Πολλές ευκαιρίες, τέσσερα γκολ, τρεις βαθμοί (φώτος)

Πέρασε άνετα από το Τάσος Μάρκου το ΑΠΟΕΛ όπου κέρδισε με 2-4 την Αναγέννηση. Αλωνεύτης, Βινίσιους (2) και Γιαννιώτας τα γκολ των νικητών, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν μέσα σε ένα λεπτό οι Βέσλεμ και Μπριτζίδο (70' και 71') οι οποίοι είχαν μειώσει σε 2-3 πριν "καθαρίσει" ο Γιαννιώτας.

Γκολ, δοκάρια, ευκαιρίες

Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε πολύ δυνατά και έφτιαξε τις πρώτες προϋποθέσεις για το γκολ, πριν στο 8' φτάσει και στην πρώτη ευκαιρία με κεφαλιά του Σωτηρίου που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Δευτερόλεπτα αργότερα ήταν η σειρά του Αλωνεύτη να "σημαδέψει" το δοκάρι με πλασέ από πολύ πλάγια, ενώ στην επαναφορά το σουτ του ήταν άστοχο. Τελικά η πίεση έφερε το γκολ στο 10', με τον Αλωνεύτη αυτή την φορά να είναι πιο εύστοχος και να κερδίζει τον Μάστρου στο τετ-α-τετ, για το 0-1.

Αντίθετα, στο 16' ο Βινίσιους με πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μάστρου μετά από τραγικό λάθος στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων. Ο Βραζιλιάνος, όμως, από πολύ κοντά τα κατάφερε δευτερόλεπτα αργότερα και σχεδόν "καθάρισε" την υπόθεση τρίποντο, αν και πολύ νωρίς. Στο 23' οι γαλαζοκίτρινοι "άγγιξαν" και το τρίτο γκολ όμως το πλασέ του Σωτηρίου πήγε λίγο έξω. Από την άλλη οι γηπεδούχοι στο 27' είχαν την πρώτη τους τελική, με μακρινό σουτ του Νατσιόπουλου που πήγε έξω.

Mε το ΑΠΟΕΛ να κυριαρχεί, η επόμενη κλασική ευκαιρία δεν άργησε, με τον Μάστρου στο 32' να κάνει πολύ δύσκολη απόκρουση στην εξ επαφής κεφαλιά του Ντε Καμάργκο. Στο επόμενο λεπτό μετά από λάθος του Αστίθ ο Μπριτζίτο έκανε το σουτ όμως ο Βάτερμαν ήταν έτοιμος. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 37' όταν ο Μάστρου απέκρουσε σουτ του Εφραίμ και στο "ριμπάουντ" ο Ντιαλό έκοψε το πλασέ του Αλωνεύτη.

Τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά!

Με ευκαιρία για την ομάδα του Κρίστιανσεν επανάρχισε το ματς αφού στο 54' ο Ντε Καμάργκο με κεφαλιά νίκησε τον Μάστρου αλλά πάνω στην γραμμή ο Ευθυμίου έσωσε με το στήθος. Τελικά μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, το 0-3 ήρθε στο 60': Μετά από κόρνερ ο Καρλάο έκανε την κεφαλιά, ο Μάστρου απέκρουσε και ο Βινίσιους που ήταν στην σωστή θέση, έβαλε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του. Στο 67' το ΑΠΟΕΛ έχασε άλλη μια ευκαιρία όταν ο Ντε Καμάργκο με τακουνάκι έβγαλε τον Εφραίμ "φάτσα" με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Δευτερόλεπτα πιο μετά, ο Βέσλεμ έκανε ωραία προσπάθεια αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Αντίθετα, στο 70' από μακριά "εκτέλεσε" τον Βάτερμαν για το 1-3. Η λογική "έλεγε" πως αυτό ήταν το... γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπριτζίτο με κεφαλιά νίκησε τον Βάτερμαν και μπήκε ξανά στο ματς, αλλά για πολύ λίγο όπως αποδείχθηκε.

Ο Γιαννιώτας με ωραία προσπάθεια και σουτ απάντησε άμεσα και στο 74' έκανε το 2-4, με το τρίτο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά! Κάπου εκεί ουσιαστικά τέλειωσε το ματς αφού η συνέχεια ήταν καθαρά διαδικαστική, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.

Αναγέννηση: Μάστρου, Αναστασίου, Ντιαλό, Ευθυμίου, Φωτίου, Θεράποντος (90' Σλόουε), Χριστοδούλου, Βλασόπουλος (59' Φουρτάδο), Νατσιόπουλος (86' Κάλεζιτς), Μπριτζίτο, Βέσλεμ 

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (69' Γιαννιώτας), Αλωνεύτης (80' Μπερτόλιο), Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου (63' Παπαφώτης)

Κίτρινες: Ευθυμίου / -

Ενδιαφέρουν

- Τέταρτο γκολ για τον Γιάννη Γιαννιώτα.

- Στα τρία γκολ ο Μπριτζίτο.

- Τέταρτο γκολ για τον Βέσλεμ.

- Στα 5 γκολ στο πρωτάθλημα ο Βινίσιους.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Στάθη Αλωνεύτη.

- Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και τον Πέτρο Πέτου. Τέταρτος ο Κυριάκος Χριστοδούλου και παρατηρητής ο Ανδρέας Δημητρίου.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα Αναγέννηση - ΑΠΟΕΛ είναι μία προσφορά της Bet on Alfa