2017... με τεσσάρα και κορυφή (φώτος)

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Καρμιώτισσα και την κέρδισε με 4-1, κάνοντας ιδανική αρχή στο 2017 αφού με 40 βαθμούς είναι στην κορυφή, ισόβαθμη με το ΑΠΟΕΛ. Αρουαμπαρένα (2), Σόουζα και Ουέλινγκτον τα γκολ των νικητών, ο Γουίλερ εκείνο των ηττημένων.

Iσορροπία στην αρχή, κυριαρχία στην συνέχεια

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό απ' το ξεκίνημα και ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά... Στο 4' ο Ρόμο ήταν έτοιμος σε μια αδύνατη κεφαλιά του Όρντος ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αρουαμπαρένα δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από κοντά, μετά από μπαλιά του Σαβανέ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 9' όταν ο Πόλιανετς βγήκε στην αντεπίθεση και με σουτ από το ύψος της περιοχής "σημάδεψε" το δοκάρι. Σειρά της ΑΕΛ να απειλήσει στην συνέχεια, με κεφαλιά του Αρουαμπαρένα στο 11' που ήταν για λίγο άστοχη ενώ στο 16' ο Σταύρου έφυγε στο τετ-α-τετ με τον Ρόμο αλλά ανακόπηκε ως οφσάιντ (από το ριπλέι φαίνεται να καλύπτεται).

Απ' εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έλεγξαν το παιχνίδι. Είχαν την κατοχή, έβαλαν κάτω την μπάλα και γυρόφερναν την περιοχή του Καϊρίνου, ψάχνοντας τους χώρους. Στο 23' ένα συρτό σουτ του Γεωργιάδη ήταν λίγο άστοχο ενώ στο 33' η υπεροχή της ΑΕΛ έφερε αποτέλεσμα, με τον Αρουαμπαρένα με προβολή μετά από ασίστ του Σοάρες να κάνει το 1-0. Το γκολ έφερε το ματς στα μέτρα των γαλαζοκιτρίνων, που "χτύπησαν" άμεσα και στο 36' με κοντινή προβολή του Σόουζα μετά από κόρνερ του Γεωργιάδη, έφτασαν στο δεύτερο γκολ μέσα σε τρία λεπτά!

Στο 38' η Καρμιώτισσα κατέγραψε μια... παράξενη τελική προσπάθεια όταν ο Ταραλίδης έκανε απομάκρυνση-σουτ από την μέση του γηπέδου και η μπάλα πήγε μόλις πάνω απ' τα δοκάρια του Ρόμο, που πάντως "παρακολουθούσε" την πορεία της. Στο 42' μια κεφαλιά του Φορτούνα πήγε λίγο έξω, στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Χωρίς ρυθμό αλλά με τρία γκολ!

Ιδανικό το ξεκίνημα για την ΑΕΛ στην "επανάληψη" αφού στο 46' με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Αρουαμπαρένα "σκότωσε" το ματς, μετά από ασίστ του Φορτούνα και πλασέ από κοντά. Mε το 3-0 είχαν όλα κριθεί έτσι ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα στην συνέχεια. Οι γηπεδούχοι εύκολα διατηρούσαν το σκορ ενώ πλέον δεν είχαν κανένα λόγο να σπαταλήσουν δυνάμεις πιέζοντας και για άλλα γκολ. Έτσι φτάσαμε στο 70' χωρίς ευκαιρίες.

Είναι χαρακτηριστικό της εικόνας του ματς πως η επόμενη κλασική ευκαιρία ήρθε στο 78' και εκεί έγινε και το 4-0: Ο Μπουένο έκανε σουτ που πήγε στο δοκάρι και ο Ουέλινγκτον που πήρε το ριμπάουντ, από κοντά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛ!

Στο 82' η Καρμιώτισσα πέτυχε το πέμπτο γκολ του ματς και μείωσε 4-1 με σουτ του Γουίλερ που κόντραρε και πήγε στα δίκτυα ενώ στο 85' ο Καϊρίνος είπε όχι σε σουτ του Μπουένο, όπως και δυο λεπτά αργότερα σε σέντρα-σουτ του ίδιου παίκτη.

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα (52' Κυριάκου), Ντόσα, Σιέλης, Φορτούνα, Σοάρες (73' Νικολάου), Σόουζα, Μπουένο, Γεωργιάδης, Σαβανέ, Αρουαμπαρένα (62' Ουέλινγκτον)

Καρμιώτισσα: Kαϊρίνος, Γουίλερ, Λοκόμπε, Χριστοφή, Αρότσα, Ταραλίδης, Αντάμοβιτς, Σταύρου, Βαττής (46' Σάλιακας), Πόλιανετς, Όρντος

Κίτρινες: - / -

Ενδιαφέρουν

- Παρθενικό γκολ για τον Ουέλινγκτον.

- Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Λούκας Σόουζα.

- Στα 7 γκολ ο Μικέλ Αρουαμπαρένα.

- Ο Λιάσος Λουκά λόγω τιμωρίας δεν είναι στον πάγκο της Καρμιώτισσας, όπου "κάθεται" ο Χρίστος Γερμανός.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου - Χριστάκη Σπανό. Τέταρτος ο Τιμόθεος Χριστοφή και παρατηρητής ο Ανδρέας Ξάνθου.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ΑΕΛ - Καρμιώτισσα είναι μία προσφορά της Bet on Alfa