Αυτή την φορά δεν κάηκε… Νίκη από την άσπρη βούλα (φώτος)

Λίγο έλειψε να επαναληφθεί το έργο… Έστω με δυσκολία και αρκετή δόση άγχους η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει του σκληροτράχηλου Εθνικού Άχνας με 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιβάν Τρισκόσφκι στο 63’. 

Αν και σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τους προηγουμένους αγώνες που είχε βαθμολογικές απώλειες  η ΑΕΚ δεν κατάφερε στις ευκαιρίες που βρήκε να «κλειδώσει» και στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να το πληρώσει.  Ο Εθνικός Άχνας πάλεψε το παιχνίδι μέχρι τέλους και παρότι έχασε, απέδειξε για άλλη μια φορά, την αγωνιστική του άνοδο. 

Mε την 11η φετινή τους νίκη οι γηπεδούχοι έφτασαν του 36 βαθμούς και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης. Στους 17 έμειναν οι φιλοξενούμενοι.  

Χωρίς φάσεις, τη κατοχή η ΑΕΚ
Δίχως κάτι το αξιόλογο πέρασαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Διπλή ευκαιρία… 
Πρώτη μεγάλη φάση για την ΑΕΚ καταγράφηκε στο 16’ με τον Τρισκόφσκι να υποδέχεται την μπάλα στον κενό χώρο, να φεύγει μόνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπογκατίνοφ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λαρένα ανάγκασε τον Σκοπιανό τερματοφύλακα να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. 

Ευκαιρία για Εθνικό, έσωσε ο Μίνιο… 
Στο 22’  ο Εθνικός Άχνας δημιούργησε κλασική ευκαιρία για ν’ ανοίξει αυτός το σκορ.  Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Κιπιάνι και Χατζηβασίλη, ο πρώτος βρέθηκε απέναντι  στον Μίνιο όμως έπεσε σωστά και απόκρουσε τη μπάλα.  

Πάθος, ένταση αλλά… χωρίς γκολ
Έντονο ενδιαφέρον με πολλές προσωπικές μονομαχίες επιφύλαξε η συνέχεια…  Το παιχνίδι είχε ρυθμό αλλά καμία εκ των δύο ομάδων δεν κατάφερε να δημιουργήσει ιδιαίτερες ευκαιρίες.  Πιο διεκδικητική ήταν ΑΕΚ που κέρδισε μαζεμένα κόρνερ και απώλεσε μια καλή ευκαιρία με απευθείας εκτέλεσε φάουλ του Τρισκόφσκι στο 41’. 

Ίδιο σκηνικό και στις αρχές του β’ μέρους…
Με ακριβώς την ίδια αγωνιστική προσέγγιση ξεκίνησαν το β’ μέρος οι δυο ομάδες.  Κατοχή η ΑΕΚ, αντεπιθέσεις ο Εθνικός Άχνας. Καλύτερη στιγμή ήταν ένα καλό σουτ του Ακοράν στο 51’ που έδιωξε με δυσκολία ο Μπογκαντίνοφ. 

Διάστημα έντονης πίεσης…
Έντονη πίεση άσκησε στο διάστημα 55’ – 60’ η ΑΕΚ για να πετύχει κάποιο γκολ. Γυροφέρνοντας την εστία του Εθνικού Άχνας δημιούργησε απανωτές ευκαιρίες με τους Ακοράν και Τρσκόφσκι. Καμία εξ αυτών όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη. 

Ανατροπή, πέναλτι και 1-0 με Τρισκόφσκι! 
Έστω και από τα έντεκα βήματα η ΑΕΚ μετουσίωσε το αποδοτικό της διάστημα σε γκολ. Ο Τρισκόφσκι ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κρατσούνοφ και ο Χαράλαμπος Σκαπούλης υπέδειξε αμέσως παράβαση. Ο παθόντας ανέλαβε την εκτέλεση και με δυνατό σουτ στο 63΄πέτυχε  το 1-0. Το γκολ πανηγυρίστηκε έντονα σαν… λύτρωση απ’ όλους στο «ΑΕΚ Αρένα».  

Μια ανάσα για το 2-0
Το γκολ απέβαλε το άγχος και την πίεση από τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ.  Παίρνοντας την απαραίτητη ψυχολογία συνέχισαν να ψάχνουν για ένα δεύτερο γκολ ώστε να «κλειδώσουν» την υπόθεση νίκη.  Στο 65’ ο Τέτε βγήκε σε θέση τετ-α-τερ με τον Μπογκατίνοφ όμως έπεσε σωτήρια και έσωσε τον Εθνικό. 

Παράπονα για πέναλτι ο Εθνικός…
Στο 78’ ο Εθνικό Άχνας ζήτησε έντονα πέναλτι σε κράτημα-πέσιμο του Κρατσούνοφ στην περιοχή.  Ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση όμως η επαναληπτική προβολή έδειξε ότι υπήρχε επαφή με τον Καταλά.  

Αυτή η φάση αποτέλεσε και την αφετηρία ώστε να πάρει τα πάνω του και να εκμεταλλευτεί την οπισθοχώρηση της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά.  

Δύο τεράστιες ευκαιρίες για Εθνικό στις καθυστερήσεις…
Εν όσο η ΑΕΚ δεν πέτυχε δεύτερο γκολ, ο Εθνικός στα τελευταία λεπτά τα έδωσε όλα για την ισοφάριση.  Στις καθυστερήσεις έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες για να καταφέρει όμως ο Μίνιο με σωτήριες αποκρούσεις στα σουτ των Κυπριανού και Παπαγεωργίου κράτησε το πολύτιμο 1-0 που τη φέρνει ξανά στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

ΑΕΚ: Μίνιο, Μόισοφ, Καταλά, Λαρένα (91' Τρουγιόλς), Χαραλάμπους, Ορτίθ, Λαμπάν, Ακοράν, Μπόλιεβιτς, Τέτε (89' Εγγλέζου), Τρισκόφσκι (85' Άλβες)

Εθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Αράμπαλ (66' Κυπριανού), Κιπιάνι (77' Παπαγεωργίου), Γκριγκαλάβα, Κατσαράβα, Χατζηβασίλης, Ενέσκου (66' Ντόβηνια), Σικάρσκι, Φιλίποφ, Κρατσούνοφ, Ζελάγια

Κίτρινες: -  / Ενέσκου, Κρατσούνοφ, Κιπιάνι (4η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης, με βοηθούς του Πέτρο Πέτρου και Νικόλα Εγγλέζου. 

*Με πανό που έγγραφε: «Μίλα μη φοβάσαι… Η βία δεν είναι μαγκιά!», εισήλθαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. 

*Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα για το νεαρό ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας, Παπαγεωργίου. 

*Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ιβάν Τρισκόφσκι.