Ο Καμπρέρα το "μοίρασε" στο τέλος (βίντεο/φώτος)

Απόλλωνας και Ανόρθωση έμειναν στο 1-1 το βράδυ της Κυριακής. Ο Παπουλής στο 27' άνοιξε το σκορ και ο Καμπρέρα στο 89' ισοφάρισε.

Μια ευκαιρία, ένα γκολ

Τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα δεν έδωσαν κάτι ιδιαίτερο. Η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα και είχε ορισμένες τελικές προσπάθειες με Καλό, Κολούνγκα και Βίκτορ όμως ο Βάλε δεν ανησύχησε. Από την άλλη ο Απόλλωνας στο 16' είχε μια προσπάθεια με τον Γκίε όμως το σουτ του κόντραρε στον Γκάμπριελ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 27': Ο Γκόμες έκανε την σέντρα από αριστερά, η άμυνα της Ανόρθωση δεν μπόρεσε να απομακρύνει και η μπάλα "έσκασε" μπροστά στον Παπουλή που από κοντά πλάσαρε για το 1-0.

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η μοναδική μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Μετά το γκολ δεν είχαμε οτιδήποτε άλλο. Η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Απόλλωνας με σχετική ευκολία διαφύλαξε το σκορ μέχρι το ημίχρονο.

Στο τέλος... Χ

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της "επανάληψης" αφού μέχρι το 59' δεν είχαμε οποιαδήποτε φάση και το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν ο τραυματισμός του Γκίε. Στο 59' λοιπόν, η Ανόρθωση είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία με τον Σεχού, όμως ο Βάλε ήταν έτοιμος και στα δυο σουτ του Νιγηριανού. Στην συνέχεια ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, τρεις φορές μάλιστα: Στο 63' ο Παπουλής πλάσαρε έξω, στο 64' ο Μπεντόγια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόπριβετς ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ένα σουτ του Πέδρο ήταν άστοχο.

Στο επόμενο διάστημα το θέαμα δεν ήταν καθόλου καλό και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 82' και ένα σουτ του Καμπρέρα που δεν είχε αποτέλεσμα, για να δούμε τελική προσπάθεια. Στο 88' ο Βάλε μάζεψε εύκολα μια κεφαλιά του Γκονσάλβες ενώ στο επόμενο λεπτό, η σχετική πίεση που άσκησε η Ανόρθωση έφερε αποτέλεσμα, με τον Καμπρέρα να ισοφαρίζει με διαγώνιο πλασέ μετά από εξαιρετική ασίστ του Ράγιος. Στο 90' ο Απόλλωνας είχε καλή στιγμή με σουτ του Άλεξ εντός περιοχής, να πάει έξω, στην τελευταία καλή στιγμή του ντέρμπι.

Απόλλωνας: Βάλε, Λόπες, Ρομπέρζ (76' Σαρδινέρο), Βινίσιους, Γκόμες, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (68' Χάμπος), Παπουλής, Γκίε (56' Πέδρο), Μάγκλιτσα

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο, Καλντερόν, Γκιγιέρμε Σάντος, Ζοάο Βίκτορ, Σεχού (83' Ρέινα), Ράγιος, Καλό (66' Πελέ), Γκονσάλβες, Κολούνγκα (63' Καμπρέρα)

Kίτρινες: Μάγκλιτσα / Σεχού, Γκάμπριελ, Γκιγιέρμε (4η)

Ενδιαφέρουν

- Πέμπτο γκολ για τον Αϊράμ Καμπρέρα

- Δεν παίζει κόντρα στο ΑΠΟΕΛ ο Γκιγιέρμε που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες

- Κόπηκαν 3359 εισιτήρια

- Αναγκαστική η αλλαγή του Ρομπέρζ με τον Σαρδινέρο

- Αναγκαστική η αλλαγή του Γκίε με τον Πέδρο

- Στα 8 γκολ ο Φώτης Παπουλής

- Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Ανδρέα Π. Ανδρέου και Νίκο Εγγλέζου. Τέταρτος ο Νεόφυτος Νεοφύτου και παρατηρητής ο Μιχάλης Λοΐζου

Τις ειδήσεις για το ντέρμπι Απόλλωνας - Ανόρθωση προσφέρει η Bet on Alfa