"Πράσινη" ανατροπή απ΄τον πάγκο! (Φώτος)

Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και μέχρι το 89’ φλέρταρε με την γκέλα, εντούτοις η Ομόνοια βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην νίκη με 3-2 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Δόξα, έχοντας ως… ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Φάνο Κατελάρη! Ο νεαρός άσος μαζί με τον Δημήτρη Χριστοφή μπήκαν στο παιχνίδι στο 78’, όταν η Δόξα ήταν μπροστά με 2-1 και αποτέλεσαν τους κυριότερους παράγοντες της ανατροπής. Ασίστ στο 2-2 ο Δημήτρης, γκολ στο 89’ και το 3-2 ο Φάνος!

Οι επιλογές του Κορμπεράν

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Νέγκρι, δεξί μπακ ο Παουλίνιο, αριστερό μπακ ο Δημητρίου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λεονάρντο και Σεράν. Αμυντικό χαφ ο Ενινφούλ, δημιουργικά χαφ οι Πουτζιουρής και Ρούντι, έξω δεξιά ο Κάστρο, έξω αριστερά ο Γουίλσον και στην κορυφή της επίθεσης ο Φοφανά.

Οι επιλογές του Κάρβερ

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ο Παναγή, δεξί μπακ ο Κωνσταντινίδης, αριστερό μπακ ο Παντελιάδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Καρλίτος και Βύντρα. Αμυντικό χαφ ο Φλορέσκου, μέσα δεξιά ο Τουρέ, μέσα αριστερά ο Μαργκάσα, επιτελικό χαφ ο Κλέιτον και επιθετικό δίδυμο οι Σιέρινταν και Ντάρμπισαϊρ.

Επιθετικά, πίεση... τσαφ και γκολ

Η Δόξα ήταν η ομάδα που στεκόταν καλύτερα στο πρώτο πεντάλεπτο. Πίεση ψηλά και προσπάθεια για πλαγιοκοπήσεις, οι γηπεδούχοι έκλεισαν την Ομόνοια στο μισό της και στο 5’ κατάφερε να φτάσει στο γρήγορο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παουλίνιο από αριστερά, ο Παντελιάδης χωρίς να πιέζεται έκανε το… τσαφ και αντί να διώξει την μπάλα μπροστά, την έστειλε προς τα πίσω εκεί όπου ο Φοφανά κοντρόλαρε και μα αριστερό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. 

Προσπάθεια άμεσης αντίδρασης

Το γρήγορο γκολ της Δόξας, ανάγκασε την Ομόνοια να επιτεθεί και να προσπαθήσει να αντιδράσει άμεσα. Παίζοντας κυρίως από αριστερά, στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν μπάλα και δημιούργησαν τις καταστάσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια αξιόλογη τελική φάση που θα απειλούσε την εστία του Νέγκρι μέχρι και το 20'.

Σωστά στημένη

Αντίθετα η Δόξα δεν είχε κανένα λόγο να ρισκάρει και να παίξει επιθετικά. Προσπάθησε σε πρώτη φάση να κλείσει τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Νέγκρι, η τριάδα του κέντρου έπαιζε αρκετά κοντά στην αμυντική γραμμή και όταν γινόταν κλέψιμο, υπήρχε γρήγορη πάσα στην ταχύτατα τριπλέτα της επίθεσης. Κάπως έτσι πλησίασε στο δεύτερο γκολ, με το σουτ του Κάστρο από πλάγια θέση και αριστερά εντός περιοχής να περνά λίγο έξω στο 21’. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση μέχρι το μισάωρο.

Πιεστικό δίλεπτο και ισοφάριση

Μέσα σε ένα δίλεπτο, άλλαξαν όλα τόσο στην εικόνα όσο και στο σκορ. Στο 34’, ο Παντελιάδης εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, μακρινό στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Σιέρινταν έκανε την κεφαλιά στρώνοντας στον Ντάρμπισαϊρ ωστόσο ο Άγγλος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Νέγκρι, στο επόμενο λεπτό ο Κλέιτον από δεξιά έκανε το αριστερό πλασέ όμως έδιωξε ξανά ο αντίπαλος γκολκίπερ και φτάσαμε στο 36’. Πλάγιο ξανά του Παντελιάδη, Ενινφούλ και Ρούντι μπερδευτήκαν και ουσιαστικά άφησαν την μπάλα στον Σιέρινταν που επωφελήθηκε και δεν άφησε ατιμώρητο το λάθος, σκοράροντας για το 1-1 που ήταν κσι σκορ ημιχρόνου.

