Νίκη ανάσα στο ντεμπούτο Καρμπεράν (φώτος)

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 13η αγωνιστική και δη τον α’ γύρο, η Δόξα επικράτησε 1-0 της ΑΕΖ στο ντεμπούτο του ισπανού τεχνικού Καρμπεράν και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Σκόρερ του γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ο Ρούντι στο 14'. 

Με την επιτυχία της μετά από εφτά αγώνες (...πρώτη φέτος εντός έδρας) η ομάδα της Κατωκοπιάς ξεκόλλησε από την προ τελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης.  Φτάνοντας τους εννιά ξεπέρασε κατά ένα την ομάδα του Ζακακιού που αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα. 

Δυνατό ξεκίνημα από τους γηπεδούχους…
Πριν καλά-καλά περάσουν τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι γηπεδούχοι μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις. Θέλησαν να δώσουν ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι ωστόσο δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. 

Ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με Μπεμπέτο
Στο 13’ η Δόξα απώλεσε κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπεμπέτο μετά από κλέψιμο στο κέντρο βγήκε σε θέση τετ-α-τετ ωστόσο το τέλειωμα του ήταν κακό πάνω στον Χρυσοστόμου. 

1-0 στο 14’ με σκόρερ τον Ρούντι
Στην αμέσως επόμενη φάση η Δόξα βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα. Με γέμισμα στην περιοχή ο Παουλίνιο ανάγκασε τον Χρυσοστόμου να διώξει ασταθώς και στην επαναφορά ο Ρούντι έκανε το σουτ, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε στα δίκτυα γράφοντας το 1-0. 

Aντίδραση και κλασική ευκαιρία με Πάγκαλο
Το γκολ επέδρασε σαν ξυπνητήρι για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΖ ισορροπώντας το παιχνίδι. Εκμεταλλευόμενοι την οπισθοχώρηση της Δόξας κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 31’  με τον Πάγκαλο έφτασαν κοντά για να τα καταφέρουν όμως το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση πέρασε λίγο έξω από την εστία του Νέγκρι.  

Ευκαιρία για δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα…
Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του α’ μέρους η Δόξα κέρδισε φάουλ σε καλή θέση για απευθείας εκτέλεση. Ο Ρούντι με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Χρυσοστόμου να διώξει εντυπωσιακά κρατώντας το 1-0. 

Δοκάρι με Εντμάρ…
Στο 54’ ο Εντράμ με σέντρα-σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Χρυσοστόμου. Αυτή ήταν και η κυριότερη φάση με την έναρξη του β’ μέρους. 

Πίεση γηπεδούχων και νέα ευκαιρία με Μπεμπέτο
Θέλοντας να «κλειδώσουν» την υπόθεση νίκη με ένα δεύτερο γκολ οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές. Η πίεση που εξάσκησαν μετουσιώθηκε σε μια κλασική ευκαιρία στο 70’ με τον Μπεμπέτο να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα μετά από γύρισμα του Ρούντι. 

Κράτησε το υπέρ της σκορ…
Μη έχοντας άλλη επιλογή η ΑΕΖ προσπάθησε να πετύχει αν μη τι άλλο την ισοφάριση ωστόσο ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Έτσι, η Δόξα κατάφερε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα που ήταν αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη μετά από εφτά αγώνες. 

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Ρούντι, Ρεδόνδο (22΄ Δημητρίου), Εντμάρ, Λεονάρντο, Φοφανά (78' Κάστρο), Ενιφούλ, Πόλο, Πουτζιουρης, Μπεμπέτο (89' Περάλτα)

ΑΕΖ: Χρυσοστόμου, Τζιμοτζί, Σάσι, Αουρέλιο, Κυριάκου, Πάγκαλος, Οζίας, Ντι Φράνγκο( 65’ Σεμέδο), Μαμμίδης (74’ Βιγιαφάνε), Φελισιέν, Αντρέου

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / Σάσι (6η), Τζιμοτζί (4η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Μασιά, με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου και Παύλο Γεωργίου.

*Ντεμπούτο στο πάγκο της Δόξας πραγματοποιεί ο Ισπανός τεχνικός Κάρλος Καρμπεράν.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Ρεδόνδο λόγω τραυματισμού. 

 *Πριν από την έναρξη τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη της αεροπορικής τραγωδίας που αποδεκάτισε την βραζιλιάνικη Σαπεκοένσε. 
 
*Στην προηγούμενη αγωνιστική η Δόξα ηττήθηκε από τον Άρη με 4-0 και η ΑΕΖ έφερε ισοπαλία 1-1 με την Αναγέννηση Δερύνειας.