγκόγεβιτς οριζοντιώθηκε και έδιωξε με δυσκολία. 

Στο μισό γήπεδο…
Η Νέα Σαλαμίνα έκλεισε στο γήπεδο την Καρμιώτισσα. Με επιθέσεις διαρκείας γυρόφερνε για το γκολ. Με λάθος του Ντραγκόγεβιτς που του έφυγε η μπάλα από τα χέρια και σουτ εξ επαφής στο 71’ του Πεδρίτο έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά μάταια το 1-0 παρέμεινε. 

Μεγάλο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά…
Η Νέα Σαλαμίνα τα έδωσε όλα στην επίθεση ενώ η Καμριώτισσα κλείστηκε πίσω για να διαφυλάξει το υπερπολύτιμο υπέρ της σκορ. Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο με αγχωτικό φινάλε. 

Καρμιώτισσα: Ντραγκόγεβιτς, Σάλιακας, Γουίλερ, Βοσκανιάν, Ταραλίδης, Αρότσα, Αντάμοβιτς, Μπόλιανετς, Βαττής (74' Χριστοφή), Σταύρου (80' Κυριάκου), Όρντος (60' Μανογιάν)

Nέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Τσμαπούρης, Τσίνα, Γκράσι, Άντονιτς, Σκοπελίτης, Τζούρτζουριτς, Αμπελάιρας (64' Μπεμπέ), Πεδρίτο (85' Κωνσταντίνου), Μάατσι, Κολοκούδιας (60' Μακρίεφ)

Kίτρινες: Αντάμοβιτς (4η), Μανογιάν, Σταύρου / Βεσελόφσκι, Άντονιτς, Γκράτσι
Κόκκινη: Τζούρτζουριτς (δεύτερη κίτρινη)

* Διαιτητής ήταν ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης, με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα - Γιώργο Σάββα, τέταρτο τον Χρίστο Κωνσταντίνου και παρατηρητή τον Γιώργο Πεκρή.

*Η Καρμιώτισσα επικράτησε και της έτερης ομάδας της Αμμοχώστους πάλι με 1-0. 

*Πριν από την έναρξη τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη της αεροπορικής τραγωδίας που αποδεκάτισε την βραζιλιάνικη Σαπεκοένσε.

*Πρώτη ήττα για τη Νέα Σαλαμίνα μετά από έξι αγώνες. 

*Πρώτο γκολ για τη Νέα Σαλαμίνα μετά από τρεις αγώνες.