Πρώτο βήμα με Καρλίτος (Φώτος)

Με τον Καρλίτος απόλυτο πρωταγωνιστή, η Ανόρθωση επικράτησε με 2-0 του ΑΣΙΛ στο «Αντ. Παπαδόπουλος» και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κόκα Κόλα. Ο ακραίος μεσοεπιθετικός της «Κυρίας», ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 59’ από το οποίο ο Ίσμα άνοιξε το σκορ και αυτός που στην συνέχεια στο 78’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Καλό δεκάλεπτο με δοκάρι

Δυνατά ξεκίνησε η Ανόρθωση, θέλοντας να φτάσει στο γρήγορο γκολ που θα θέσει τις βάσεις για σκορ πρόκρισης. Παίζοντας κυρίως από τα πλάγια, η «Κυρία» έφτιαξε τις προϋποθέσεις στο πρώτο δεκάλεπτο με καλύτερη στιγμή της το δοκάρι του Καμπρέρα στο 9’ με δυνατό βολέ, μετά από συνεργασία Καρλίτος – Σάντος και παράλληλο γύρισμα του τελευταίου.

Ευκαιρία με Ίσμα

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και η δεύτερη κλασική ευκαιρία. Ο Ίσμα μπήκε κινήθηκε με ταχύτητα στην πλάτη της άμυνας και από δεξιά, έκανε το κοντρόλ και το πλασέ με το δεξί ωστόσο ο Ζαχαρουδιού βγήκε σωστά και απέκρουσε με τα πόδια, κρατώντας το 0-0.

Μισή ώρα μετά με Φύτο

Οι δύο μαζεμένες φάσεις δεν είχαν και την ανάλογη συνέχεια. Η Ανόρθωση είχε την κατοχή, γυρόφερνε έξω από την περιοχή αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις, μέχρι και το 43’ όταν ο Φύτος Κυριάκου έκανε το δυνατό σουτ από δεξιά και ο Ζαχαρουδιού έδιωξε σε κόρνερ. Σωστά στημένος ο ΑΣΙΛ, έκλεισε τους διαδρόμους στα μετόπισθεν.

Χέρι και... κλασική ευκαιρία

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Ανόρθωση… άγγιξε το γκολ. Ο Καμπρέρα ελίχθηκε εντός περιοχής και έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυντικού και στρώθηκε στον ίδιο που έκανε νέο σουτ με τον γκολκίπερ εξουδετερωμένο, ωστόσο αποκρούστηκε από αντίπαλο αμυντικό πάνω στην γραμμή.

Πέναλτι και 1-0

Η ομάδα του Ρόνι Λέβι συνέχισε να είναι πιεστική και στο 59' κέρδισε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Καρλίτος από τον Τόσεφ. Ο Ίσμαηλ Γκονζάλβες ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος, σημαδεύοντας οριζόντιο δοκάρι και δίκτυα.

Ευκαιρίες και δεύτερο γκολ

Απ’ το γκολ και έπειτα οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης απελευθερώθηκαν. Στο 62’ και στο 67’ είχαν δύο καλές ευκαιρίες με Καμπρέρα και Αγκιλάρ αλλά και στις δύο είπε «όχι» ο Ζαχαρουδιού και στο 78’ έφτασε στο δεύτερο γκολ. Ο Γκάμπριελ σέντραρε από δεξιά, ο Καμπρέρα έκανε την πισινή κεφαλιά και ο Καρλίτος με κοντινό πλασέ… έγραψε το 2-0.

Οι ευκαιρίες που είχε ο Ίσμα στα τελευταία λεπτά δεν είχαν αποτέλεσμα και έτσι με το τέλος του αγώνα, η Ανόρθωση ήταν η νικήτρια με σκορ 2-0 που την καθιστά μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Παπαδόπουλος, Γκάμπριελ, Σάντος, Καλντερόν, Αγκιλάρ (81'Σιβού), Οικονομίδης, Βίκτορ, Καρλίτος, Κυριάκου (46'Νικολάου), Ίσμα, Καμπρέρα.

ΑΣΙΛ: Ζαχαρουδιού, Τόσεφ (81'Σάββα), Θεοδώρου, Γεωργίου, Παύλου, Μπολμποσιάν, Πιτταράς (70'Μιχαήλ), Κούρτης, Μάρκου (65΄Μπασόφ), Τοφιάς, Πολυκάρπου.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τόσεφ

**Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Μάριος Αντωνίου με βοηθούς τους Παύλο Γεωργίου και Μανώλη Τίγρη.

**Τον αγώνα διαιτήτευσε τελικά ο τέταρτος, Δημήτρης Μασιάς αφού ο Μάριος Αντωνίου τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της προθέρμανσης.

**Ντεμπούτο για την Ανόρθωση πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΑΣΙΛ είναι προσφορά της Bet on Alfa