Νίκη και… φουριόζα στο 2017 για 6άδα (φώτος)

Πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στο 2017 και 6η στο φετινό πρωτάθλημα η Νέα Σαλαμίνα έφτασε τους 23 βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Στάικου Βεργέτη επικράτησαν 1-2 του Άρη χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Τσαμπούρης στο 4’ και Μακρίεφ στο 77’. Για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» ισοφάρισε προσωρινά ο Αντωνίου στο 30’ με μακρινό σουτ. 

Ευκαιρία στο 2’ οι φιλοξενούμενοι…  
Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση αφού πριν καλά – καλά συμπληρωθεί το 2’  η Νέα Σαλαμίνα δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Αμπελάιρας να πιάνει απευθείας το σουτ μετά από σέντρα του Τσαμπούρη, όμως Γκόλζ έδιωξε με τα πόδια. Στο επόμενο λεπτό ο Άρης είχε δυο καλά σουτ με τους Μάρτινς και Παναγή.  

Πρώτο γκολ για το 2017 με «κεραυνό» Τσαμπούρη!
Στο 4’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν ν' ανοίξουν το σκορ στον αγώνα αλλά και τον λογαριασμό των γκολ στο 2017 στο πρωτάθλημα. Ο Μακρίεφ μετά από βαθιά μπαλιά έστρωσε στον Τσαμπούρη και με δυνατό σουτ από έξω δεξιά νίκησε τον Γκολζ γράφοντας το 0-1. 

Καθολική υπεροχή… 
Όσο κυλούσε ο χρόνος η Νέα Σαλαμίνα γινόταν όλο και καλύτερη και έψαχνε ένα δεύτερο γκολ για να πάρει σοβαρό προβάδισμα.  Καλύτερές της στιγμές ήταν στο 19’ ένα χαμένο τετ-α-τετ με τον Μακρίεφ και στο 20' ένα μακρινό σουτ του Τζούρτζουριτς που έδιωξε ασταθώς ο Γκολζ και στην επαναφορά ο Μάατσι δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα.  

Γκολάρα Αντωνίου στο 30’ και 1-1
Σταδιακά ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι  και στο 30’ κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση. Μετά από λάθος στην μεσαία γραμμή της Νέας Σαλαμίνας ο Μηνάς Αντωνίου πήρε την μπάλα και ένα «κεραυνό» από μακρινή απόσταση νίκησε τον Βεσελόφσκι γράφοντας το 1-1. Όπως ήταν αναμενόμενο το γκολ έφερε ξανά νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.  

Ζήτησε πέναλτι σε πτώση Μακρίεφ…
Στο 35΄ η Νέα Σαλαμίνα ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Μακρίεφ στην περιοχή σε μια διεκδίκηση με τον Γουέλνα.  Ο Λεόντιος Τράττου έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί όμως στην επαναληπτική προβολή φαίνεται πως ο επιθετικός των φιλοξενουμένων σπρώχνεται από πίσω.  Στην προηγούμενη φάση ο Βούλγαρος έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας όμως υποδείχθηκε οφσάιντ. Και αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις από πλευράς των φιλοξενουμένων. 

Μεγάλη φάση 38’  με Αντωνίου 
Κλασική ευκαιρία για να πετύχει την ολική ανατροπή απώλεσε στο 38 ο Άρης. Μετά από νέο λάθος της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας ο Μηνάς Αντωνίου βγήκε μόνος όμως το σκαφτό σουτ που επιχείρησε, αν και πέρασε πάνω από τον Βεσελόφσκι, η μπάλα έφυγε έξω.   

Ανοικτό παιχνίδι…
Το ισόπαλο σκορ έφερε ένα ανοικτό παιχνίδι στην επανάληψη.  Οι δυο ομάδες βρήκαν πολλούς χώρους   για να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Καλύτερή στιγμή  καταγράφηκε στο 48’  όταν μετά από μια μπαλιά του Τσίνα ο Μάατσι έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω. 

Πάνω – κάτω αλλά…
Καλός ρυθμός ωστόσο η συνέχεια επιφύλαξε  πολλές ημιτελείς προσπάθειες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή δημιουργώντας 2-3 καλές ευκαιρίες με τους  Τζούτζουριτς και Άλεξ Κωνσταντίνου. Ο Άρης από την άλλη έβγαινε μπροστά μόνο με κόντρα αντεπιθέσεις. 

Μετουσίωση υπεροχής σε 1-2 με Μακρίεφ 
Στο 77’  η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Μακρίεφ. Μετά από μια φάση διαρκείας, ο Αμπελάιρας έβγαλε την μπαλιά και ο Μακρίεφ ερχόμενος από πίσω με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 1-2.  Κάπως έτσι η Νέα Σαλαμίνα μετουσίωσε το διάστημα υπεροχής της με ένα γκολ. 

Έλεγχος ρυθμού και ευκαιρίες για τρίτο γκολ
Τα εναπομείναντα λεπτά βρήκαν τη Νέα Σαλαμίνα να προσπαθεί να ελέγξει το ρυθμό για να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα. Από την άλλη ο Άρης άνοιξε τις αγωνιστικές του γραμμές για να πετύχει αν μη τι άλλο ξανά την ισοφάριση.  Αυτό έφερε τους κόκκινους της Αμμοχώστου να βρίσκουν πολλούς ελεύθερους χώρους για να πετύχουν κι’ άλλο γκολ με πρωταγωνιστή τον Μακρίεφ.  

Η ώρα όμως πέρασε και το τελικό σφύριγμα βρήκε το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη να μπαίνει νικηφόρα στο 2017 πετυχαίνοντας την 6η του νίκη.  Τις 10 ήττες έφτασε ο Άρης. 

ΑΡΗΣ: Γκολζ, Παχίπης (81' Φράγκου), Μάρτινς, Μαραγκουδάκης, Αλβάρεζ, Ράντου, Αντωνίου, Γουέλνα, Παναγή, Κυριάκου (86' Σκούρτης), Πούλπο  

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Bεσελόφσκι, Άντονιτς, Γκράτσι, Τσίνα, Τσαμπούρης, Σκοπελίτης, Αμπελάιρας, Τζούρτζουριτς (80' Νεάγκου), Κολοκούδιας (57’ Μπεμπέ), Μαάτσι(70’ Κωνσταντίνου), Μακρίεφ.  

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παχίπης / Μαάτσι

*Κόπηκαν 240 εισιτήρια. 

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λεόντιος Τράττου, με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Χρίστο Ε. Χρίστου.  

*Τέταρτο γκολ για τον Ντίμιταρ Μακρίεφ στο φετινό πρωτάθλημα. 

*Τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Μηνάς Αντωνίου. 

*Τα δυο γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Σάββας Τσαμπούρης. 

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου για την 4η αγωνιστική οι δυο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 0-0.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:  ΑΠΟΕΛ-Άρης / Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΖ 

Οι ειδήσεις που αφορούν το Άρης - Νέα Σαλαμίνα είναι προσφορά της Bet on Alfa