Ίσμα «SHOW» (φώτος/βίντεο)

Έχοντας τον Ίσμαελ Γκονζάλβες σε τρελά κέφια η Ανόρθωση επικράτησε 2-0 του Άρη και επέστρεψε ξανά στις επιτυχίες μετά τις 6 Νοεμβρίου. Αυτή ήταν η 4η φετινή νίκη για την «Κυρία» και η μόλις 2η στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» .

Σε ό,τι αφορά τη ροή του σκορ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ίσμα, στο 74’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ από την άσπρη βούλα, όμως στο 81’ με μια γκολάρα από μακρινή απόσταση (κρέμασε τον Γκοτ) σημείωσε το τελικό 2-0.  Δοκάρι είχε ο Άρης στο 78΄ με κεφαλιά του Γουέλνα.

Με τους τρεις βαθμούς που κατέκτησε η Ανόρθωση έφτασε τους 18 κάτι που της δίνει ηρεμία ενόψει 

Κατοχή οι γηπεδούχοι, πρώτη φάση οι φιλοξενούμενοι
Με την Ανόρθωση να προσπαθεί να επιβάλει το ρυθμό της πραγματοποιώντας πολλές πάσες ξεκίνησε η αναμέτρηση. Παρόλα αυτά, ο Άρης ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη τελική φάση με δυνατό μακρινό σουτ του Αντωνίου στο 2’.

Σταδιακά ισορρόπησε ο Άρης…
Σταδιακά ο Άρης ανέβασε στροφές ισορροπώντας το παιχνίδι. Με πρωταγωνιστές του Γιούσεφ και Αντωνίου είχε ένα καλό 5λεπτο πιέζοντας την Ανόρθωση. Όλα αυτά με την έλευση 15 λεπτών αγώνα. 

Σφύριξε πέναλτι και το αναίρεσε σωστά ο Μασιάς! 
Σε μια φάση που θα συζητηθεί στο 18’ ο Καλό έπεσε στην περιοχή σε μια διεκδίκηση με τον Ράντου και ενώ ο διαιτητής σφύριξε αρχικά πέναλτι ακολούθως, κατόπιν ενδοεπικοινωνίας το αναίρεσε. Σωστά όπως αποδείχθηκε στο ριπλέι της φάσης αφού δεν υπήρχε καμία επαφή (ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης έπεσε μόνος). 

Σφύριξε πέναλτι και το αναίρεσε ο Μασιάς  
Σε μια φάση που θα συζητηθεί στο 18’ ο Καλό έπεσε στην περιοχή σε μια διεκδίκηση με τον Ράντου και ενώ ο διαιτητής σφύριξε αρχικά πέναλτι ακολούθως κατόπιν ενδοεπικοινωνίας το αναίρεσε. Σωστά όπως αποδείχθηκε στο ριπλέι της φάσης αφού δεν υπήρχε καμία επαφή (ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης έπεσε μόνος). 

Καλύτερη αλλά…
Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα η Ανόρθωση είχε τον απόλυτο έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική πέρα από κάποιες ημιτελείς προσπάθειες και δυο καλά σουτ του Γκονζάλβες. 

Ανατροπή, πέναλτι και… 1-0
Στο 40’  ήταν ξεκάθαρη η φάση και ο Δημήτρης Μασίας με σιγουριά υπέδειξε παράβαση. Σε μια επέλαση από αριστερά ο Γκονζάλβες ανατράπηκε από τον Θεοφίλου. Ο παθόντας ανέλαβε την εκτέλεση και με ψυχραιμία νίκησε τον Γκοτ γράφοντας το 1-0. Ένα σκορ που ολοκλήρωσε και το α' μέρος. 

Ευκαιρία με Παναγή…
Μη έχοντας άλλη επιλογή από τις αρχές της επανάληψης ο Άρης προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση για να μπει ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης θετικού αποτελέσματος. Στο 54’ δημιούργησε μια καλή ευκαιρία σε σουτ του Παναγή, ενώ στο 55’ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Μαραγκουδάκη μετά από μονομαχία με τον Βίκτορ. 

Διπλή ευκαιρία με Γιούσεφ και Θεοφίλου…
Στο 59’ ο Γιούσεφ εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση και ανάγκασε τον Κόπριβετς να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. Στην επαναφορά ο Θεοφίλου απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία αφού δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα δίκτυα.  

Ξανά πέναλτι όμως Γκονζάλβες αστόχησε!
Στο 74’ η Ανόρθωση κέρδισε ξανά πέναλτι σε στραβοκλωτσιά του Θεοφίλου στην πλάτη του Καλό. Ο Γκονζάλβες ανέλαβε την εκτέλεση όμως αυτή την φορά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια. Κάπως έτσι η πρώτης τάξεως ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη έκανε φτερά.  

Διπλή τεράστια ευκαιρία και δοκάρι για Άρη…
Στο αμέσως επόμενο λεπτό και δη 76’ μετά από βαθύ γέμισμα ο Γουέλνα σημάδεψε με κεφαλιά ψαράκι το δεξί κάθετο δοκάρι του Κόπριβετς. Στην επαναφορά έπεσαν κορμιά και ο Πούλπο εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Σλοβένο. 

Γκολάρα Ίσμα και… 2-0 
Ο Ίσμα όμως στο 81’ λυτρώθηκε με μια γκολάρα σπάνιας ομορφιάς. Εκμεταλλευόμενος το λάθος του Παχίπη, είδε τον τερματοφύλακα Γκοτ εκτός εστίας και με μια μακρινή λόμπα πέτυχε το 2-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. 

Με τα δυο γκολ διαφορά, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Άρη, ήταν αρκετά για να της χαρίσουν την μεγάλης σημασίας νίκη. Μία νίκη που εκτός από ψυχολογία ανανεώνει ξανά τις ελπίδες για διεκδίκηση εισόδου στην πρώτη 6άδα. 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Kόπριβετς, Ρέινα (56' Γκάμπριελ), Αγιλάρ, Ερέρο, Καλντερόν, Βίκτορ, Σεχού, Οικονομίδης (62' Πελέ), Γκονζάλβες, Καλό, Καμπρέρα (85΄ Κυριάκου)

ΑΡΗΣ: Γκοτ, Κυριάκου (46’ Παναγή), Μενέντες, Θεοφίλου, Παχίπης, Μάρτινς, Ράντου, Αντωνίου (46΄Τόμας), Μαραγκουδάκης, Γιούσεφ (66' Ικάντε), Πούλπο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αγκιλάρ / Παχίπης, Μενέντες, Μαραγκουδάκης, Θεοφίλου

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιά, ενώ βοηθοί οι  Παύλος Γεωργίου και Ευαγόρας Ευαγόρου.   

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Γιούσεφ. 

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Ρέινα. 

*Τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο επιθετικός της Ανόρθωσης, Γκονζάλβες. 

*Στον αγώνα του α’ γύρου στο  «Τσίρειο» η Ανόρθωση επικράτησε 1-2  με ανατροπή.  Στο 5' ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Αντωνίου και η Ανόρθωση μέσα σε ένα δίλεπτο (71'-72') ανέτρεψε τα δεδομένα με τους Κολούνγκα και Καμπρέρα.

Οι ειδήσεις για τον αγώνα Aνόρθωση - Άρης είναι μια προσφορά της Bet on Alfa