"Χρυσός" Αρτάμπε στην εκπνοή! (Φώτος)

Με το παιχνίδι στο Αντώνης Παπαδόπουλος να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο Ερμής κατάφερε τελικά να πάρει την νίκη κόντρα στην μαχητική Δόξα. Ο Αρτάμπε, η χρυσή αλλαγή του Παναγιώτου, κτύπησε κυριολεκτικά στην εκπνοή (93') για το 1-0! Μια νίκη σπουδαίας σημασίας για τον Ερμή που φιγουράρει ξανά στην 6η θέση του πρωταθλήματος.

Το πρώτο μέρος:

H Δόξα μπήκε πιο δυνατά στο ματς κι έφτιαξε μια καλή φάση μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρούντι στο 3'. Ο Δημητρίου έπιασε την κεφαλιά προς την εστία, όμως ο Νουρεντινόσκι ήταν σε ετοιμότητα.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία ωστόσο ήρθε για τον Ερμή στο 10' όταν ο Λεονάρντο έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Μασίνουα όμως στο τετ-α-τετ, το σουτ του Αφρικανού, απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Νέγκρι.

Απ' εκεί και πέρα οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένοι κατοχή όμως δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαρία, αφού αμφότερες οι άμυνες ήταν πολύ καλά οργανωμένες.

Ο Ερμής μετά από αρκετή ώρα απείλησε ξανά στο 33', όταν μετά από διείσδυση του στην περιοχή της Δόξας, ο Ντε Μέλο από τα δεξιά, έπιασε ένα δυνατό σουτ που μετά από κόντρα κατέληξε στο δοκάρι και άουτ. 

Οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου στο 44' όταν μετά από γύρισμα του Μπάουμαν η μπάλα πήρε περίεργη πορεία και ανάγκασε τον Νέγκρι σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους όπου από πλευράς θεάματος δεν ήταν καλό και φυσιολογικά βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Το δεύτερο μέρος:

Η επανάληψη άρχισε αντιστρόφως ανάλογα από το πρώτο.. Δηλαδή με καλό ρυθμό και ευκαιρίες.

Η πρώτη ήταν για τη Δόξα όταν μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή και λάθος του Χριστόφ στο 48', ο Φοφανά πάσαρε στον Κένεντι που σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να απομακρύνεται.

Λίγο αργότερα ήρθε η σειρά του Ερμή να απειλήσει χάνοντας φοβερή ευκαιρία με τον Μπάουμαν που έπιασε ένα κεραυνό στο 49' όμως ο Νέγκρι έκανε εντυπωσιακή απόκρουση κρατώντας το 0-0. Οι φτεροπόδαροι απείλησαν εκ νέου με το σουτ του Ντε Μέλο να μην βρίσκει στόχο στο 50' και με το σουτ του Μασίνουα να κοντράρει σε κόρνερ ένα λεπτό αργότερα .

Η δεύτερη ευκαιρία της Δόξας στην επανάληψη ήρθε στο 63' όταν ο Ρίβας μπήκε εντυπωσιακά στην περιοχή, ξεφεύοντας από τον Χριστοφή όμως ο Νουρεντινόσκι του έφραξε τον δρόμο στο τετ-α-τετ. Οι φιλοξενούμενοι στα επόμενα λεπτά ανέβηκαν μέτρα και απείλησαν στο 72' με τον Φοφανά και λίγο αργότερα με τον Εντμάρ με τα σουτ τους να καταλήγουν λίγο άουτ.

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό και στο 79΄ ήταν η σειρά του Ερμή να γίνει επικίνδυνος. Ο Μαρτίνιουκ βρέθηκε σε θέση βολής όμως καθυστέρησε και το σουτ κοντραρε και απομακρύνθηκε.

Ο Ερμής ήταν καλύτερος στα τελευταία λεπτά και τελικά κατάφερε να σκοράρει στην εκπνοή του αγώνα με τον Αρτάμπε που μπήκε αλλαγή στο 84'. Μετά από γέμισμα ο Ισπανός, βρέθηκε μόνος στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα για το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα!

Ερμής: Νουρεντινόσκι, Ντε Μέλο(Λίλης 90'), Ντε Βρίισε, Μπενγκά, Μαϊσουράτζε, Μασίνουα, Χριστοφή, Χριστόφ, Μαρτίνιουκ, Μπάουμαν (Αρτάμπε 84'), Αλεξίου (44' Ντα Σίλβα)

Δόξα: Νέγκρι, Δημητρίου, Ρούντι, Ρεδόνδο, Κάστρο (Εντμάρ 74'), Γουίλσον, Αρετάς (Ρίβας 50'), Λεονάρντο, Φοφανά(84' Μάρκεζ), Πόλο, Μπεμπέτο

Κίτρινες: Μπάουμαν (4η), Ντε Βρίισε / Φοφανά, Μπεμπέτο (4η)

**Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς τον Δώρο Τούρο και τον Κυριάκο Κυριάκου. Τέταρτος ορίστηκε ο Νικόλας Αθανασίου και Παρατηρητής ο Μιχάλης Αργυρού.

Ο αγώνας Ερμής-Δόξα είναι μία προσφορά της Bet on Alfa