Ισορροπία...

Ανοικτό το ξεκίνημα της επανάληψης. Στο πρώτο τέταρτο, καμία ομάδα δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της, αντίθετα είχαμε πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και πολλές κερδισμένες μάχες από τις αμυντικές γραμμές, κάτι που απέτρεπε την δημιουργία ευκαιριών στο παιχνίδι.

Ξανά κόρνερ, ξανά γκολ!

Στο 68’ είχαμε την πρώτη καλή φάση στο β’ μέρος, η οποία έφερε και γκολ. Η Δόξα κέρδισε κόρνερ από αριστερά, ο Παουλίνιο το εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι, ο Σεράν Πόλο έκανε την πρώτη κεφαλιά προς τα πίσω εκεί που ο Ρούντι κινήθηκε ανενόχλητος και από κοντά δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Παναγή για το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων!

Άτυχος ο Φλορέσκου

Έπρεπε να δεχθεί γκολ για να απειλήσει ουσιαστικά με γκολ η Ομόνοια. Στο 68’ σκόραρε η Δόξα και τέσσερα λεπτά αργότερα το «τριφύλλι»… άγγιξε την ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Μαργκάσα εκτέλεσε, η άμυνα έδιωξε προσωρινά αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Φλορέσκου ο οποίος εντός περιοχής έκανε το μονοκόμματο βολέ… τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νέγκρι.

Διπλή αλλαγή και δικαίωση!

Στο 78’ ο Τζον Κάρβερ προχώρησε σε διπλή αλλαγή, κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική με τους Κατελάρη και Χριστοφή και τέσσερα λεπτά αργότερα δικαιώθηκε! Ο Χριστοφή από το πρώτο λεπτό έδειξε ορεξάτος και ξεκίνησε να… οργώνει από δεξιά και στο 82’, αφού… άδειασε τον Ρούντι έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Ντάρμπισαϊρ που πλάσαρε εύστοχα τον Νέγκρι για το 2-2!

Ολική ανατροπή με Κατελάρη!

Η… δικαίωσης του Κάρβερ δεν ήταν ολοκληρωμένη και ολοκληρώθηκε πέντε λεπτά αργότερα, ένα πριν το ενενηντάλεπτο! Πιο συγκεκριμένα στο 89’, ο Χριστοφή ήταν ο δημιουργός ξανά, πέρασε στον Κωνσταντινίδη, ο Ελλαδίτης μπακ σε θέση έξω δεξιά έκανε το παράλληλο γύρισμα εκεί όπου ο Κατελάρης κέρδισε την μπάλα και γυρίζοντας το σώμα του με αριστερό σουτ νίκησε τον Νέγκρι για το 3-2 και την ολική ανατροπή!

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Δημητρίου, Ρούντι, Κάστρο (70'Μπεμπέτο), Γουίλσον, Λεονάρντο, Φοφανά (90'Περάλτα), Ενινφούλ, Σεράν, Πουτζιουρής.

ΟΜΟΝΟΙΑ:  Παναγή, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Καρλίτος, Παντελιάδης (78'Χριστοφή), Φλορέσκου, Μαργκάσα, Τουρέ (78'Κατελάρης), Κλέιτον, Σιέρινταν, Ντάρμπισαϊρ (90'Όρσουλιτς).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πουτζιουρής (4η), Ρούντι, Παουλίνιο, Σεράν - Τουρέ, Χριστοφή.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Όμηρο Τζιωρτζή.

**Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, Ομόνοια και Δόξα έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο «ΓΣΠ».

**Με μια αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση παρέταξε την ομάδα του ο Τζον Κάρβερ. Ο Καρλίτος αντί του Όρσουλιτς.

**Μια αλλαγή και για τον Κάρλος Κορμπεράν, με τον Κάστρο να παίρνει την θέση του Εντμάρ.

**Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γκαουσού Φοφανά.

**Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Μάριος Πουτζιουρής και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι της Δόξας.

Οι ειδήσεις που αφορούν το Δόξα - Ομόνοια είναι προσφορά της Bet on Alfa