Νέα ανατροπή με... τρελό χατ τρικ από Ματ! (Φώτος/Βίντεο)

Ένας Ματ Ντάρμπισαϊρ βγαλμένος από τα πιο τρελά ποδοσφαιρικά όνειρα, πέτυχε χατ τρικ σε τέσσερα λεπτά και μετέτρεψε το 2-0 υπέρ του Εθνικού σε 3-2 υπέρ της Ομόνοιας! Ζελάγια και Κατσιαράβα σκόραραν για την ομάδα της Άχνας ωστόσο με τρία γκολ σε 71’, 74’ και 75’ από τον Άγγλο killer, οι «πράσινοι» έφτασαν στην τεράστια ανατροπή.

Κατοχή η Ομόνοια, γκολ ο Εθνικός!

Κατοχή μπάλας για την Ομόνοια στα πρώτα λεπτά, χωρίς να μπορεί να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Εθνικού. Αντίθετα, μόλις στο 8’ στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Παναγή οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ μετά από σέντρα του Πιντσέλι από αριστερά και κεφαλιά του Ζελάγια που πρόλαβε τον Παναγή για το 0-1!

Αντίδραση και... ροντέο!

Άμεση η αντίδραση της Ομόνοιας η οποία άσκησε ασφυκτική πίεση με το παιχνίδι να αποκτά… τρελό ρυθμό. Στο 9’ ο Μαργκάσα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά σημάδεψε έξω, στο 12’ ο Χριστοφή με έκανε το παράλληλο γύρισμα  αλλά ο Μπογκαντίνοφ πρόλαβε τον Ντάρμπισαϊρ, στην εξέλιξη της φάσης ο Εθνικός απείλησε με δεύτερο γκολ αλλά ο Παναγή σταμάτησε τον Ζελάγια και στο 13’ ο Χριστοφή από κοντά προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά ο Μπογκαντίνοφ έδιωξε σε κόρνερ. 

Πάνω κάτω η μπάλα

Πάνω κάτω η μπάλα με τις δύο ομάδες να πλησιάζουν στο γκολ. Στο 18’ ήταν η σειρά ξανά του Ζελάγια να απειλήσει με κεφαλιά αλλά ο Παναγή αυτή την φορά τον σταμάτησε, στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Καρλίτος ο Χριστοφή προσπάθησε να κάνει κεφαλιά πάσα στον Ντάρμπισαϊρ αλλά ο Μπογκαντίνοφ έδιωξε σωτήρια, στο 23’ ο Κατσιαράβα έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά και στο 26’ ο Ντάρμπισαϊρ από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο.

Δοκάρι η Ομόνοια!

Σταδιακά ο ρυθμός άρχισε να πέφτει ωστόσο η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 37’. Ο Καρλίτος ήταν ο δημιουργός, έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Μαργκάσα με τον Πορτογάλο μέσο εντός περιοχής να κάνει το δυνατό σουτ… τραντάζοντας το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Εθνικού, με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους.

Ευκαιρία και... Ρουσιάς!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ομόνοια να… αγγίζει το γκολ. Στο 50’ μετά από ωραία πάσα του Μαργκάσα, ο Χριστοφή βρέθηκε… φάτσα με τον Μπογκαντίνοφ ωστόσο δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα έξω. Μέχρι και το 60’ το παιχνίδι το παιχνίδι παρέμεινε στο 1-0, με τον Τζον Κάρβερ να… επιστρατεύει τον Ονησίφορο Ρουσιά για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Αντεπίθεση και δεύτερο γκολ!

Η Ομόνοια είχε την ανούσια κατοχή μπάλας, δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά με ισοφάριση και στο 66’ είδε τον Εθνικό να… διπλασιάζει τα τέρματά του! Μετά από διώξιμο σε εκτέλεση κόρνερ της Ομόνοιας, ο Εθνικός βγήκε στην αντεπίθεση, η προσπάθεια του Κυπριανού δεν βρήκε στόχο αλλά ο Κατσιαράβα ήταν πιο εύστοχος, για το 2-0!

ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΕΠΤΑ!!

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι… έγερνε για τα καλά υπέρ του Εθνικού, ήρθε ο Ματ Ντάρμπισαϊρ σε ένα τετράλεπτο να φέρει… τούμπα το παιχνίδι! Τόσα λεπτά χρειάστηκε ο Άγγλος φορ όχι για να μειώσει, ούτε για να ισοφαρίσει αλλά για να πετύχει χατ τρικ και να γυρίσει μόνος του το ματς! Στο 71’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον και κεφαλιά, στο 74’ με νέα κεφαλιά μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη και στο 75’ με κοντινή προβολή μετά από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανατροπή!

Κράτησε και πανηγύρισε

Στα επόμενα λεπτά, η Ομόνοια έκανε περισσότερο διαχείριση του υπέρ της αποτελέσματος, έχασε 1-2 καλές ευκαιρίες αλλά κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα μέχρι τέλους για να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, χάρις στο μαγικό τετράλεπτο του Ματ Ντάρμπισαϊρ.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Βύντρα, Όρσουλιτς, Κωνσταντινίδης, Καρλίτος (60'Ρουσιάς), Φλορέσκου, Κατελάρης, Μαργκάσα, Κλέιτον (90'Φυλακτού), Ντάρμπισαϊρ, Χριστοφή (85'Κύπρου).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκαντίνοφ, Τσικάρσκι (79'Παπαγεωργίου), Φιλίποφ, Κρατσούνοφ, Ντόβμπνια, Πιντσέλι, Αραμπάλ, Κιπιάνι (61'Κυπριανού), Χατζηβασίλης, Ζελάγια, Κατσαράβα.

ΚΙΤΡΙΝΗ: Ντάρμπισαϊρ - Κρατσούνοφ, Κατσιαράβα, Αράμπαλ (9η).

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νικόλας Νεοκλέους με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Αθηνόδωρο Ιωάννου.

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου η Ομόνοια επικράτησε με 2-1 χάρις στα γκολ του Σιέρινταν.

*Όρσουλιτς, Κατελάρης και Χριστοφή πήραν τις θέσεις των Παντελιάδη, Τουρέ και Σιέρινταν στην Ομόνοια.

*'Έκτο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον Ζελάγια.

*Διψήφιος πλέον ο Κατσιαράβα, που έφτασε στα 10 γκολ.

*Με τα τρία σημερινά ο Ματ Ντάρμπισαϊρ έφτασε στα 15 γκολ.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε Ομόνοια και Εθνικό είναι προσφορά της Bet on Alfa!