Και... Καλά Χριστούγεννα (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ έκανε το καθήκον του στο ΓΣΠ επικρατώντας της Νέας Σαλαμίνας με 1-0 και κλείνει θετικά το 2016.

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο σε όλη την διάρκεια του αγώνα δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο μέρος. Το γκολ για την ομάδα του Κρίστιανσεν πέτυχε ο Ντε Καμάργκο με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ στο 47ο λεπτό. Πολύ θετικός και ο Νικόλας Ιωάννου ο οποίος αγωνίστηκε για 90 λεπτά στο αριστερό άκρο της άμυνας. 

Το Kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Χωρίς κάτι ουσιαστικό το πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι. Το ΑΠΟΕΛ είχε για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Βεσελόφσκι. Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους έγινε στο 9ο λεπτό όταν ο Βάντερ έκανε ένα πολύ άστοχο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του κίπερ των "ερυθρολεύκων". 

Με την πάροδο του χρόνου το ΑΠΟΕΛ έγινε πιο απειλητικό. Αρχικά στο 11ο λεπτό ο Εφραίμ επιχείρησε να παραβιάσει με σουτ του αντίπαλη εστία ωστόσο η μπάλα αποκρούστηκε ασταθώς από τον τερματοφύλακα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πιέρος με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.Η μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ χάθηκε στο 15ο λεπτό με τον Σωτηρίου. Ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ συνεργάστηκε πολύ όμορφα με τον Ντε Καμάργκο, βρέθηκε απέναντι από τον Βεσελόφσκι όμως ο δεύτερος κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα. 

Βεσελόφσκι...

Στο 18ο λεπτό από γύρισμα του Ιωάννου μέσα στην περιοχή ο Εφραίμ δεν βρήκε στόχο. Τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίνας αρνήθηκε στον Ντε Καμάργκο ο οποίος ήταν σε ευνοϊκή θέση εντός της περιοχής. 

Αντίδραση με Μάτσι και τελικά... Βάτερμαν

Στο 34ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα έφτιαξε την πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία. Ο Μακρίεφ κράτησε ωραία με πλάτη στο τέρμα, την μπάλα, γύρισε στον Μάτσι ο οποίος με ωραίο πλασέ είδε το Βάτερμαν να διώχνει σε κόρνερ. 

Δεύτερο μέρος με γκολ!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους το ΑΠΟΕΛ απείλησε από στημένη φάση. Ο Βάντερ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά για να πιάσει την κεφαλιά ο Ιωάννου και την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Ο διαιτητής υπέδειξε νέο κόρνερ από το οποίο προήλθε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Με εκτελεστή ξανά τον Βραζιλιάνο, ο Ντε Καμάργκο ήταν ατός που με κεφαλιά νίκησε τον Βεσελόφσκι για το 1-0

Κατοχή για το ΑΠΟΕΛ και από δύο σουτ...

Από το σημείο της επίτευξης του τέρματος και έπειτα το ΑΠΟΕΛ είχε για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να απειλήσει με τον Τζούρτσουριτς ωστόσο το μακρινό του σουτ στο 55΄ πέρασε πολύ άουτ. Δύο λεπτά αργότερα επιχείρησε κάτι παρόμοιο ο Βινίσιους με την ίδια κατάληξη. 

Βάντερ - σλάλομ και... Βεσελόφσκι

Ωραία ενέργεια από τον Βάντερ στο 74ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος πέρασε από δύο παίκτες της Νέας Σαλαμίνας, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως η μπάλα αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα. Δύο λεπτά αργότερα ο Πιέρος με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα πολύ άουτ. 

Από κει και πέρα το ΑΠΟΕΛ επιχειρώντας να πετύχει και δεύτερο τέρμα έκανε κάποια σουτ προς το τέλος του αγώνα κυρίως με τους Βινίσιους και Αλωνεύτη όμως το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ. 

ΑΠΟΕΛ:  Βάτερμαν, Ιωάννου, Αστίθ, Καρλάο, Μιλάνοφ, Βινίσιους, Μοράις, Βάντερ (83΄Αλωνεύτης), Εφραίμ (89΄ Μάριο Σέρτζιο), Πιέρος, Ντε Καμάργκο (69΄ Ορλάντι)

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι Τσίνα, Γκράσι, Κούσουλος, Τσαμπούρης, Τζούρτζουριτς (82΄Κων/νου) Σκοπελίτης, Μάτσι, Αμπελάιρας, Κολοκούδιας (72΄ Μπεμπέ), Μακρίεφ 

Οι ειδήσεις για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ - Νέα Σαλαμίνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa