Τριάρα, κορυφή και... περιμένει! (Φώτος)

Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη η ΑΕΛ, πέρασε με… τριάρα από το «Τάσος Μάρκου» επικρατώντας της Αναγέννησης Δερύνειας με 3-1. Μέσκα, Μπουένο και Σόουζα οι σκόρερ της Λεμεσιανής ομάδας, με τον Βέσλεμ να ισοφαρίζει προσωρινά σε 1-1 για τους γηπεδούχους. Με την νίκη της η ΑΕΛ ανέβηκε στους 33 βαθμούς και την πρώτη θέση, εν αναμονή των αγώνων της ΑΕΚ (Κυριακή) και ΑΠΟΕΛ (Δευτέρα).

Έλεγχος και προϋποθέσεις

Με την ΑΕΛ να έχει τον πλήρη έλεγχο, ξεκίνησε το παιχνίδι. Μόλις στο 2’ ο Αρουμπαρένα σκόραρε αλλά το γκολ του σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ και γενικότερα στο πρώτο εικοσάλεπτο η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ήταν αυτή που κυριάρχησε πλήρως, έχοντας κατοχή μπάλας και γυροφέρνοντας έξω από τα καρά του Μάστρου, με κάποιες καλές στιγμές όπως το σουτ του Γεωργιάδη στο 16’ που πέρασε λίγο έξω.

Η κυριαρχία έφερε γκολ!

Η κυριαρχία της ΑΕΛ έφερε αποτέλεσμα στο 23’. Παίζοντας με υπομονή, η Λεμεσιανή ομάδα έφτασε στο γκολ καταφέρνοντας να… ξεκλειδώσει την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Ο Γεωργιάδης ελίχθηκε από αριστερά, έπαιξε το ένα – δύο με τον Αρουαμπαρένα και έκανε το παράλληλο γέμισμα στον Μέσκα ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Πρώτη φάση και ισοφάριση

Στην πρώτη της καλή επιθετική δραστηριότητα, η Αναγέννηση κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Μπριτζίτο ήταν ο δημιουργός με την ταχύτητά του από αριστερά κάνοντας το γύρισμα, ο Χριστοδούλου έστρωσε στο δεύτερο δοκάρι στον Βέσλεμ ο οποίος από κοντά δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Ρομό ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Πίεση και εκ νέου προβάδισμα

Μετά την ισοφάριση, η ΑΕΛ άρχισε να πιέζει, θέλοντας να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Στο 41’ ο Αρουαμπαρένα έκανε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Μάστρου σε… πτήση για να κρατήσει το ισόπαλο σκορ ωστόσο στο 44’ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Ο Παπάνγκο ανέβηκε από αριστερά και έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Αρουαμπαρένα που ήταν στο πρώτο δοκάρι άφησε την μπάλα να περάσει και έφτασε στον Μπουένο που με αριστερό πλασέ νίκησε τον Μάστρου, σημαδεύοντας οριζόντιο δοκάρι και δίκτυα.

Ανέβηκε η Δερύνεια

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Αναγέννηση αναγκάστηκε να βγει μπροστά, να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να έχει δύο καλά σουτ με Χριστοδούλου και Νατσιόπουλο, τα οποία δεν βρήκαν στόχο. Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο, με το 2-1 να παραμένει ως αποτέλεσμα.

Χωρίς να κινδυνέψει, έφτασε και σε τρίτο

Η ΑΕΛ χωρίς να γίνει κινδυνέψει κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το υπέρ της σκορ. Με τις αλλαγές του,  ο Πάμπος Χριστοδούλου φρόντισε να… φρεσκάρει την ομάδα του και στο 80’ ήρθε το τρίτο γκολ που… κλείδωσε την νίκη. Αυτή την φορά ξεκίνησε από δεξιά με σέντρα του Ουέλιγκτον, ο Γεωργιάδης προτίμησε να στρώσει στον Σόουζα από το να δοκιμάσει να σκοράρει και ο Βραζιλιάνος χαφ από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 3-1.

Από μία κλασική σε ένα λεπτό

Μέσα σε ένα λεπτό, οι δύο ομάδες έχασαν από μια κλασική ευκαιρία. Στο 86΄, αρχικά ο Ουέλιγκτον πήρε το ριμπάουντ μετά το μακρινό σουτ του Νικολάου αλλά μόνος… φάτσα με τον Μάστρου δεν μπόρεσε να σκοράρει και στην αντεπίθεση, το πλασέ του Νατσιόπουλου σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με το 3-1 να παραμένει ως τελικό αποτέλεσμα.  

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μάστρου, Φωτίου, Ευθυμίου, Μπαρμπούδης, Ντιαλό, Σωτηρίου (51΄Θεράποντος), Χριστοδούλου (84'Κάλεζιτς), Βλασόπουλος, Νατσιόπουλος, Μπριτζίτο, Βέσλεμ.

ΑΕΛ: Ρομό, Τζούνιορ, Αϊρόσα, Σιέλης, Παπάνγκο, Σόουζα, Μέσκα, Αρουαμπαρένα (69'Ουέλιγκτον), Σοάρες, Μπουένο (76'Νικολάου), Γεωργιάδης (86Ήλία).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπριτζίτο.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νικόλας Νεοκλέους με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Κυριάκο Κυριάκου.

Όλες οι ειδήσεις για τον αγώνα Αναγέννηση-ΑΕΛ είναι προσφορά της Bet on Alfa