Λασπομαχία (Χ)ωρίς νικητή! (φώτος)

Εθνικός και ΑΕΛ συμβιβάστηκαν στο 2-2 το απόγευμα της Πέμπτης. Κακός ο αγωνιστικός χώρος στο "Δασάκι" και το ματς θύμιζε... λασπομαχία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με Ζελάγια - Κατσιαράβα και οι φιλοξενούμενοι που μείωσαν στο 45' με πεναλτι του Μπουένο, κατάφεραν στο τέλος να πάρουν τον βαθμό με γκολ του Σόουζα στο 88'.

"Πλούσιο" το πρώτο μέρος

Πολύ καλό το πρώτο μέρος με τρία γκολ και άλλες φάσεις, παρόλο που το γήπεδο ήταν σε κάκιστη κατάσταση. Η ΑΕΛ ξεκίνησε πιο επιθετικά, γυρόφερνε την περιοχή του Μπογκατίνοφ και στο 6' είχε ένα μακρινό σουτ του Σοάρες που πήγε ψηλά ενώ στο 10' ο τερματοφύλακας του Εθνικού έστειλε σε κόρνερ ένα σουτ του Ουέλινγκτον από διαγώνια θέση.

Ταυτόχρονα και οι γηπεδούχοι ήταν πολύ κινητικοί και στο 17' είχαν δοκάρι σε μακρινό σουτ του Χατζηβασίλη. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Κατσιαράβα έκανε ωραία προσπάθεια στην περιοχή και γύρισε στον Ζελάγια, που από κοντά πλάσαρε για το 1-0! Στα λεπτά που ακολούθησαν του γκολ δεν υπήρχαν φάσεις. Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε να "ανοίξει" την καλά οργανωμένη - πλέον - άμυνα του Εθνικού. Έτσι φτάσαμε στο 31' όταν ο Φιλίποφ από δεξιά έκανε την σέντρα και ο Κατσιαράβα με κεφαλιά έκανε το 2-0!

Από την άλλη οι γαλαζοκίτρινοι μετά από αρκετή ώρα είχαν τελική προσπάθεια με διαγώνιο σουτ του Ουέλινγκτον στο 36' που πήγε έξω. Τελικά κατάφεραν να πετύχουν το γκολ στο 44' και να πάνε στα αποδυτήρια με ανεβασμένη ψυχολογία... Ο Ουέλινγκτον κέρδισε πέναλτι και ο Μπουένο που το εκτέλεσε, δεν έχασε την ευκαιρία.

Θρίλερ και ισοφάριση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλή φάση για τον Εθνικό, όταν στο 49' ο Χατζηβασίλης έκανε διαγώνιο σουτ και ο Κατσιαράβα δεν πρόλαβε από κοντά να κάνει την προβολή. Δυο λεπτά αργότερα ο Μπογκατίνοφ έβγαλε πολύ δύσκολη απόκρουση στο κοντινό σουτ του Ουέλινγκτον, σε μια τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ να ισοφαρίσει. Απ' εκεί και πέρα χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 65' για να δούμε αξιοσημείωτη τελική προσπάθεια, με ένα σουτ του Κυπριανού που ήταν άστοχο.

Από το 70' και μετά ο Πάμπος Χριστοδούλου ρίσκαρε αφού δεν είχε άλλη επιλογή. Έκανε τις τρεις αλλαγές του, ανέβασε ψηλά την ομάδα του και η ΑΕΛ γυρόφερνε την περιοχή χωρίς να απειλεί. Αυτό μέχρι το 88' όταν ο Ουέλινγκτον έκανε ωραίο κοντρόλ και γύρισμα και ο Σόουζα με φοβερή προσπάθεια από κοντά ισοφάρισε σε 2-2!

Πάντως στο 90' ο Εθνικός είχε την ευκαιρία να προηγηθεί ξανά όταν ο Χατζηβασίλης βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Ρόμο, "τσίμπησε" την μπάλα και ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να μην δείχνει την παράβαση.

Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Στόιτσεφ, Αράμπαλ, Γκριγκαλάβα (52' Ντόβνια), Κατσιαράβα, Χατζηβασίλης, Ενέσκου, Κυπριανού (95' Μουλαζίμης), Τσικάρσκι, Φιλίποφ, Ζελάγια

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Ντόσα, Σιέλης, Φορτούνα (85' Μαύρου), Σοάρες, Σόουζα, Μπουένο (70' Νικολάου), Γεωργιάδης, Σαβανέ (72' Ηλία), Ουέλινγκτον

Κίτρινες: Στόιτσεφ (4η), Ενέσκου (4η) / Νικολάου, Αϊρόσα

Ενδιαφέρουν

- Στα 4 γκολ ο Λούκας Σόουζα.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Γκριγκαλάβα από τον Ντόβνια.

- Τρίτο γκολ για τον Ντανίλο Μπουένο.

- Στα 9 γκολ ο Νίκα Κατσιαράβα.

- Στα 5 γκολ ο Εμίλιο Ζελάγια.

- Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος. Σε αρκετά σημεία υπήρχε συγκεντρωμένο νερό που εμπόδιζε την κίνηση της μπάλας.

- Διαιτητής ήταν ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου - Γιώργο Σάββα, 4ο τον Νεόφυτο Νεοφύτου και παρατηρητή τον Κώστα Καπιτανή.

Οι ειδήσεις για τον αγώνα Εθνικός - ΑΕΛ είναι μια προσφορά της Bet on Alfa