Καθ(ΑΡΗΣ)ε με πεντάρα και σκαρφάλωσε πρώτο! (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες τον Άρη με 5-0 και με 43 βαθμούς ανέβηκε μόνο του στην κορυφή, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Τρία γκολ ο Σωτηρίου και δυο ο Εφραίμ...

Μονόλογος και τριάρα

Επιθετικός μονόλογος του ΑΠΟΕΛ το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία και πριν το ημίχρονο "καθάρισαν" το ματς. Στο 3' ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ευσταθίου, όπως και δευτερόλεπτα αργότερα σε μαρκάρισμα του Μάρτινς στον Μπερτόλιο ενώ στο 9' το ΑΠΟΕΛ ζήτησε και τρίτο πέναλτι σε κράτημα του Μαραγκουδάκη στον Σωτηρίου. Στο 13' από κοντά ο Μπερτόλιο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκολζ, σε μια φάση που ούτως ή άλλως ορθά "ακυρώθηκε" ως οφσάιντ ενώ στην συνέχεια ήταν... σειρά του Άρη να ζητήσει πέναλτι για χέρι του Μιλάνοφ σε σουτ του Αντωνίου ενώ.

Στο 21' η πίεση των γηπεδούχουν έφερε άλλη μια φάση - ουσιαστικά την πρώτη ευκαιρία - με τον Σωτηρίου να πιάνει την κεφαλιά και τον Γκολζ να βγάζει την απόκρουση. Αντίθετα, τρία λεπτά αργότερα ο διεθνής στράικερ βγήκε νικητής στη μονομαχία με τον τερματοφύλακα του Άρη αφού με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0, μετά από μπαλιά του Εφραίμ! Εκεί οι γαλαζοκίτρινοι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και στο 28' πλησίασαν ακόμα περισσότερο το τρίποντο, όταν ξανά ο Πιέρος με κεφαλιά -μετά από σέντρα του Μπερτόλιο- έγραψε το 2-0!

Πλέον χωρίς καθόλου άγχος, οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα και στο 36' έφτασαν στο 3-0, με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ απ' τον Εφραίμ. Ήταν ένα πανέμορφο γκολ όμως στο 43' ο Βινίσιους προσπάθησε για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό με τακουνάκι, όμως ο Γκολζ ήταν στην σωστή θέση. Δευτερόλεπτα αργότερα πλησίασε και ο Μπερτόλιο το γκολ όμως ο Γκολζ και πάλι απέκρουσε το συρτό σουτ του Αργεντινού.

Λίγες φάσεις, δυο γκολ

Με ευκαιρία για ακόμα ένα γκολ για το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε η επανάληψη αφού στο 53' ο Ράντου ανέτρεψε τον Μπερτόλιο, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Πιέρος το εκτέλεσε για το 4-0. Απ' εκεί και πέρα... κατέβηκε ο διακόπτης. Οι δυο ομάδες έριξαν εντελώς τον ρυθμό και ουσιαστικά περίμεναν να ολοκληρωθεί το ματς. Οι δυο προπονητές ολοκλήρωσαν μέχρι το 70' τις αλλαγές τους και μέχρι το 80' δεν καταγράφηκε ούτε μια ευκαιρία.

Χαρακτηριστικό πως χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 86' για να δούμε τελική προσπάθεια, όταν ο Γκολζ έβγαλε την απόκρουση σε κοντινό σουτ του Βάντερ. Η επόμενη φάση έφερε και το πέμπτο γκολ, με τον Εφραίμ στο 89' από κοντά να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ (46' Αρτυματάς), Μερκής, Ιωάννου, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (67' Ορλάντι), Εφραίμ, Αλωνεύτης (63' Βάντερ), Σωτηρίου

Άρης: Γκολζ, Θεοφίλου, Αντωνίου (46' Ράντου), Αουρέλιο, Ευσταθίου, Μάρτινς, Κυριάκου (46' Παχίπης), Βελνά, Παύλου (69' Φράγκος), Μαραγκουδάκης, Σκούρτι

Κίτρινες: Ιωάννου / Ευσταθίου (4η), Μαραγκουδάκης

Ενδιαφέρουν

- Στα 8 γκολ ο Γιώργος Εφραίμ.

- Στα 12 γκολ στο πρωτάθλημα ο Πιέρος Σωτηρίου.

- Πρώτο παιχνίδι για το Νικόλα Μαρτίδη στον πάγκο του Άρη.

- Ντεμπούτο για Αουρέλιο και Παύλου με τη φανέλα της Λεμεσιανής ομάδας.

- Διαιτητής ήταν ο Νικόλας Αθανασίου, βοηθοί οι Στυλιανός Νικήτας - Νίκος Εγγλέζου, τέταρτος ο Νικόλας Νεοκλέους και παρατηρητής ο Ανδρέας Λ. Δημητρίου.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Άρη είναι προσφορά της Bet on Alfa