Το ζητούμενο έστω και με δόση άγχους… (φώτος)

Δεν δέχθηκε γκολ και έστω με αρκετό άγχος πήρε το τρίποντο. Με γκολ του Ματ Ντάρμπισαϊαρ στο 85’ η Ομόνοια κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Καρμιώτισσας με 1-0 και να πετύχει την 11η της νίκη (4η σερί) στο φετινό πρωτάθλημα. 

Οι «πράσινοι» που είχαν δοκάρι στο 30’ με τον Κλέιτον ήταν καλύτεροι στο α’ μέρος όμως στην επανάληψη συνάντησαν αρκετά προβλήματα απέναντι στην ομάδα των Πολεμιδιών. Μεγάλος άτυχος ο τερματοφύλακάς της αφού του ξέφυγε η μπάλα στο σουτ του Σέρινταν. 

Δύο φάσεις σε τέσσερα λεπτά...
Η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά από την Καρμιώτισσα στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΖ χάνοντας την πρώτη της ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ βρέθηκε απέναντι από τον Ντραγκόγιεβιτς ωστόσο η λόμπα που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Δύο λεπτά αργότερα η Ομόνοια με τον Κλέιτον έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Μαργκάσα με κάθετη πάσα βρήκε τον Βραζιλιάνο εντός της περιοχής ωστόσο το σουτ του πέρασε λίγο άουτ από την εστία του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. 

Με την πάροδο των λεπτών η Καρμιώτισσα κατάφερε να αντιδράσει μετά το "χλωμό" ξεκίνημα. Στο 14ο λεπτό μάλιστα έφτασε κοντά στο γκολ με στημένη φάση. Ο Ταραλίδης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κερδήθηκε από τον ίδιο ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρέσιτς. 

Χριστοφή - Κλέιτον και άουτ!
Στο 28ο λεπτό η Ομόνοια απόλεσε μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Κλέιτον. Ο Χριστοφή ήταν αυτός που έκανε την κούρσα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, μοίρασε στον Βραζιλιάνο ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Δοκάρι ο Κλέιτον στο 30΄
Δύο λεπτά αργότερα η Ομόνοια ήταν άτυχη αφού το απευθείας χτύπημα φάουλ του Κλέιτον σταμάτησε στο δοκάρι του Ντραγκόγιεβιτς και πέρασε άουτ.

Ο Ρενάτο Μαργκάσα συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Κλέιτον στο 37΄ έξω από την περιοχή του Ντραγκόγιεβιτς. Ο δεύτερος από πλεονεκτική θέση έπιασε πολύ δυνατό σουτ όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση.

Πάλι δυνατά για το λυτρωτικό γκολ…
Όπως και στο πρώτο ημίχρονο μπήκε δυνατά και πίεσε να πετύχει ένα γκολ για να βάλει τις βάσεις νίκης.  Δημιούργησε δύο καλές προϋποθέσεις σε γυρίσματα στην περιοχή όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα. 

Ευκαιρία με Αρότσα…
Μετά από μια βαθιά μπαλιά ο Αρότσα στο 50’ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ομόνοιας. Το κοντρόλ του ωστόσο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Όρσουλιτς να τον προλάβει πριν τελειώσει τη φάση.  

Πτώση ρυθμού αλλά είχε φάσεις…
Η συνέχεια επιφύλαξε πτώση του ρυθμού όμως το άγονο 0-0 κρατούσε το ενδιαφέρον στο απόγειο του. Μεσοεπιθετικά η Ομόνοια μετά τις αλλαγές έγινε πιο διεκδικητική καταγράφοντας καλές στιγμές. Καλύτερη αυτών με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτου ότανμε ατομική ενέργεια από δεξιά που μπήκε στην περιοχή, όμως το γύρισμα του σταμάτησε με τα πόδια ο Ντραγκόγεβιτς. 

Λύτρωση στο 84’ με Ντάρμπι 
Έστω και με αρκετή δόση τύχης η Ομόνοια βρήκε το δρόμο προς το δίκτυα πετυχαίνοντας το λυτρωτικό 1-0.  Στο 84’  ο Σέρινταν βρήκε χώρο και έκανε  δυνατό σουτ,  ο Ντραγκόγεβιτς δεν συγκράτησε την μπάλα που πήρε τροχιά για τα δίκτυα και ο Ντάρμπισάιρ απλώς πάνω στην γραμμή σιγούρεψε το γκολ.  Αυτό ήταν το 16ο γκολ για τον Άγγλο στο πρωτάθλημα.  

Καρδιοχτύπησε αλλά πήρε το τρίποντο…
Το στενό σκορ δεν  εξασφάλιζε σίγουρα τη νίκη για την Ομόνοια και λίγο έλειψε να την πατήσει αφού στο 92’ η Καρμιώτισσα απώλεσε τεράστια ευκαιρία με τον Όρντος που έδιωξε προ της εστίας ο Βύντρα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.  

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Νταγκόγιεβιτς, Ταραλίδης, Γουίλερ, Χριστοφή (46' Όρντος), Αντάμοβιτς, Αρότσα, Σταύρου, Λοκόμπε, Μπόλιανετς, Σάλιακας, Μανογιάν (74' Βαττής). 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κρέσιτς, Κλέιτον, Παναγιώτου, Καρλίτος (80' Ρουσιάς), Βύντρα, Ντάρμπισαιρ, Μαργκάσα, Όρσουλιτς, Κατελάρης, Χριστοφή (46' Σέρινταν), Κύπρου  (53' Φλορέσκου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρότσα (6η) / Παναγιώτου, Ρουσιάς, Κατελάρης

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νεόφυτος Νεοφύτου, με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου και Αντρέα Αντρέου. 

*Τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ματ Ντάρμπισάιρ. 

*Aναγκαστική ήταν η αλλαγή του Δημήτρη Χριστοφή.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα Καρμιώτισσα-Ομόνοια είναι προσφορά της Bet on Alfa