Tζίμης, Μακρίδης, Τομάς...

Το 2016 το αποχαιρετήσαμε, το 2017 το καλωσορίσαμε και όλοι ελπίζουμε σε μια καλύτερη χρονιά.

Υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων του ποδοσφαίρου που βλέποντας το 2016 να φεύγει, θα μπορούσαν να βγουν στους δρόμους ανάβοντας καπνογόνα αφού η χρονιά ήταν γι’ αυτούς… μαρτυρική.

Πάμε να δούμε αυτούς οι οποίοι θα είχαν κάθε λόγο να πουν «να φύγει και να μην ξανάρθει» η χρονιά που μας άφησε…

Δημήτρης Χριστοφή

Από τους πλέον άτυχους τον τελευταίο χρόνο. Τραυματισμός και… κόντρα τραυματισμός, δεν άφησαν τον Δημήτρη να προσφέρει αυτά που δεδομένα μπορεί. Μέσα στο 2016, πέρσι έπαιξε εφτά παιχνίδια, τα τρία βασικός και το ένα μόλις 90λεπτο, πετυχαίνοντας ένα γκολ. Φέτος, έρως τώρα έχει 11 συμμετοχές, έξι βασικός και πέντε αλλαγή, δύο 90λεπτα και με ένα γκολ. Δεδομένα ο «Τζίμης» θα θέλει να… πετάξει το 2016 και να ξεκινήσει το 2017 υγιής και έτοιμος να προσφέρει αυτά που πρόσφερε τα προηγούμενα χρόνια στην Ομόνοια.

Χουάν Τομάς

Το περσινό δεύτερο μισό της σεζόν δεν ήταν άσχημο, όχι ότι πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις βέβαια. Το αρνητικό έχει να κάνει με το φετινό πρώτο μισό της σεζόν, στο οποίο ο Ισπανός άσος είχε… ραντεβού με την ατυχία. Στο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, σε μια ανύποπτη φάση ο Τομάς είδε το πόδι του να… γυρνά, με αποτέλεσμα ο ίδιος να σωριάζεται στο έδαφος. Ο φρικιαστικός τραυματισμός του τον κρατά ακόμη εκτός δράσης και αναμφίβολα είναι μια στιγμή που θα θέλει να… διαγράψει από την μνήμη του.

Κούλλης Παύλου

Νέο ξεκίνημα επιχειρεί ο αριστεροπόδαρος άσος, με την μεταγραφή του στον Άρη. Το ξεκίνημα της περσινής σεζόν στην Νέα Σαλαμίνα ήταν εντυπωσιακό. Φανταστικές εμφανίσεις, με πολλά γκολ και ασίστ, ήταν βασικός και αναντικατάστατος στους «ερυθρόλευκους» ωστόσο με το που… μπήκε το 2016 όλα άλλαξαν. Η απόδοσή του σταδιακά άρχισε να μειώνεται, έπαιξε σε 13 παιχνίδια και σκόραρε μόνο στο τελευταίο απέναντι στην ΑΕΚ και φέτος, τέθηκε στο περιθώριο από τον Στάικο Βεργέτη έχοντας μόλις 5 συμμετοχές (2 βασικός).

Ανδρέας Κυπριανού

Μια έτσι και μια αλλιώς για τον επιθετικό της Αναγέννησης. Σε πρώτη φάση, το 2016 ήταν αρκετά γενναιόδωρο. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας με 22 γκολ σε 25 αγώνες, άνοδος με την Αναγέννηση στο τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα με τον Ολυμπιακό και το όνειρο ετών, να παίξει και να έχει την ευκαιρία να διακριθεί στην Α’ Κατηγορία έδειχνε επιτέλους να πραγματοποιείται. Η σεζόν ξεκίνησε… στραβά αφού είχε τραυματισμό στην προετοιμασία, ωστόσο τα χειρότερα ήρθαν την 5 η αγωνιστική όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και τέθηκε νοκ άουτ από το υπόλοιπο της σεζόν. Μέχρι τότε πρόλαβε να σκοράρει και να κάνει άνω κάτω την άμυνα της Ομόνοιας.

Ματίας Ντεγκρά

Το 2016 ήταν η χρονιά της… απομυθοποίησης για τον Αργεντινό γκολκίπερ. Προφανώς και δεν μπορούν να διαγραφούν τα… παρανοϊκά του επιτεύγματα στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΛ, όταν κατακτήθηκε το πρωτάθλημα ωστόσο το περσινό του πέρασμα ήταν εφιαλτικό. Κακές εμφανίσεις, εύκολα γκολ, πολλά λάθη και αποχώρηση από την ΑΕΛ. Η φετινή περίοδος τον βρήκε στην Λάρισα που άντεξε μόλις ένα παιχνίδι. Τραγικό λάθος, γκολ ο Ηρακλής, παρατράγουδα με τον Κούγια και… ταμείο ανεργίας.

Κωνσταντίνος Μακρίδης

Αυτός κι αν είναι άτυχος… Το 2016 που είχε δύο σερί σοβαρούς τραυματισμούς. Αρχικά στο ΑΠΟΕΛ όπου αποχώρησε, φεύγοντας για τον Απόλλωνα. Εκεί άρχισε να παίζει και να διακρίνεται ωστόσο υπέστη ρήξη χιαστών, που τον έθεσαν νοκ άουτ για αρκετούς μήνες. Και φέτος, πάνω που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδό του στους αγωνιστικούς χώρους, νέος τραυματισμός και ξανά εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα…