Πήρε την ουσία… (φώτος/βίντεο)

Έστω και με δυσκολία ο Απόλλωνας κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση επικρατώντας 2-1 της ΑΕΖ. Με την 9η τους φετινή νίκη οι «γαλάζιοι» έφτασαν στους 31 βαθμούς. 

Οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα άνοιξαν το σκορ στο 57’ με τον Μάγκλιτσα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε κόντρα αντεπίθεση με τον Σάσι. Στο 74’ ο Παπουλής με πλάσε μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Σοφρώνη Αυγουστή είχε και δύο δοκάρια με τους Πίεχ και Ντα Σίλβα. 

Πρώτη ευκαιρία με Σαρδινέρο...
Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα είχαν το έλεγχο και στο 9’ δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Χάμπο να δίνει στον κενό χώρο στον Σαρδινέρο όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από την εστία του Σοφρωνίου. 

Γυρόφερνε την περιοχή για ένα γρήγορο γκολ…
Ο Απόλλωνας με επιθέσεις διαρκείας γυρόφερνε την εστία της ΑΕΖ για ένα γρήγορο γκολ όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Ο,τι καλύτερο ήταν μαζεμένα κόρνερ που κέρδισε και ένα καλό σουτ του Παπουλή στο 19’.  

Ευκαιρία με Βιγιαφάνε…
Στο 22’ η ΑΕΖ απείλησε για πρώτη φορά με τον Βιγιαφάνε ωστόσο το σουτ που επιχείρησε βρήκε τον Κίσσα σε ετοιμότητα που έδιωξε σε κόρνερ. Εκτελέστηκε με πάσα αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο. 

Τετ-α-τετ με Αντρέου στο 24’, Κίσσας πάλι σε ετοιμότητα
Μετά την πρώτη τους τελική οι φιλοξενούμενοι ξεθάρρεψαν και προσπάθησαν να βγουν στην κόντρα. Μάλιστα, στο 24’ απώλεσαν κλασική ευκαιρία με τον Αντρέου να μην μπορεί να νικήσει τον Κίσσα από θέση τετ-α-τετ. 

Φάουλ Ντα Σίλβα πάνω από τα δοκάρια 
Παρότι η κατοχή έφτανε μέχρι και το  72% για τους «γαλάζιους της Λεμεσού εντούτοις δεν έβρισκαν τον τρόπο να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Καλύτερή τους στιγμή ήταν στο 40’ με τον Ντα Σίλβα με απευθείας εκτέλεση φάουλ να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 

Πιο επιθετικός με Μάγκλιτσα και… 1-0
Βλέποντας το παιχνίδι πως δεν εξελίσσεται όπως περίμενε ο Σορφώνης Αυγουστή έριξε στο παιχνίδι και τον Μάγκλιτσα σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετικό τον Απόλλωνα.  Αυτό αποτέλεσε και το «κλειδί» για να ανοίξει το σκορ αφού ο Κροάτης μετά από πάσα του Μπεντόγια στο 58’ βρήκε δίκτυα γράφοντας το 1-0. 

Ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα με Σάσι…
Μόλις δυο λεπτά κράτησε το προβάδισμα του Απόλλωνα αφού στο 62’ με αντεπίθεση με τον Σάσι η ΑΕΖ πέτυχε την ισοφάριση σε 1-1.  Η άμεση απάντηση έφερε ξανά νέα δεδομένα στην αναμέτρηση… 

Έχασε το άχαστο ο Πίεχ!
Στο 66’ ο Πίεχ έχασε την ευκαιρία του αγώνα αφού εντελώς μόνος και σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.  Δεν πίστευε τι έχασε ο Πολωνός μιας και δίχως υπερβολή χρειαζόταν προσπάθεια για να χάσει ένα τόσο εύκολο γκολ. 

Δοκάρι με βολίδα Ντα Σίλβα στο 70’
Στο 70’ ο Ντα Σίλβα με ένα «κεραυνοβόλο» σουτ συμμάζεψε ξανά το δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης ο Μπαρπαρο με νέο δυνατό σουτ ανάγκασε τον Σοφρωνίου να κατεβάσει τα ρολά και μετ' ακροδάκτυλα να διώξει σε κόρνερ.

Λύτρωση και… 2-1 με Παπουλή
Ο Φώτης Παπουλής λύτρωσε τον Απόλλωνα στο 75’. Ο Ελλαδίτης συνδιάστηκε έξοχα με τον Ντα Σίλβα και με το χαρακτηριστικό του στιλ έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 2-1. 

Γκολ αλλά οφσαιντ…
Στο 84’ ο Παπουλής βρήκε ξανά δίκτυα όμως διαιτητής υπέδειξε τον ελλαδίτη σε θέση οφσάιντ.  Με αυτά και με εκείνα η ώρα περνούσε με τους γηπεδούχους να κρατάνε με ευκολία το πολύτιμο υπέρ τους προβάδισμα. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κίσσας, Πέδρο, Βινίσιους, Αγγελή, Γκόμες, Κυριάκου, Μπεντόγια (66' Μπάρπαρο), Σίλβα, Σαρδινέρο (46΄ Μαγκλίτσα), Παπουλής, Πίεχ (80` Ρέινολντς)

ΑΕΖ: Σοφρωνίου, Σάσι, Αουρέλιο, Βιγιαφάνε, Παρασκευά, Κυριάκου, Πάγκαλος, Ελευθερίου (65' Παπαχριστοφόρου), Οζίας, Κατσής, Ανδρέου  (84΄ Σκόπλιακ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πέδρο / Οζίας 

-Κόπηκαν 939 εισιτήρια. 

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λουκάς Σωτηρίου,  ενώ βοηθοί οι Μιχάλης Σωτηρίου και Αντρέας Μιχαηλίδης. 

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου ο Απόλλωνας επικράτησε 4-0. Παπουλής (2), Γκιέ και Ντα Σίλβα οι σκόρερ.